PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32599}

Telefon

Phone Booth
2002
7,0 177 tys. ocen
7,0 10 1 177310
6,6 32 krytyków
Telefon
powrót do forum filmu Telefon

Co skłoniło mnie do obejrzenia tego filmu? Taki oto opis: "Nowojorski publicysta odbiera dzwoniacy w budce telefon, po to aby usłyszeć, że jeśli odłoży słuchawkę, zginie." Przyznacie sami, że po przeczytaniu takiego streszczenia wprost nie można sie oprzeć. Jednakże prawda o tym filmie jest zupełnie inna. Bowiem 90% tej oto opowieści to bezsensowne sterczenie głownego bohatera w zapyziałej budce telefonicznej. Co prawda to własnie sprawia, że widz niecierpliwie czeka co z tego wyniknie, jak potoczy się dalej akcja, lecz..... nic z tego. Następuje potwornie banalne rozwiązanie akcji tragicznie wręcz banalnego filmu. Strata czasu. :/

ocenił(a) film na 10
Nathalie_Sauvage

pomimo uwielbienia dla filmów Finchera
Wg mnie akurat tu nie chodzilo o zakonczenie... (chociaz jestem wielka fanka filmow Finchera... no, moze poza Azylem...).
Dawno nie widzialam filmu opartego na grze wlasciwie jednego aktora ("wlasciwie", bo nie mozna zapominac o glosie Sutherlanda). Dla mnie niesamowite bylo ogladanie tego, ze jedynie wyraz twarzy, pokazaniem zmieniajacych sie emocji mozna poprowadzic caly film. Cos pieknego (zwlaszcza w czasach wspolczesnego kina).
Perelka.