PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=831653}

Tenet

2020
6,7 87 tys. ocen
6,7 10 1 87079
5,8 77 krytyków
Tenet
powrót do forum filmu Tenet

Film mi się podobał. Ale....
1. Może to trochę niesprawiedliwe, ale po 3 sezonach Dark uważam, że temat „ podróży” w czasie jest w filmie trochę niedopracowany. Wiele rzeczy jest niewyjaśnionych. Czy historia - przyszłość się zmienia czy nie, w jaki sposób. Jeżeli zmienisz przeszłość to czy dojdzie do przyszłości w której chcesz zmienić przeszłość itd. W Dark ten problem został dość dobrze wyjaśniony. Tutaj, czegoś mi brakuje.
2. Mimo wszystko, pomysł odwróconej entropii jest naprawdę ciekawy. Niesamowicie patrzy się ba świat „ w druga stronę”. Nowatorskie.
3. Film jest GENIALNIE nakręcony. Jestem pod ogromnym wrażeniem.
4. Neil - moja ulubiona postać. Robert P. Świetnie się w tej postaci odnalazł. Ta lekkość gry. Zawsze byłam ciekawa ludzi którzy wszystko wiedza i są w stanie wszystko załatwić. :) Od początku ciekawi lekkość podejścia tej postaci do wielu spraw i pomysłów. Końcówka super to tłumaczy.
5. Trochę przewidywalny. Może to znowu pokłosie Dark, ale szybko domyśliłam się że zamaskowani to tak naprawdę obi sami w przyszłości. Naprowadził mnie tez opis filmu.

Ogólnie - naprawdę widowiskowy film, z dopasowaną muzyką, bez zbędnych „ śmiesznych scenek”. Polecam serdecznie

ocenił(a) film na 9
km195627

1. Tak zmienia się to wiele razy. Tutaj coś co było to było.
- Akcja w Operze np została zmieniona przez to, że Neil uratował Protagonistę w pewnym momencie (Niel już go znał, Protagonista dopiero rozpoczynał linię czasową).
- W pościgu się też wiele zmieniło pod wpływem tych cofających się w czasie.
- "Jeżeli zmienisz przeszłość to czy dojdzie do przyszłości w której chcesz zmienić przeszłość itd." - tak bo przecież widzimy często odbicie obiektów i osoby które widzą przyszłość z której przybywają do przeszłości. Sama końcówka, w której też ginie Niel z tym kluczykiem. Widzimy go już jak chce zmienić. A wcześniej widzimy efekt tej zmieny (leży martwy).