Zapowiada się niezła kpina z kultowej serii... te przerośnięte 'maszyny' są żałosne.
Muzyka...to nie jest muzyka tylko hałas.
Wybuchy - te w niektórych kreskówkach wyglądają lepiej. A propos kreskówek - cały trailer wygląda jak jakaś słaba animacja.
Jedyny fajny motyw to impostor - 'Marcus Wright'.
Pomimo wszystko mam jeszcze nadzieję...w końcu to terminator...
Ps
Szkoda...szkoda, że teraz wszystkie filmy robione są na wzór The dark knight, CR i Quantum of solace, Max Payne itd. Jest to niesamowicie smutne...
Trudno żeby Bale nie lubił Nolana. Dał mu zarobić tyle kasy, że hej. I nie dziwie się, że od razu zgodził się podpisać kontrakt na całą trylogię, gdy dowiedział się o zaangażowaniu Nolana. Ten ostatni robi maksymalnie komercyjne super produkcje (to już nie są filmy), więc potencjalny zysk jest gigantyczny.
Dziękuję za tą informację. Co prawda przysporzyła mi kolejnych obaw... Ale jak już powiedziałem, na 'jedynkę' pójdę. Jeśli będzie beznadziejna to najwyżej nie będę oglądał kolejnych części.
Tak i w owym skrypcie, na końcu Connor ginął, i wykorzystano endoszkielet Marcusa, aby wskrzesić Johna jako maszynę.....to wyciekło w necie, dlatego McG i Nolan szybciutko zmienili końcówkę, i nakręcili ją od nowa....podobno ma być jeszcze bardziej zaskakująca....oby bo uważam, że zrobienie z Connora cyborga to byłby całkowity debilizm...ehhh
PS Ja pójdę na każdą część jakakolwiek będzie...kocham uniwersum terminatora...zawsze tak będzie:-)
ja tak nie mam. jeśli film jest dobry to ok. Jeśli jest do bani, to go nie uratuje nawet fakt, że jest częścią jakiegoś kultowego uniwersum. W tym przypadku Terminatora.
A wiesz, Cameron wraz z Ellisonem stworzyli taki magiczny świat, że trudno mu dorównać, w zasadzie wszystko co stworzone, i co będzie stworzone w owym świecie będzie o wiele gorsze, żaden reżyser, żaden scenarzysta nigdy nie zrobi filmu nawet ocierającego się od T1 i T2, ale czekam, czekam z niecierpliwością na wizję McG:-)
Też prawda......ale miejmy nadzieję, że ma, choć patrząc na jego dotychczasowe produkcje...hmmmmm, ale ja nie tracę nadziei, lubię gdy Bale gra psychopatów, gdy zobaczyłem w trailerze jak drze się z całej pary do słuchawki/radia to pomyślałem, że to będzie taki John Connor jakiego chciałem widzieć, jeśli zagra na miarę swych możliwości, i ról np. American Psycho, Mechanik i Harsh Times to już będzie bardzo, bardzo dobrze, gorzej jak jego rola zrobiona jest ala Wayne z TDK, gdzie nie miał okazji się wykazać, i pokazać swego ogromnego talentu, takiego Bale nie chce widzieć...
Od czasu kiedy Bale zaczął współpracować z Nolanem, zrobiła się z niego straszna podpierdułka... Zamiast twardziela, który podejmuje wszystkie decyzje bez chwili wahania, wolałem Connora z T3...
Oczywiście, że nie jest ci potrzebna moja 'sława'. Bo nie wiedziałbyś co z nią zrobić - to raz. A dwa, ty masz swoją 'REPUTACJĘ' - krzykacza, fanatyka, nie wiedzącego co chce bachora... i wreszcie TROLLA.
Nie robicie syfu? To ci przypomnę. SPAM, podszywanie się pod innych ludzi, pisanie głupot, wyklinanie userów FW i ich rodzin... to tylko niektóre z waszych zwyczajów.
Nisku poziom humoru niestety reprezentujesz ty - Nick: Znawca.
I jeszcze jedno. A co mnie obchodzi Dallas Team - że się pozdrawia. Przynajmniej ci ludzie nie wypisują takich totalnych głupot jak wy. I bynajmniej nie chodzi mi tu o oceny filmów.
Do założyciela tematu.
Według mnie ciężko ocenić film po trailerze (choć można wyłapać już pewien kontrast).
Jaki trailer widziałeś?Podaj link jak możesz.
Co do filmu "Terminator:Ocalenie".
Czekam cierpliwie na premierę.A kiedy wejdzie już do kin pewnie wybiorę się by go obejrzeć na dużym ekranie.
Czy będzie lepszy od poprzednich części?
Zobaczymy.
Dla mnie czasy kina lat 90-tych i 80-tych to najlepsze czasy.
Podoba mi się technika pracy kamerą oraz atmosfera tamtych filmów.
Po prostu do mnie przemawiają.Więc myślę że T:Salvation raczej nie przebije T2:Judgment Day(to już klasyk).
Mam nadzieję natomiast że T:Salvation będzie dużo lepszy od T3: Rise of the Machines (ma naprawdę na to duże szanse i myślę że tak będzie).
Jestem również ciekaw jak wypadnie Roland Kickinger w roli T-800.
Arnold Schwarzenegger stworzył "legendę" i postać kultową.Ciężko będzie młodemu aktorowi zmierzyć się ze stereotypem jaki stworzył Schwarzenegger(mam nadzieję że Roland Kickinger nie będzie emanował z dużego ekranu tylko swoją urodą).
Liczę natomiast na Christiana Bale'a.
W tym filmie na pewno będzie postacią pierwszoplanową i według mnie duża
część wizerunku tego przedsięwzięcia spoczywa w jego umiejętnościach aktorskich.
W mrocznym rycerzu Heath Ledger był postacią drugoplanową tylko "na papierze".Ledger w jakimś sensie "rozpędził" Mrocznego rycerza(ale moim zdaniem Jacka Nicholsona nie przebił).
Czekam więc cierpliwie na czerwiec w którym odbędzie się premiera nowej wizji terminatora.
widziałem wszystkie trailery jakie były w sieci. Jeden gorszy od drugiego.
Co do T3 - to był bardzo dobry film. Jeśli chcesz argumentów - to poszukaj moich wypowiedzi pod tym postem.
Arni - nie jest aktorem. On jest osobowością. Prawda jest taka, że on nie potrafi grać. Ale to nie koniecznie jest wadą, bo dzięki temu nadaje się do tych ról, które z'agrał' w swoim życiu. I za to go uwielbiam.
Ja z kolei mam złe przeczucia co do Bale'a. Ośmieszył się w obu Batmanach, a z tralierów Terminatora, nie wieje nadzieją.
Nasze posty były najlepszym, co mogło spotkać twój żałosny temat.
Rzucasz obelgi i wyssane z palca oskarżenia...
Trollem i prowokatorem jesteś ty, w dodatku żałosnym... Jak widzisz większość userów już dobrze zna twoją prawdziwą twarz i ma cię (z resztą słusznie) za trolla, prowokatora i kompletne zero.
Dziękuję, to wszystko :P
no pewnie najlepiej żeby wszystkie obecnie kręcone filmy wyglądały jak te z przed 20 lat ( oczywiście nic do nich nie mam a T2 i wiele innych starszych filmów są dla mnie kultowe i zawsze będę do nich wracał)
The dark knight, CR i Quantum of solace, Max Payne itd. to są dobre filmy z całkiem niezłym scenariuszem przyszły czasy pozwalające na tworzenie mocniejszego kina akcji z większą ilością efektów przykuwających nasza uwagę. A co do samego Terminatora: Ocalenie hmm trudno powiedzieć może być ciekawy no ale po T3 nie spodziewam się rewelacji te odgrzewane scenki brryyyyy do dziś mi się śnią. Poczekamy zobaczymy pozdrawiam :)
(nie oceniam w tym przypadku części merytorycznej T3 a same pomysły na niektóre sceny praktycznie żywcem zdarte z T2)
Nigdy nie byłem fanem terminatora i nie znam się na niuansach tego filmu.
Wiem, natomiast, że zapowiada się bardzo klimatyczny film który chcę obejrzeć!!!
pozdrawiam,
Nie śledzę tematu od początku ale starałem się przeczytać "kluczowe" posty tutaj i Znawca ma u mnie całkowite poparcie. Argumenty przeciw T:S na podstawie trailera są całkowicie bezpodstawne. Ogladalem trailer wiele razy i prawie wszystko co wypisał Janko w pierwszym poscie to totalne bzdury... Czepianie się efektów to totalne kpiny...
"Do DDP i Bzykanta:
I widzę, że znowu czepiacie się grupy PRZE (a potem DDP i Green Dog się dziwią, że ich oskarżamy). Bo Janko to nieustannie przytacza nasze nicki i obsmarowuje nas na innych forach, uwierz mi Bzykancie, że nie potrzeba mi taka sława jak twoja :P
Dowiedz się DDP, że trolle to potoczne określenie spamerów, czy pyskujących userów z niewypażoną gębą (z resztą sprawdź na Wikipedii). A chyba z takimi miał walczyć Dallas Team (patrz: user pffff)? Może zmieniliście założenia, ale nie śledzę was więc nie wiem...
DDP nie interesuje mnie twoje zdanie o TDK (z resztą nawet go wcześniej nie znałem), tylko to że Dallas Team robi śmietnik na forum (patrz: wulgarne wypowiedzi Green Doga). I kto tu dorabia chore tezy.
A ty Janko jesteś zwykłym prowokatorem. Kiedyś myślałem, że masz poprostu swoje (kontrowersyjne) zdanie, ale ty prawie przy każdnym filmie piszesz to samo (np: Watchmen). Agrumenty te same i w końcu rozwija się identyczna "dyskusja" (tzn. obrażasz wszystkich na forum, a reszta wrzuca na ciebie). Do tego jesteś samolubny, zadufany w sobie i obrażasz innych userów (Ty nazywasz to szczerą prawdą, a to są poprostu obelgi [nie trzeba do tego wulgaryzmów]).
Zauważ, że nie czepiam się normalnych userów, z którymi da się rzeczowo pogadać (co w twoim przypadku jest niemożliwe), bo czyjeś zdanie na temat filmu nie ma znaczenia, tylko w to jaki sposób osoba potrafi rozmawiać.
"Owi userzy, są po prostu typowym klubikiem wzajemnej adoracji. I mają na celu zwalczanie normalnych osób na FW."
I kto to mówi... to czym wtedy jest wiecznie pozdrawiający się Dallas Team? Nie pochlebiaj sobie nazywając się normlanym.
Czasem dla zabawy można zgnoić paru trolli (wyjasniłem wyżej co to zanczy), ale my nie zaczynamy pierwsi, a już na pewno nie robimy syfu.
Co do mrówek, to możesz nawet wejść w mrowisko, nas to nie dotyczy. A ty i twoje mniemanie o sobie jest już legendarne. Może i piszecie z DDP dla jaj, ale cenicie niski poziom humoru, bo robienie syfu na forum i obrażanie innych userów nie jest śmieszne, tylko żałosne.
To tyle... Nie zamierzam wdawać się z wami w "dyskusję". "
CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM Z FRAGMENTEM DOT. JANKA.
Zresztą patrząc na jego oceny wszystko co stara się zarzucić trailerowi TS( bo oczywiście nie może tu być mowy o filmie bo nikt go nie widział)wydaje się porostu żałosne... Nie miałem na myśli nikogo obrazić. Pozdro.
Do: suri
Zaraz zapodam ci link. O tutaj masz:
http://www.filmweb.pl/topic/1007339/O+zgrozo!.html?page=2
Przejrzyj strony od 2 do końca
I naprawdę nie chce mi się z tobą dyskutować, na temat tego co tam sobie naklikałeś.
To ja jeszcze dodam parę tematów Janka ;)
Watchmen - http://www.filmweb.pl/topic/1095808/Ludzie+wychodzili+w+po%C5%82owie+filmu.html
Quantum of Solace - http://www.filmweb.pl/topic/1057077/Czas+zabi%C4%87+Bonda.html
Aleksander - http://www.filmweb.pl/topic/1010754/Z+pewno%C5%9Bci%C4%85+film+beznadziejny+dla+ ho%C5%82oty+i+mot%C5%82ochu.html
Max Payne - http://www.filmweb.pl/topic/1019095/Ten+film+jest+nawet+gorszy+od+The+Dark+Knigh t.html
Jego koronny temat na froum TDK został już skasowany, ale tam też było to samo... Bzykant obraża wszystkich do okoła...
Na dorach większości popularniejszych filmów robi swoje żałosne prowokacje... jakaś nauczka mu się należy...
znalezc hakera, niech sie dowie gdzie janko mieszka i pojsc podac mu argumenty ktore zrozumie, i juz nie bedzie mogl ich podwazyc:0 proste:]
zreszta kij z nim.
jestem tu, zeby dowiadywac sie niusow na temat filmu a nie uzerac sie z glupkiem, dla ktorego batman forever to dzielo sztuki:)
jakies niusy panowie do TS dawajcie!! wszystko stanelo, nikt nic nowego nie dodaje, zadnych zdjec, sojlerow itp:/
‘jestem tu, zeby dowiadywac sie niusow na temat filmu a nie uzerac sie z glupkiem’
Taa! Dlatego masz Nick ‘kumpel JB’ – a wcześniej kumpel Janko_bzykanta. Jejku co za matoł… żeby to stworzenie miało jeszcze troche sprytu – to by było śmieszne… A tak jest tylko żałosne…
no sory bardzo. ale tego nicku' kumpel Janko_bzykanta' nigdy nie mialem i nigdy nie uzywalem, to moje pierwsze zarejestrowane konto na FW.
wracajac do tematu..newsy prosze!!!
chcesz newsów....to posłuchaj wywiadu z McG
http://www.fastcompany.com/blog/mark-borden/b-drive/interview-terminator-salvati on-director-mcg-part-1-exclusive
A i informacja, że Patrick wystąpi w 5 części Terminatora, choć nie wiem jak to traktować w końcu dziś April Fools Day...
http://www.imdb.com/news/ni0730498/
Jejku ale T1 i T2 to cudowne filmy... znowu je na tygodniu obejrzałem... to się nigdy nie nudzi...
Przed chwilą właśnie skończyłem oglądać, tu Ci muszę przyznać całkowitą rację:-)
jb walczy nieustannie o to, aby założony przez niego (nią ? - wszak profil nie ujawnia płci ;P)temat ciągle był na "topie" stronki o T:S, więc co jakiś czas musi coś napisać. A najlepsze (najgorsze?) w tym wszystkim jest chyba to, że jest to najprawdopodobniej pierwszy post tego użytkownika, z którym się zgadzam (inna sprawa, że jest on nie za bardzo w temacie) :P
LOL, janko_bzykant samozwańczym Mesjaszem zagubionych forumowiczów Filmwebu ! :P
Więc jesteś Bogiem.
Hm...
Dziwne że Bóg nie potrafi poradzić sobie z moderatorem który usuwa jego tematy(ewangelii).
Janku... ale ty sam udowadniasz, że nie jesteś Bogiem. Bóg to istota doskonała, bez wad, itp. Mówisz, że jesteś, już samym tym pokazujesz, że nie jesteś. Bóg nigdy by coś takiego nie powiedział. On sam siebie nie wynosi ponad innych. Nie chełbi się swoją boskością.
Najzabawniejsze jest twoje wręcz nachalne wmawianie innym, że masz rację. Twierdzisz, że człowieka nie można przekonać, jednocześnie za wszelką cenę chcesz wmówić innym, że T4 będzie gniotem.=, każdego kto uważa inaczej porównujesz wręcz do idioty. Tak postępuje Bóg?? gardzi innymi, uwłacza im?? Śmieszny jesteś. Nie jesteś Bogiem. I samo przypuszczenie, że mógłbyś nim być jest bluźnierstwem, obalającym jednocześnie twą samozwańczą "boskość". Udowodniłeś to co najmniej kilkanaście razy pisząc swoje teksty. Plujesz na coś o czym praktycznie nie wiesz nic, obrażasz innych którzy myślą inaczej. Jakim prawem?? Bo ty jesteś lepszy??, mądrzejszy, wiesz więcej, znasz się lepiej?? Nie rozśmieszaj mnie. Teraz nazwiesz mnie ignorantem, nie mającym pojęcia o Terminatorze i jego universum, tylko dlatego, że trailery T4 mi się podobają, a tobie nie?? Ty wiesz lepiej?? Pycha i arogancja, kolejny dowód na to, ze nie możesz być Bogiem.
Ludzie postarajcie się o coś lepszego. Wypowiedzi Pana Bartka, nawet nie chce mi się komentować.
Tak więc, proszę o lepszą ripostę. Coś przemyślanego...
CZEKAM...
Skasowała, razem z moimi postami...ale napisał jeszcze raz...i nawet tam nic bluźnierczego nie napisał, a mu usunęli...ciekawe...
I bardzo dobrze, że w stosunku do pajaca bzykanta zostały przedsięwzięte takie a nie inne kroki - widać inaczej już nie można. I tu już nawet nie chodzi o bluźniercze, chamskie czy też obraźliwe teksty - jak widać, sama obecność tego upierdliwego trolla zaczęła działać na nerwy zbyt wielu osobom. Zresztą ten jego ostatni, skasowany post, napisany był z ewidentnym podtekstem z gatunku "napisałem raz jeszcze swój bzdurny pościk - i co mi zrobicie ?" Jak się okazało - zrobili... ;P
Przed usunięciem, chciałbym usłyszeć od tchórza, który cały czas kasuje ten (i inne moje commenty) jakie ma ku temu przesłanki? Rozumiem, że nie są to przesłanki RACJONALNE, ale chciałbym bliżej poznać ten nieprzenikniony umysł i to co się w nim gotuje.
Tak więc wznawiam temat:
1) Zwiastuny 'Terminatora: Ocielenie' są dramatyczne (w negatywnym znaczeniu tego słowa) i nie napawają nadzieją na OCALENIE (salvation) kultowej serii...
2) Jestem Bogiem i co w związku z tym? Czy ma ktoś jakieś obiekcje i zastrzeżenia?
2) Jestem Bogiem i co w związku z tym? Czy ma ktoś jakieś obiekcje i zastrzeżenia?
Właśnie dlatego są usuwane, obrażasz uczucia religijne innych użytkowników, dużo już głupot napisałeś na forach, ale uznawanie się za Boga jest naprawdę niesmaczne...:-///
Tutaj przytaczam wiadomość od moderatora, który usuwa moje wypowiedzi pod tym postem.
'Po co bez przerwy odnawiasz ten temat mówiąc dokładnie to samo, co powiedziałeś wcześniej? Jeśli ktoś będzie się chciał wypowiedzieć na temat trailera to napiszę to w tym wątku. Wszystkie posty nie związane z tematem pójdą do kosza.
Jeśli cały czas będziesz bezpodstawnie odnawiał ten temat, to cały zostanie skasowany.
Pozdrawiam
Moderator '
Prawda jakie to żałosne i zakłamane?
Oj, chyba cały wątek pójdzie do kosza coś czuję. Tylko żeby nie było, że nie ostrzegałem. :/
Tu nawet nie chodzi o obrażanie uczuć religijnych. Janko może się nazywać jak chce, ale to forum nie jest na to odpowiednim miejscem.
Po co znowu odnawiasz temat? Wywlekasz go na górę, chcąc, żeby był widoczny. Typowe zachowanie dla wszelkiego rodzaju prowokatorów.
Wątek mogę usunąć, bo dyskusja odbiega za bardzo od tematu i nie dotyczy już "Wrażeń po trailerze".
"Prawda jakie to żałosne i zakłamane?" - niby co?
to do usuniecia niech idzie caly watek. tylko jedna osoba bedzie plakac :P ile mozna czytac tych samych obelg skierowanych do uzytkownikow ktorzy nie zgadzaja sie ze zdaniem jana bzyka??(czyli praktycznie do wszystkich uzytkownikow wypowiadajacych sie w tym temacie)
A gdzie jest napisane, że nie mogę pisać w swoim poście tego czego chcę? Szczególnie gdy jest na temat. A te ostatnie wypowiedzi, co kasowałeś składały się z dwóch punktów. Pierwszy był odnośnie filmu i próby skierowania dyskusji, ponownie na Trailer T:S.
Natomiast drugi punkt był pobocznym tematem. Luźno związanym z tą produkcją, ale na pewno nie był to temat błahy. Wręcz przeciwnie - FILOZOFICZNY! I wcale tutaj nie żartuję.
Jesteś moderatorem. Twoim obowiązkiem jest kasowanie wulgaryzmów, chamstwa i spamu. Od razu uprzedzę ripostę. Spam, a powtórzenie poglądów (w zupełnie nowej i różniącej się wypowiedzi) to dwie różne rzeczy.
Więc jak śmiesz kasować moje wypowiedzi? Od razu odpowiem. To co robisz, jest tożsame z cenzurą stosowaną za komuny. To co ci się nie podoba kasujesz, a resztę zostawiasz. Opamiętaj się człowieku!
Szczególnie, że pod TDK są setki postów, tak nie na temat jak i zawierające niewłaściwe treści. Np. europejskie trole. I to nie jest odosobniony przypadek - chodzi mi tu o to, co się dzieje na forach pod innymi filmami.
Ps
Ogarnij się koleś.
Możesz pisać jeśli jest związane z tematem.
Próbując skierować dyskusję na odpowiedni temat wywlekłeś go znowu na górę listy, a tymczasem jestem pewien, że jeśli ktoś chciałby coś napisać na temat zwiastunów, to zrobiłby to i bez tego.
Drugi punkt absolutnie nie był powiązany z produkcją (nawet luźnie). Nie był też filozoficzny - był totalną bzdurą, której napisanie źle o Tobie świadczy.
Chciałbym zauważyć, że to ja mam przy nicku zielony łeb. Mógłbyś mi nie mówić więc co jest moim obowiązkiem? Od tego mam nad sobą odpowiednie osoby. Powtarzanie swoich poglądów tylko po to, aby temat znowu był na szczycie listy również traktujemy jak spam.
Pamiętaj, że pisząc tu akceptujesz regulamin, który daje moderatorowi i ogólnie portalowi na skasowanie czegokolwiek, nawet bez uzasadnienia. Nie podoba Ci się nasza kontrola? Załóż swoje własne forum lub przenieś się gdzieś, gdzie Twoim zdaniem cenzura nie obowiązuje.
Zadanie moderatora polega przecież zazwyczaj na kasowaniu tego, co mu się nie spodoba. Moim zdaniem cenzury tu nie ma. Gdyby była nie jestem pewien, czy zbyt wiele osób miałoby prawo do wypowiadania się.
Jeśli znajdziesz posty do usunięcia, to mnie powiadom. Jeśli łamią regulamin, od razu je usunę. Europejskie trolle zostały zachowane w drodze wyjątku.
Nacieszcie się tą dyskusją, bo wkrótce wszystkie komentarze nie związane z tematem wylądują w koszu.
Niecierpliwie czekam na skasowanie tego tematu, bo jest to tylko prowokacja służąca obrażaniu innych userów.
Janko już nie raz to udowodnił, a gdy nikt nie pisze w jego tematach, to wciąż je odnawia... (choć wiele razy lądowały na dole).