Ostatnio mam wrażenie, że aby trafić na dobre animacje to tak, jak grać w loterii.
Krudowie, osobiście do mnie nie przemówili. Ale niekiedy byli przynajmniej w miarę zabawi. A z
„Tajemnica..” chcieli zrobić niezwykłą animację, a wyszło im nieco za mało przekonująco.
Gdyby zrobili z tego zwykły film (z normalnymi aktorami) a nie animowany to z pewnością byłby
to jeden z gorszych filmów puszczanych na Disney Chanel.
Ładnie wyglądała, ale fabuła nie wciągała mnie WCALE.
Jeżeli ktoś już chce zobaczyć lepszą animacje z małymi ludkami to polecam japoński film studia
GIBL „Tajemniczy świat Arrietty” Choć wątpię by doceniły go dzieci poniżej 10 roku życia, to
scenariusz, muzyka i animacja jest o wiele przyjemniejsza dla ludzkości.
Zgadzam się ,film jak dla mnie średni i pomimo że było dużo akcji jakoś mnie nudził.Dobre odwzorowanie roślin w lesie ale postacie powinny być trochę lepiej zrobione jak na dzisiejsze możliwości......
Najlepsza jak dl mnie scena to moment z atakującą myszą....
Ta scena z myszą?? Istotnie była jedną z lepszych. I DLATEGO moim zdaniem była w zwiastunie. Ta produkcja jak dla mnie, od razu padł do kategorii "Wszystkie interesujące sceny mogłeś zobaczyć w zwiastunie filmu... Nie musisz sobie zawracać głowy oglądaniem reszty"
Dokladnie.. niby wszystko jest na dobrym poziomie, dosc ladnie narysowani bohaterowie, naprawde ladna, kolorowa, bajkowa animacja, ale fabula jakos mnie nie przekonala.. podobnie jak humor :/ Aktualnie zachodnie filmy animowane robi sie chyba dla samej idei, tj. 'cokolwiek podamy w postaci animacji, sprzeda sie' :)
No nie przesadzaj... Są i dobre animacje. "Strażnicy marzeń" uważam za jedną z lepszych animacji swojego życia. A "Ralph Demolka" tak mnie zaskoczył i rozczulił, że zaczęłam się gubić w starych wspomnieniach. W końcu znalazłam swojego starą grę i zagrałam w pacmana.
Nie wszystko jest tak złe. Dlatego napisałam o loterii. Idziesz do kina i nie wiesz na co trafisz. Raz będzie nudno jak flaki z olejem i się okazało, że trafiłeś bajkę dla dzieci do lat 6.
A raz nawet coś niepozornego cię niesamowicie pozytywnie zaskoczy.
Mnie tak zaskoczył "Astro Boy " Jestem tym całym filmem szczerze oczarowana. (oprócz ostatnich 10 sekund filmu :) i czarnego charakteru wszystko było naprawdę pomysłowe)
Pozostaje mieć tylko nadzieję że w tej loterii "dobry" lub "zły" film nie ucierpi "Jak wytresować smoka 2" Pierwszą część mnie oczarowała. Teraz pozostaje wierzyć, że ten kto zajmował się scenariuszem drugiej części wygrał w totolotka mnóstwo genialnych pomysłów.
Nooo również mogę sie z toba zgodzić :) Ralph był rewelacyjny, poprzednia animacja Disney Animation Zaplątani także, Jak wytresować smoka również rewelacja. Ta animacja (tajemnice zielonego....) nie miała w cale daleko do żenująco nudnego Romana Barbarzyńcy, takie to nijakie :) Piesek był fajny o! ;) Krudów przydało by się obejrzeć :)