PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106408}

Terminal

The Terminal
2004
7,4 257 tys. ocen
7,4 10 1 257493
6,4 49 krytyków
Terminal
powrót do forum filmu Terminal

Polski dubbing był rewelacyjny! Dużo lepszy od wersji lektorskiej na TVNie. Rewelacyjny Andrzej Grabarczyk bije na głowę samego Toma Henksa!! Nigdy nie zapomnę tekstu "co on zrobił?? -Spuścił się"!! Tego nie ma w oryginalnej wersji. Dla niewtajemniczonych i wrogów Dubbingu proszę, oto ten rewelacyjny fragment :)

http://www.youtube.com/watch?v=vTz87czjNPo

ocenił(a) film na 7
akomor1

obejrzyjcie całość!! najlepsze jest pod koniec.

ocenił(a) film na 9
akomor1

Zgadzam się. Dubbing byl świetny. Uśmialam sie nieżle a na koniec poplakalam:)

akomor1

dubbing zrobiony byl dobrze ja jednak wole ogladac filmy z lektorem, a najlepiej napisami,

ocenił(a) film na 5
akomor1

Właśnie ten dubbing zepsuł mi oglądanie filmu.
Jestem przeciwnikiem dubbingowania filmów za wyjątkiem bajek.
I ten dubbing utwierdził mnie w moich przekonaniach.

ocenił(a) film na 8
JacekSzulc

jak oglądam Toma Hanksa, to chce słyszeć glos Toma Hanksa, a nie jakiegoś frajera z polski ... najlepszy jest lektor, bo mam i po polsku i po angielsku, bo przez napisy to wszystkiego nie wyłowie, zrseztą nieraz nie chce mi się czytać. Adobry lektor jest najlepszy na wszytko

ocenił(a) film na 9
Kaczu

Nawet dobry lektor, nie odda w wielu przypadkach gry słów (zwrotów) w sumie to lektor uzależniony jest od... listy dialogowej czyli napisów. jeśli są robione na szybko i niechlujnie to lepiej nauczyć się języka (np. angielskiego) i oglądać w oryginale. Dubbing to jest fajna sprawa, szczególnie w bajkach, ale taki Terminal z dubbingiem jest wyśmienity. Polecam.

akomor1

a mi sie nie podobal dubbing wszystko psuje i to jeszcze taki jak ten

ocenił(a) film na 10
akomor1

Zgadzam się w 100%, dubbing świetny :D "Wrzuć ząb na coś" xD

ocenił(a) film na 10
akomor1

człowieku co Ty gadasz.....Bananem Cię!! Tom Hanks jest to jeden z lepszych aktorów który na prawdę wczuwa się w swoją role dlatego tak dobrze gra w dramatach....!!ja po 3 minutach wyłączyłem ten śmieszny dubbing...Takie filmy ogląda sie tylko z napisami....pozdrawiam tych co wiedzą co mam na myśli!dobry film?Tylko z napisami!

giuseppe19

dubbing jest tragiczny :/ obejrzalem z ciekawosci i mnie na wymioty bralo jak uslyszalem ten dubbing...WTF? dubbingowac to moga typowe filmy dla dzieci i bajki

użytkownik usunięty
bzyku911

Zgadzam się, że dubbing powinien być przeznaczony dla bajek i filmów dla dzieci, ale w tym filmie był świetny! Mój ulubiony tekst to: "Ty mi s-i-e nie spuscaj" haha:D

akomor1

Co Wy mówicie? Najlepsze są oryginalne głosy aktorów, nie ważne jakie one są. Wtedy najlepiej widać dramaturgie losów bohaterów. Może tylko w bajka dobry jest dubbing. W reszcie gatunków filmów to nie przedzie. Nie chcę by tak się działo. Tragedia jest gdy film jest zdubbingowany!