Moglibyście podać tytuły filmów podobnych do "Telefonu" ? tzn. (takie ,które wciągają widza ,i trzymają go w napięciu ,najlepiej z zaskakującym zakończeniem) :) dzięki z góry za odpowiedzi:)
Polecam:
"Azyl" Davida Finchera
"Se7en", także Finchera
"Negotiator" z Samuelem L. Jacksonem i Kevinem Spacey'em
Jest pełno dobrych filmów, wystarczy poszukać.:)
Według mnie warto zobaczyć film Awake (Przebudzenie) z Jess Albą. Choć nastrój jest budowany całkowicie inaczej, film bardzo trzyma w napięciu
Mialem własnie napisać o "Komórce" :P Klimat zbliżony, ale według mnie "Cellular" ogląda się jeszcze ciekawiej niż "Phone Booth". Polecam
Może co niektórzy będą się śmiać, ale co mi tam. A więc polecam "Piłę" (ale tylko część pierwszą) - przesłanie wartości życia i napięcie oraz zakończenie. Może oglądałeś ją, bo prawie każdy ją oglądał, lecz pod tym tematem właśnie ona mi przyszła na myśl. To nie prowokacja ;)
Liberty Stand Still ( w zasięgu strzału) dziś 13.10 leci na tvp1 o 21:20, moim zdaniem to pomysł na film telefon właśnie się wziął z tego filmu, też kobieta odbiera telefon i...
Tylko nie czytaj opisów filmu w zasiegu strzału na filmwebie bo zdradzają wszystko co będzie, te opisy to jeden wielki spoiler.
Film oko spełnia twoje wymagania-trzyma w napięciu od początku do końca i zaskakująco sie kończy xD
Tytuły filmów podobnych do "Telefonu", tak?
"Ring".
"Rozmowy kontrolowane".
"Listonosz dzwoni zawsze dwa razy".
"Allo, allo" (serial).
Poza wymienionymi filmami, dołączyłbym także "The Game" ("Gra") z 1997 roku, ze znakomitymi kreacjami Michael'a Douglas'a i Sean'a Penn'a oraz "Podejrzanych" z 1995 roku, z Kevin'em Spacey. Co do tego drugiego tytułu, film może nie trzyma tak w napięciu, nie mniej koniec jest nieprzewidywalny. Pozdrawiam.
Piszcie, jak w telewizji będzie coś podobnego do Telefonu, a nie, jak
niedawno leciało ;) Proszę... Mnie również telefon okręcił wokół palca,
chętnie obejrzę coś podobnego - zaraz idę sprawdzać podane wyżej tytuły.
Jeżeli interesują Cie podobne filmy to polecam "Komórkę". Świetny thriller utrzymany w podobnym klimacie. Poza tym akcja rozkręca sie już w 5 minucie ;) Miłego oglądania :)