PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484163}
6,8 30 tys. ocen
6,8 10 1 30145
5,4 7 krytyków
Tajemnica Zielonego Królestwa
powrót do forum filmu Tajemnica Zielonego Królestwa

Ostatnio mam wrażenie, że aby trafić na dobre animacje to tak, jak grać w loterii.
Krudowie, osobiście do mnie nie przemówili. Ale niekiedy byli przynajmniej w miarę zabawi. A z
„Tajemnica..” chcieli zrobić niezwykłą animację, a wyszło im nieco za mało przekonująco.

Gdyby zrobili z tego zwykły film (z normalnymi aktorami) a nie animowany to z pewnością byłby
to jeden z gorszych filmów puszczanych na Disney Chanel.

Ładnie wyglądała, ale fabuła nie wciągała mnie WCALE.

Jeżeli ktoś już chce zobaczyć lepszą animacje z małymi ludkami to polecam japoński film studia
GIBL „Tajemniczy świat Arrietty” Choć wątpię by doceniły go dzieci poniżej 10 roku życia, to
scenariusz, muzyka i animacja jest o wiele przyjemniejsza dla ludzkości.

ocenił(a) film na 7
liluf

Zgadzam się ,film jak dla mnie średni i pomimo że było dużo akcji jakoś mnie nudził.Dobre odwzorowanie roślin w lesie ale postacie powinny być trochę lepiej zrobione jak na dzisiejsze możliwości......
Najlepsza jak dl mnie scena to moment z atakującą myszą....

ocenił(a) film na 4
simon3333

Ta scena z myszą?? Istotnie była jedną z lepszych. I DLATEGO moim zdaniem była w zwiastunie. Ta produkcja jak dla mnie, od razu padł do kategorii "Wszystkie interesujące sceny mogłeś zobaczyć w zwiastunie filmu... Nie musisz sobie zawracać głowy oglądaniem reszty"

ocenił(a) film na 6
liluf

Dokladnie.. niby wszystko jest na dobrym poziomie, dosc ladnie narysowani bohaterowie, naprawde ladna, kolorowa, bajkowa animacja, ale fabula jakos mnie nie przekonala.. podobnie jak humor :/ Aktualnie zachodnie filmy animowane robi sie chyba dla samej idei, tj. 'cokolwiek podamy w postaci animacji, sprzeda sie' :)

ocenił(a) film na 4
piotrusik

No nie przesadzaj... Są i dobre animacje. "Strażnicy marzeń" uważam za jedną z lepszych animacji swojego życia. A "Ralph Demolka" tak mnie zaskoczył i rozczulił, że zaczęłam się gubić w starych wspomnieniach. W końcu znalazłam swojego starą grę i zagrałam w pacmana.

Nie wszystko jest tak złe. Dlatego napisałam o loterii. Idziesz do kina i nie wiesz na co trafisz. Raz będzie nudno jak flaki z olejem i się okazało, że trafiłeś bajkę dla dzieci do lat 6.

A raz nawet coś niepozornego cię niesamowicie pozytywnie zaskoczy.
Mnie tak zaskoczył "Astro Boy " Jestem tym całym filmem szczerze oczarowana. (oprócz ostatnich 10 sekund filmu :) i czarnego charakteru wszystko było naprawdę pomysłowe)

Pozostaje mieć tylko nadzieję że w tej loterii "dobry" lub "zły" film nie ucierpi "Jak wytresować smoka 2" Pierwszą część mnie oczarowała. Teraz pozostaje wierzyć, że ten kto zajmował się scenariuszem drugiej części wygrał w totolotka mnóstwo genialnych pomysłów.

liluf

Nooo również mogę sie z toba zgodzić :) Ralph był rewelacyjny, poprzednia animacja Disney Animation Zaplątani także, Jak wytresować smoka również rewelacja. Ta animacja (tajemnice zielonego....) nie miała w cale daleko do żenująco nudnego Romana Barbarzyńcy, takie to nijakie :) Piesek był fajny o! ;) Krudów przydało by się obejrzeć :)

liluf

I pozostaje pytanie: Których animacji jest więcej? Tych dobrych, czy tych złych?

liluf

i 3

liluf

Nie porwala mnie ta bajka, ale z drugiej strony ogladalem z przyjemnoscia. Bylo kilka smiesznych scen, nie bylo zbyt wiele scen denerwujacych. Ciekawa fabula, ale poziom rozwoju emocjonalnego bohaterow na niskim poziomie. Nie ma sie jednak co dziwic, w koncu to tylko bajka.