I szybka odpowiedź dla leniwych: Tak.
Dla mniej leniwych dalsza część (postaram się nie zdradzić fabuły).
Dawno już nie byłem na żadnej bajce. Zatrzymałem się chyba gdzieś na "Potwory i Spółka", "Mustang z Dzikiej Doliny". Lecz tym razem wybrałem się na tę bajkę z 6-cio letnią siostrą która zazwyczaj bardzo się emocjonuje. Czy film się jej podobał? Owszem. Była bardzo zadowolona. Od seansu minęły już 2 godziny, a ona cały czas nawiązuje do pewnych śmiesznych sytuacji :)
Jeśli chodzi o strach, to 'bagienni' rzeczywiście wyglądają dość strasznie tak samo jak cała sceneria dookoła nich, ale nie powinno to stanowić jakiegoś problemu. Chyba, że dziecko jest bardzo wrażliwe. Siostra też kilka razy była w małym przestrachu jak to zawsze bywa przy czarnych charakterach, ale jak już pisałem, to normalna reakcja, a nie jakiś lęk.
Co do mnie to całkiem mi się podobało. Nie jeden raz się uśmiałem z pewnych tekstów i sytuacji (napomnę, że mam 22 lata). Nie powiem, były też momenty nieco wzruszające.
Tak więc jeśli ktoś się zastanawia nad tą bajką to polecam pójść i zobaczyć. Można wyciągnąć parę ciekawych wniosków, a i dzieci powinny być bardzo zadowolone.
Pozdrawiam