PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 163 tys. ocen
7,3 10 1 162536
6,4 27 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-
prn1/563965_10151221379723534_212063378_n.jpg

Mały przeciek (podobno) z planu VI częśći. Cieszy mnie to że znów ujrzymy Chargera 70',
trochę po przeróbkach ale MOPAR or NO CAR :)

ZawaL

Ten wielki spojler nie pasuje zupełnie....

ocenił(a) film na 8
ZawaL

Zdjęcie mi nie działa, ale zastanawia mnie jak Charger może być w VI skoro mimo jego wybuchu w IV był również rozwalony przez Hobbs'a w V.

ocenił(a) film na 10
DomToretto

Charger jest ważną częścią FF jak to reżyser powiedział :P
więc pewnie po rozwaleniu załatwił sobie nowego ;)

ocenił(a) film na 8
adam_231

Nie chodzi mi o kwestie nagrywania. Do filmu użyli 6 Charger'ów . Chodzi mi o to, że przez wszystkie części toma być ten sam Charger. Rozwalił się w tunelu i na końcu filmu już jeździ żeby Dom'a uratować . Duży błąd jak dla mnie, ale mało ludzi na to zwraca uwagę. Jednak ten błąd nie zmienia mojej opinii o całej serii ; )

ocenił(a) film na 8
DomToretto

Ale dlaczego traktujesz to tak jakby ciągle był to jeden i ten sam Charger? Przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby ekipa skombinowała sobie kolejnego żeby trzymać tradycję. Z tego co pamiętam w V części też gdzieś mi potem w Rio Charger mignął. Dodatkowo chłopaki przerobili policyjne chargery na szary mat też żeby trzymać tradycję.. To wszystko to takie "puszczanie oka" dla widzów i tych co śledzą film od 1 części gdzie to było powiedziane skąd Dom ma słabość do Chargera.

ocenił(a) film na 8
ZawaL

Nie mignął tylko był w 5 części. Rozumiem, że mogli skombinować nowego Charger'a, ale wtedy Dom nie byłby z nim tak związany jak z tym ojca. Myślę, że nie skombinowali by w tak krótkim czasie ( od wybuchu do rozprawy ) identycznego modelu.

ocenił(a) film na 7
DomToretto

Charger Doma został zniszczony w 1 części, 4 i 5 -.-

ocenił(a) film na 8
KiXMiT

O tym właśnie mówimy .. W IV jest powiedziane, że Letty go naprawiła po powrocie z Dominikany jak Dom do Panamy wyjechał.

DomToretto

Sorry że się wtrącę ale... Nigdzie nie ma informacji o tym że we wszystkich częściach F&F Dominic ma tego samego Dodge'a Charger'a.

Charger z części 1 i 4 to ten sam model i jest o tym mowa w części 4.
Ten samochód kończy swój żywot w tunelu gdy Brian i Dominic uciekają po porwaniu Bragi.

A kolejny Charger z końcówki części 4 to już inny model bo tak naprawdę nie wiemy ile czasu minęło od zatrzymania Dominica przez FBI do rozprawy - Brian miał sporo czasu na skombinowanie nowego auta i łatwo domyślić się czemu akurat taki wybrał wiedząc dla kogo to robi.

Więc nie widzę powodu do dalszych kłótni lub domysłów :) Wystarczy cierpliwie czekać na nowy film :D

ocenił(a) film na 8
Mariusz1308

Przepraszam wszystkich wszem i wobec za moją wielką pomyłkę. Chciałbym zgłosić nową wersję wydarzeń, którą wywnioskowałem po ponownym obejrzeniu kilku scen i przypomnieniu pewnych rzeczy. Mianowicie : po wybuchu w tunelu, Brian mógł cofnąć się do tego tunelu , zgarnąć i naprawić wrak, którym później ratował Dom'a, jednakże auto to gdzieś zniknęło gdy autobus się o nie przewrócił. W 5 części Charger rozwalony przez Hobbs'a wygląda inaczej i jest inny.

ocenił(a) film na 8
ZawaL

Po przeróbkach?! haha :D Sorry ale głupi jesteś :D Poczytaj o Charger Dytona. Klasyka rajdów. Jego skrzydełko, tak samo Plymouth Superbird.

ocenił(a) film na 8
Apoteoza666

Po pierwsze nie obrażaj innych użytkowników bez podania argumentów. No chyba że w przeszłości mama biła cię szpadlem po głowie. Po 2 Charger Daytona bardzo dobrze mi się kojarzy tak jak cała historia legendarnego modelu Dodge'a. I sorry deklu ale albo jesteś z lekka ślepym i nie potrafisz odróżnić Daytony od tego co podałem w 1 linku albo chciałeś błysnąć tylko żarówka ci się przepaliła...

TU masz oryginalnego Daytone i sorry ale to co widać na 1 zdjęciu przypomina go tylko przez tylny spojler...

http://images.carparts.com/design/assets/classics/images/69dodgechargerdaytona.j pg

Powiedz mi zatem O ZNAWCO, gdzie w oryginale widzisz boczne rury wydechowe? Nie widzisz tej kolosalnej różnicy w przodzie?

Sorry ale dokształć się a potem udzielaj i obrażaj innych...

ocenił(a) film na 7
ZawaL

^^ hre, hre :D

ocenił(a) film na 8
ZawaL

Nie no trochę mi głupio nie będę ukrywał, się wyrwałem trochę przyznaję

Jednakże... Skoro już chcesz uchodzić za mądrzejszego i bardziej obeznanego w temacie to dlaczego upadasz tak nisko wypowiadając się w ten sposób? Sam mówisz, żebym nie obrażał a Ty zrobiłeś to w stosunku do mojej osoby aż... 6 razy!
-mama biła cię szpadlem po głowie
-deklu
-ślepym
-żarówka ci się przepaliła
-O ZNAWCO
-dokształć

Pozdro i zazdroszczę spostrzegawczego oka i ogromnej wiedzy.

A co do Dodge'a... Dytona czy "przeróbki", seria wygląda najlepiej.

ocenił(a) film na 8
Apoteoza666

Skoro zacząłeś to kontynuowałem :)

Nie uważam się za jakiegoś znawcę, po prostu historią Chargera interesuję się od dobrych kilku lat i wiem że mogę sporo na ten temat powiedzieć. Co do Daytony tych aut nie zachowało się dużo i niektórzy przerabiali sobie zwykłe Chargery. Dlatego to mi na Daytone nie pasowało od początku, inna budowa, inne umiejscowienie wydechu i całkiem niepasujący rekin z przodu. A to że wrzucili mu spojler z Daytony sprawiało wrażenie że Daytoną to jest :)

Zresztą, wszystko okaże się po premierze.

ocenił(a) film na 10
ZawaL

NO! i się zakończyła dyskusja kulturalnie :)) aż miło popatrzeć ;)

ocenił(a) film na 8
frantic84

:)

Jeżeli komuś charger się spodobał to polecam filmik z yt IMO najlepiej podkręconego modelu (o dziwo! przez Szwedów)
Charger ma 900koni i odpala się go w istnie kosmiczny sposób :)

http://www.youtube.com/watch?v=c8qou0zmSxw