Dziś byłem na tej bajce w kinie z żoną i 2 dzieci 4 i 12 lat. Wszyscy byliśmy pod wielkim wrażeniem
, choć najmłodsza trochę się momentami bała.
Po pierwszych minutach przestałem nawet myśleć o katastrofalnej cenie biletów 3D w C.C. :-)
Doskonała animacja, kolory i szczegóły. Czułem, że twórcy włożyli całe serce w tą produkcję.
Piękna fabuła, choć momentami trochę spłaszczona to przez 80% czasu zachwyca i wzrusza na
przemian.
Dla mnie ta bajka jest genialna, najlepsza jaką dotychczas widziałem. Z pewnością trafi do moich
zbiorów, gdy już będzie na płycie. Trzeba ją zobaczyć, póki jeszcze jest na dużym ekranie, aby w
pełni ją docenić. POLECAM !
Obejrzałam dziś w kinie "Tajemnice Zielonego Królestwa" z moją 19-letnią siostrą i 26-letnim chłopakiem - film bardzo nam się spodobał, więc nie jest przeznaczony tylko dla najmłodszych, bo i starsi mogą go obejrzeć z przyjemnością. Obecnie powstaje mnóstwo filmów animowanych, wszystkie chyba jednak tworzone na tym samym silniku graficznym - postacie są robione na jedno kopyto, większość z nich jest brzydkich i karykaturalnych. W "Tajemnicach..." widać, że twórcy naprawdę przyłożyli się do animacji. Do polskiego dubbingu też nie mam zastrzeżeń. Zdecydowanie polecam - ładna historia, piękne animacje, zabawne dialogi - świetna rozrywka dla dużych i małych widzów :)