PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106408}

Terminal

The Terminal
2004
7,4 258 tys. ocen
7,4 10 1 257500
6,4 49 krytyków
Terminal
powrót do forum filmu Terminal

Film super ale nie mam pojęcia dlaczego pisze że to komedia romantyczna. Wplątany wątek miłosny nie zmienia tego filmu w komedię rom.

ocenił(a) film na 8
Aldo_Raine

Chyba masz rację, to typowy thriller erotyczny przedstawiający makabryczne kulisy wojny, nie dla mięczaków! Wykręca psychikę jak czarna dziura czasoprzestrzeń. Trzeba uważać co się ogląda w przerwach między reklamami...

ocenił(a) film na 8
TheMirror

Widze, ze w swieta sarkazmy tu lataja ponizej wysokosci glowy i trzeba uwazac, by jakims nie oberwac.
W kazdym razie - jesli w filmie bohaterowie zaspiewaja piosenke, to nie nazywa sie go od razu musical'em... Tyle.

użytkownik usunięty
st4lk3r

To jest komedia, czy romantyczna? Sądzę, że tak. Wiele scen jest śmiesznych i romantycznych - np. gdy jedzą kolację i kelnerami są sprzątacze nie wiem jak was ale ta scena mnie rozbawiła jak żadna inna.

ocenił(a) film na 7

Fakt kolacja była świetna a zwłaszcza Gupta. Ja jednak będę obstawał przy swoim a jeżeli jest to komedia rom. to najlepsza jaką widziałem bo ogólnie tego gatunku nie nawidzę.

ocenił(a) film na 8
Aldo_Raine

Dla mnie nie jest to komedia romantyczna. Bo watek romansu nie wyszedl tu nigdy na glowny plan. Pod koniec filmu Hanks i Zeta-Jones machneli sobie na pozegnanie, zalatwil podpis jazzmana i wrocil do domu.
Komedia romantyczna z nowszych filmow mozna nazwac 'Narzeczonego mimo woli' z Bullock, bo tam watek pary to glowa os fabuly filmu, albo 'troche mniej' komedia romantyczna nazwalbym 'Jestem na tak' z Carrey'em.
Terminal to po trosze dramat. Nie taki, jak Cast Away, ale jednak glownym problemem jest bycie bezpanstwowcem... A, ze Spielbierg na potrzeby komercji musial go troche ubarwic w pozytywne emocje, to wcisnieto malutki watek znajomosci z kobieta... Tyle.

użytkownik usunięty
st4lk3r

Gatunek tego filmu to pomieszanie z poplataniem troche komedi troche dramatu i jakis nedzny watek romantyczny!!!!!!!

A że filmweb jest portalem z cenzurą to nie mozna dodać tego co swięta redakcja nie akceptuje (chciałem dodać gatunek ale jest zablokowany dla tego filmu)!

Filmweb to państwo w panstwie!!!!!!!

Ja ocenilem film na 4/10 dużo niedoróbek raziło mie w tym filmie!!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Aldo_Raine

zgadzam sie!! To raczej malo mialo wspolnego z komedia romanytyczna...