PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=831653}

Tenet

2020
6,7 87 tys. ocen
6,7 10 1 87079
5,8 77 krytyków
Tenet
powrót do forum filmu Tenet

Scena z Kat

ocenił(a) film na 6

Czy was też tak wkurzyła ta absurdalna scena, w której Kat ma przetrzymać męża żywego na jachcie jak najdłużej, aby nie dopuścić do zagłady świata i w ogóle, ale jednak go zabija, bo się zdenerwowała? YOU HAD ONE JOB

ocenił(a) film na 8
sarar1

Kobiety.. :)
a tak serio to mnie mocno zastanawia po co im te ciało przyczepione do łodzi.

ocenił(a) film na 5
oldskun

Pewnie jest to forma jakiegoś trofeum

ocenił(a) film na 6
oldskun

Chodziło o to, żeby ta druga Kat nie zauważyła trupa.

ocenił(a) film na 8
oldskun

Bo ten trup już na zawsze pozostanie w zmienionej przyszłości. Trzeba się go koniecznie pozbyć, żeby poprzedni Sator nie zobaczył trupa i nie wlazł do kołowrotka wcześniej niż miał to zrobić. Z chwilą gdy już wejdzie, to w realnym czasie przestanie istnieć.

ocenił(a) film na 6
sarar1

Ale przecież miała go wcześnie nie zabijać. A tak zrobiła i wszystko było dobrze. I co się stało z Nielem ktoś wytłumaczy? I gdzie oni tak sie bili i strzelali. W przeszłości czy w teraźniejszość? I ten zły co z nim Kat rozmawiała to on z którego wymiariu był? I czemu była dla niego taka miał?

ocenił(a) film na 9
KisielowskiMK

Niel nie żyje w swojej lini czasowej. To ten koleś co leżał na ziemi przed bombą. Jak są już w trójkę po wszystkim to on idzie do maszyny znów cofnąć się w czasie i wtedy widzi Protagonistę ostatni raz.

ocenił(a) film na 6
matlas

Ale do jakiej lini czasowej idzie? I tak po placaku załapałem że umiera ale zapomniałem czemu umarł.

ocenił(a) film na 9
KisielowskiMK

Zawsze idziesz do przodu w swojej lini ale patrząc na to co przeżywasz. Ale idziesz albo do przodu dla świata albo do tyłu.
Dlatego to co na końcu filmu widzimy (jak są w trójkę po uratowaniu) to jest w przeszłości dla Niela w stosunku jak on ginie z tym kluczem (ta scena też mi umknęła bo nie zwracałem na to uwagi... ale ją pokazują jak Protagonista i ten drugi typ docierają do bomby). Ale jest za to w teraźniejszości dla świata który ciągle leci zawsze w 1 stronę ku przyszłości.
Dlatego Protoganista na koniec płacze bo wie, że Niel zginie bo dla niego to przeszłość będzie (widział to z tym typem przy bombie). Niel tego jeszcze nie wie, że zginie i widza się ostatni raz...

ocenił(a) film na 1
KisielowskiMK

umarlboniezyje

sarar1

W ogóle jej postać i motywacje w tym filmie to taki bzdet do rozpisania na połowie kartki, że Nolan ją chyba dopisał w ostatniej chwili

sarar1

Ale ona to zrobiła bo wracała prawdziwa Kat z synem :)

ocenił(a) film na 10
sarar1

Mnie rozjebało jak ktoś tam gadał, że umrze cały świat, a ona "a w tym mój syn" x-DD

ocenił(a) film na 5