Zapowiada się niezła kpina z kultowej serii... te przerośnięte 'maszyny' są żałosne.
Muzyka...to nie jest muzyka tylko hałas.
Wybuchy - te w niektórych kreskówkach wyglądają lepiej. A propos kreskówek - cały trailer wygląda jak jakaś słaba animacja.
Jedyny fajny motyw to impostor - 'Marcus Wright'.
Pomimo wszystko mam jeszcze nadzieję...w końcu to terminator...
Ps
Szkoda...szkoda, że teraz wszystkie filmy robione są na wzór The dark knight, CR i Quantum of solace, Max Payne itd. Jest to niesamowicie smutne...
Robert de Niro zagrał w Meet the fockers, chociaż uważam, że był genialny i uwielbiam go w rolach komediowych takich jak Kapitan Szekspir w Gwiezdnym Pyle(gdzie tańczył kankana w damskich ciuszkach), to nie zaprzeczysz, że takie filmy jak Poznaj moich rodziców i Righthouse kill to czysta komercha......
Uważnie przeczytaj to co napisałem w tamtym komentarzu. Chodzi o gre aktorską i ogólną jakość filmu - a nie sam fakt, że film jest komercyjny. Ojciec chrzestny też był maksymalnie komercyjnym filmem - dlatego odniósł taki sukces. Ten film uwielbiają nawet proste szaraczki - a jednak jest to bardzo dobry i wartościowy obraz.
Righteous Kill - jeszcze nie widziałem.
hmm film może okazać sie być dobry z trailera przypomina mi transformers ale jesli nie będzie tam naszego klasycznego robocika to raczej zrobilbym taki film pod innym tytułem ale coś czuje ze twórcy przewidują sytuacje ze ludziom moze sie to nie spodobać i zrobią jakiś miły motyw o tym że robocie
Hehe. Zapisałem sobie - całkiem niepotrzebnie - śledzenie tego tematu i codziennie wchodząc na skrzynkę mailową patrzę, że pojawił się tutaj nowy wpis. Właśnie prześledziłem całą dyskusję i stwierdzam, że Janko Bzykant jest niereformowalny po prostu. Najbardziej rozwalają mnie zachwyty nad tym humorem z Terminatora 3... Poziom gagów mniej więcej na poziomie "M jak Miłość" tyle tylko, że do tego filmu pasuje jak jeleń do gwoździa.
A i jeszcze ta wyliczanka aktorów, którzy to wg Janko Bzykanta postawili na sztukę, a nie komerchę. No kurde - to musi być prowokacja. Jest ona jednak na tyle dobra, że ludzie tutaj cały czas się dopisują. A co tam - masz i mój wpis Janku Bzykancie. :)
Panicz najwyraźniej nie zrozumiał ani jednego słowa, z tego co się tutaj naprodukowałem. No cóż... w każdym bądz razie dziękuję Paniczowi za piękne komentarze.
Panie Janie (:o) żeby oceniać film przed premierą to trzeba mieć nabzykane we łbie.
Wiem. Dlatego nigdy tego nie robię. I teraz również, nie oceniłem filmu przed premierą.
ps
Umiejętność czytania ze zrozumieniem - jest bardzo przydatna.
"Zapowiada się niezła kpina z kultowej serii... te przerośnięte 'maszyny' są żałosne.
Muzyka...to nie jest muzyka tylko hałas.
Wybuchy - te w niektórych kreskówkach wyglądają lepiej. A propos kreskówek - cały trailer wygląda jak jakaś słaba animacja"
To nie jest ocenianie? Nie dość, że znacznie wyolbrzymiasz i naciągasz fakty (porównywanie wybuchów z T4 do kreskówek) to jeszcze zaprzeczasz sam sobie (oceniasz i twierdzisz, że tego nie robisz). Chyba nie myślisz, że gotowy film będzie się wizualnie różnił od trailera do którego na pewno montażyści wpakowali co fajniejsze ujęcia, co? Oceniając muzykę, stronę graficzną i design robotów w trailerze oceniasz sam film bo w nim będzie dokładnie to samo tylko w większej ilości.
Pomijamy kwestię fabuły bo to wyjdzie dopiero w praniu ale już w tej chwili skazałeś T4 na jakieś 4/10 * za stronę audio wizualną.
Z całą bezwzględnością trafnie obnażyłeś wszystkie braki wątpliwej "logiki" wywodów płodzonych mozolnie przez prowokatora bzykanta (który nota bene we własnym mniemaniu jest nieprzeciętną jednostką, znacznie przewyższającą swoim intelektem pozostałych użytkowników tego forum). A propos oceniania muzyki - "znawca" bzykant nie wie, że industrial (a do tego gatunku zalicza się niewątpliwie "The Day The World Went Away") polega głównie właśnie na hałasie, taka już jego natura ;) Utwór Reznora z najnowszego trailera pasuje świetnie do tematyki filmu - jest wystarczająco ciężki, mroczny i przytłaczający (acz niepozbawiony osobliwej i zapadającej w pamięć linii melodycznej). No ale dość tych wywodów - wszak janko i tak WIE lepiej ;P
xyz_14
Jestem dzisiaj zmęczony więc powiem krótko... a właściwie napiszę...
Oceniam zwiastun, a nie film. Jako, że trailer pokazuje potencjalnemu widzowi co będzie w filmie i w jaki sposób - można wyciągnąć wnioski co do całego obrazu. I byłoby to całkowicie uzasadnione. Jednak ja, tak nie robię. Jak już powiedziałem 'Wrażenia po trailerze' nie są najlepsze, a co gorsza zapowiada się kolejny tandetny film. Z tego powodu mam złe przeczucia co do Terminatora: Salvation. Ale i tak pójdę na to do kina. Jeśli ta część nowej trylogii będzie tak tandetna, niedopracowana i bezsensowna jak Batmany Nolana i nowe Bondy, to po prostu nie będę oglądał kolejnych części... Koniec kropka.
A i jeszcze jedno, ktoś coś na tym forum mówił, że brat nolana maczał palce w scenariuszu, czy coś...moje obawy zostały podwojone...
Ps
Wy ludzie, powinniście nauczyć się czytania ze zrozumieniem. To naprawdę pomaga w życiu.
Do 'kumpla'
...but i hope you're feeling better!
Yes i hope you're feeling good!
Już dawno się tak nie uśmiałem. Rozumiem, że to mini opowiadanie bazuje na prawdziwej historii twojego życia.
No cóż współczuje ci... Ale następnym razem nie pisz takich osobistych rzeczy o swojej osobie. To jest internet i rożni dziwni ludzie tu przebywają.
A i jeśli uważasz swoją powyższą wypowiedz za normalną, to polecam ci udanie się do psychiatry.
Ps
Jeśli już robisz prowokacje - to rób to wiarygodnie - np. w miejscu zamieszkania wpisz chociaż takie samo miasto - to w, którym mieszkam.
no, Janko może i pisze mądre posty, ale mało kto na 764 obejrzanych filmów, 522 uznaje za arcydzieła. heh.
Bo widzisz... ja staram się oglądać, tylko te filmy, co do których mam przypuszczenia, że będą mi się bardzo podobały.
i zobacz, tak mało ich biedaczek widział, nie mówiąc że jest jasnowidzem i wie któe mu się będą podobać :D, ide o skrzynke piwa że dla snobu zapunktował 50% dobrych filmów a ich nie widział hehe
O to jest chyba jedna z najgłupszych wypowiedzi, jakie ostatnio przeczytałem na FW. Gratuluje. Masz tymczasowo pierwsze miejsce.
Ja tam szczerze uważam że T3 to była beznadzieja i nikt mi tego nie zmieni. A przy ocaleniu jedynie mnie pociesza to że przy scenariuszu grzebał pan Jonathan Nolan brat świetnego christophera. A co do trailera to nie był zły a efekty są świetne w końcu to czyście komercyjny film. Jak ten film wypali to będzie świetnie ale więcej obiecuje sobie po Transformerach 2 i szybko i Wściekle.
Ale najbardziej mnie irytuje reżyser McG, który zaliczył beznadziejny dublet Aniołków.
A tak przy okazji ciekawe co by wyszło gdyby reżyserem był Nolan skoro odświeżył Batmana perfekcyjnie może dał by rade po Buncie maszyn podnieść serie z gruzów ale niestety za późno na zmianę reżyserii.
http://www.filmweb.pl/topic/1017904/To+nie+powinno+si%C4%99+wydarzy%C4%87.html
Zobaczcie na to....chyba zaraz ze śmiechu padnę, to chyba najbardziej przedstawia całą osobowość Janka Bzykanta, i to po co zakłada te swoje idiotyczne tematy.....jak to tej pory to najbardziej żenujące co zrobił Janko, nikt nie odpisał na jego wypociny...to sam Sobie odświeżył temat....buhahahahahahahahahah.....i właśnie tak powinniśmy robić z jego tematami....hahahahahahahahahahhaha!
Rozumiem, że to wydarzenie (jednorazowe odświeżenie jednego tematu) jest jednym z najbardziej emocjonujących w twoim życiu. Stąd to podniecenie...
A i dziękuję za komplement. Jeśli uważasz, że 'TO' jest najgorsze co do tej pory zrobiłem... to muszę być w twoich oczach wybitnym człowiekiem...
Jeszcze raz dziękuję.
o co ci chodzi, moldovan ? jak dla mnie to kolejny, dający do myślenia post w wykonaniu Janka. Całkowicie się z nim zgadzam, ja też uważam że nowy Indiana był cienki, zwłaszcza w porównaniu z poprzednimi częściami. To był Indiana Jones tylko z nazwy i z odtwórcy głównej roli.
acha, sorry nie doczytałem ..... no i co z tego że odświeżył, nikt nie czytał, to odświeżył żeby przeczytali.
14 lat...ehhhh
Co Ty możesz wiedzieć dziecko o filmach, co Ty możesz wiedzieć o kinematografii, co Ty możesz wiedzieć o terminatorze, ile lat temu go widziałeś, rok temu?, 2 lata temu? Wtedy Ci rodzice pozwolili oglądać?
Piszesz, że to ulubiony film, a w 70 procentach go pewnie nie zrozumiałeś, tak jak i inne filmy...
Najlepsze komedie....Świat według Kiepskich i Powrót do przyszłości, o ile jeszcze mogę zrozumieć powrót do przyszłości to wybór Kiepskich na najlepszą komedie całkowicie Cię dyskryminuje, hahahahaha jak już to serial komediowy młody....
Nie ucz się od takich wzorców jak Bzykant, to zwykły prowokator, a co Ty w tak szczeniackim wieku możesz wiedzieć o zmierzchu kina, czy psującej się kinematografii, ehhh chcesz to popieraj Janka i razem z nim wynieś na piedestał Batmana Forever, a gardź TDK, piej zachwytem nad T3, a niszcz jeszcze nie widzianego Salvation....jest taka różnica, że Janko jest na tyle inteligentny, że potrafi gnioty zrobić arcydziełami i uargumentować, a Ty możesz być tylko jego mało inteligentnym poplecznikiem
moldoFan wszystko wie.
moldofan wszystko rozumie.
moldoFan to prawdziwy światowit filmowy.
Normalnie kandydat na posła(z partii Roberta Biedrońa)
He he he.
Przynajmniej Ja nie mam paru kont, i nie loguje się z bratem albo kolegą na zmianę.....wszyscy wiedzą, że Ty i DDP to jedna osoba i tylko logujecie się naprzemiennie.....żałosne założyć team i mieć w nim 3 userów, w tym jednego o dwóch kontach buhahahahahahahahahahaha, teraz śmieję Ci się w twarz, jak cały filmweb.....
ani nie wynoszę na piedestał Batmana Forever ani nie pieję zachwytem nad T3 , tez uważam że to cienkie filmy, a ty jako jedyny zarzut wobec mnie potrafisz podać mój wiek, śmiech na sali i co masz do świata według kiepskich, to jest tylko KOMEDIA, barańcu, spójrz jaką ocenę ma taki chłam jak American Pie (wszystkie części po 7.90 czy coś w tych okolicach), czy to oznacza że 70 % filmwebu ma poniżej 14 lat według ciebie ?
A Janko zna się na filmach i ty nie zmienisz mojego zdania.
Terminatora pierwszy raz obejrzałem dawno i od tej pory oglądam często (a przynajmniej T1 i T2) i czy według ciebie oznacza że jeśli ktoś lubi świat według kiepskich to tylko takie filmy lubi ? lubię kiepskich, ale lubię też Pianistę, Szeregowca Ryana, Forresta Gumpa, Ojca chrzestnego, Katyń, Tajemnicę Brokeback Mountain. Mój wuj ma 43 lata, a lubi American Pie.
Terminatora zrozumiałem w 100 % i nie mam więcej ochoty prowadzić konwersacji z taką niewychowaną osobą jak Ty.
i co zatkało kakao, nie jesteś w stanie odpowiedzieć na argumenty 14-latka .... hahahahahahahahahahahahaha
A w czym mam z Toba polemizować dziecko? Z tym czy zakwalifikować Kiepskich do komedii na równi filmu długometrażowego jakim jest PDP, czy do serialu komediowego, a w zasadzie sit-comu, przeraża mnie dzisiejsza młodzież....
I Terminator to nie tylko nawalanka młody, to film który niesie bardzo duże przesłanie, wyjdziesz z gimnazjum, poczytasz książki Ellisona, ukształtujesz Swa psychikę to pogadamy...
Do: moldovan
Może tuntyip, jest dzieciakiem. Ale ten dzieciak z tego co tutaj pokazał, przewyższa cię intelektem, wiedzą, kulturą itd. Więc zastanów się jak to o tobie świadczy. Ogarnij się moldovan i przestać wystukiwać te spazmatyczne 'hahi'. Mógłbym to zrozumieć, gdybyś chorował na padaczke... ale mam wrażenie, że to nie będzie twoim wytłumaczeniem.
i jeszcze jedno: zdaje się że w moim wieku podniecałeś się wyłącznie produkcjami typu American Pie, Straszny Film czy Mrówki w gaciach.
Do DDP i Bzykanta:
I widzę, że znowu czepiacie się grupy PRZE (a potem DDP i Green Dog się dziwią, że ich oskarżamy). Bo Janko to nieustannie przytacza nasze nicki i obsmarowuje nas na innych forach, uwierz mi Bzykancie, że nie potrzeba mi taka sława jak twoja :P
Dowiedz się DDP, że trolle to potoczne określenie spamerów, czy pyskujących userów z niewypażoną gębą (z resztą sprawdź na Wikipedii). A chyba z takimi miał walczyć Dallas Team (patrz: user pffff)? Może zmieniliście założenia, ale nie śledzę was więc nie wiem...
DDP nie interesuje mnie twoje zdanie o TDK (z resztą nawet go wcześniej nie znałem), tylko to że Dallas Team robi śmietnik na forum (patrz: wulgarne wypowiedzi Green Doga). I kto tu dorabia chore tezy.
A ty Janko jesteś zwykłym prowokatorem. Kiedyś myślałem, że masz poprostu swoje (kontrowersyjne) zdanie, ale ty prawie przy każdnym filmie piszesz to samo (np: Watchmen). Agrumenty te same i w końcu rozwija się identyczna "dyskusja" (tzn. obrażasz wszystkich na forum, a reszta wrzuca na ciebie). Do tego jesteś samolubny, zadufany w sobie i obrażasz innych userów (Ty nazywasz to szczerą prawdą, a to są poprostu obelgi [nie trzeba do tego wulgaryzmów]).
Zauważ, że nie czepiam się normalnych userów, z którymi da się rzeczowo pogadać (co w twoim przypadku jest niemożliwe), bo czyjeś zdanie na temat filmu nie ma znaczenia, tylko w to jaki sposób osoba potrafi rozmawiać.
"Owi userzy, są po prostu typowym klubikiem wzajemnej adoracji. I mają na celu zwalczanie normalnych osób na FW."
I kto to mówi... to czym wtedy jest wiecznie pozdrawiający się Dallas Team? Nie pochlebiaj sobie nazywając się normlanym.
Czasem dla zabawy można zgnoić paru trolli (wyjasniłem wyżej co to zanczy), ale my nie zaczynamy pierwsi, a już na pewno nie robimy syfu.
Co do mrówek, to możesz nawet wejść w mrowisko, nas to nie dotyczy. A ty i twoje mniemanie o sobie jest już legendarne. Może i piszecie z DDP dla jaj, ale cenicie niski poziom humoru, bo robienie syfu na forum i obrażanie innych userów nie jest śmieszne, tylko żałosne.
To tyle... Nie zamierzam wdawać się z wami w "dyskusję".
Do Janko...
Nolan nie tylko maczał palce, ale nakreślił cały scenariusz Do TS, ponieważ pierwowzór nie spodobał się WB, ani Bale`owi, przekazano go Nolanowi, ten nakreślił go praktycznie od nowa, po przeczytaniu go Bale od razu zgodził się na udział w TS, mało to podpisał kontrakt na całą nową trylogie, nie wiem czy dlatego, że jest scenariusz tak dobry, czy dlatego, że bardzo przyjaźni się z Nolanami...poczekamy zobaczymy:-)
Pozdrawiam
PS czytałem to w jakimś artykule w którym był wywiad z Cristianem, znajdę to zapodam źródło...