PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668214}

Tajemnica Filomeny

Philomena
2013
7,4 49 tys. ocen
7,4 10 1 49141
6,9 37 krytyków
Tajemnica Filomeny
powrót do forum filmu Tajemnica Filomeny

Moim zdaniem oboje ze Stevem Cooganem zagrali fantastycznie i Judi bezsprzecznie powinna
dostać Oscara, bo wypadła dużo lepiej niż Amy Adams, która dała się przyćmić innym aktorom, i
która miała wiele lepszych ról, a także lepiej niż Meryl Streep, która chyba dała się ponieść emocjom
w "Sierpniu...". Definitywnie przedobrzyła.

Myślicie, że Akademia postanowi nagrodzić Judi czy jednak Amy Adams, która już tyle razy była
nominowana, a jeszcze Oscara nie ma?

ocenił(a) film na 8
gry270

Myślę, że ani jedna ani druga, lecz po prostu Cate Blanchett, która zmiotła rywalki w tym roku. Jedyną rywalką może być Judi Dench, ale jej szanse są bardzo małe.

ocenił(a) film na 7
tyrwes

Tez mi się wydaje, że wygra Blanchett. Adams jakoś zupełnie mnie do siebie nie przekonała. Zgadzam się, że Dech spisała się znakomicie.

gry270

dla mnie Judi Dench była rewelacyjna w "Notatkach o skandalu". Zreszta Cate Blanchet również w tym filmie błyszczała. Jeden z moich ulubionych filmów.

ocenił(a) film na 8
gry270

Oscar powinien trafić do Blanchett według mnie.Chociaż gra Judi w Filomenie jest świetna, zresztą jak i w wielu innych filmach.

ocenił(a) film na 8
gry270

w Filomenie akurat najlepszy był Steve Coogan, Judi jak to ona,była na swoim stalym poziomie, ale koncert wygrywał w tym filmie Steve, każdą częscią ciała .

ocenił(a) film na 8
gry270

Moim zdaniem Judi Dench dostanie, ewentualnie Maryl Streep, choć zaznaczam, że nie widziałem Blue Jasmin jeszcze.

ocenił(a) film na 8
mk34

Kaśka zdecydowanie

ocenił(a) film na 7
gry270

Oprócz Tajemnicy Filomeny, nie oglądałam żadnego filmu z nominacją w kategorii aktorka. Nie wyobrażam sobie jednak jak musiałabym zagrać którakolwiek z nominowanych pań, aby być lepszą od Judi Dench wcielającej się w Filomenę. Nie wyobrażam sobie i już ; )

ocenił(a) film na 7
chicquita

Cate Blanchett zbudowała cały film Allena. Doskonała rola, chyba będzie Oscar.

ocenił(a) film na 6
gry270

A moim zdaniem Oscar jej się nie należ. Zagrała bardzo dobrze, ale nie jest to ani rola wybitna, ani Oscarowa. W wielu filmach zagrała lepiej. Film zresztą nudny jak flaki z olejem.