Wstyd sie przyznać ale dopiero dzisiaj pierwszy raz obejzałem Terminatora :D Co tu dużo mówić... Film jest genialny. Ten mroczny klimat- niesamowity poprostu! Takich filmów już sie nie robi... Z takim klimatem... Najlepszy Arnoldek powiedział chyba z 10 słow na cały film xDD To mi sie podobało ten "czarny charakter" Arnolda.
Kilka minusów( one nie zmieniają faktu, że film jest genialny)!:
-efekt przed lustrem.. chyba wiecie o co chodzi:D Aż sie wystraszyłem jak to zobaczyłem xDD co to wogóle było :D:D
-scena łóżkowa zupełnie niepotrzebna
I TO BY BYŁO NA TYLE PANOWIE I PANIE!
POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Scena łóżkowa niepotrzebna"? W tej scenie został poczęty John Connor którego postać jest trzonem wszystkich części terminatora i nie wyobrażam sobie żeby reżyser mógł tą scenę tak po prostu ominąć. Z dużo buziek, za mało myślenia dzieciaku. Ps. film jest z 84, efekty z lustrem były jak najbardziej w porządku jak na tamte czasy (a było to na pewno długo, długo przed twoimi narodzinami...)
Nie bądz takim cwaniakiem bo kiedyś w morde oberwiesz. A co powiesz o 2 czesci Terminatora cwaniaczku ?
Pozamiatałbym tobą parkiet dzieciaku w parę sekund, a w dyskusje nie będę się wdawał bo niestety nie ma z kim.
10/10 - jak na tamte czasy to REWELACJA. Jak na dzisiejsze - niedościgniony wzór :)
terminator 1 i 2, są ponadczasowe, efekty specjalne dzisiaj nawet się podobają, a arnold z wydłubanym okiem nawet dzisiaj robi wrażenie, teraz już nikt nie robi takich efektów
Film całkiem fajny... Ale... Z dwójką nie ma porównania... Efekty możliwe (powyżej średniej), ale jak na dość niski budżet (w porównaniu z dwójką budżet tego filmu to mała kropka) całkiem dobre... Ale mogli się bardziej postarać, szczególnie s efektami podklatkowymi (już w latach sześćdziesiątych lepsze robili). Fabuła bardzo interesująca (to największy plus filmu) i gra aktorska też niezła (najlepszy był Arnoldek =) Film trochę bardziej przypomina horror (dwójka dramat) i jest nieco "mocniejszy" (trochę krewki) od dwójki. Moja ogólna ocena to 7/10 (dwójka 10/10).
Pierwsza część jest najlepsza. Niezapomniany klimat i dobra akcja trzymająca w napięciu.Jak dla mnie najlepsza ze wszystkich części, choć dająca mało wyjaśnień co do samej historii. Dopiero kolejne części dają nam dokładniejszy obraz co do wszystkich zdarzeń i co do sensu całej historii. Moja ocena to 9/10 ponieważ film jest na prawdę dobry, dzisiaj już klasyk, a wtedy przełom w historii kina.Po prostu rewelka.
Ja ten film obejrzałem gdy miałem 7 lat i balem się strasznie :D od tamtego czasu jestem wielkim fanem Terka :D Jak na tamte czasy film jest prawdziwym arcydziełem. Zapomnieliście jeszcze o muzyce którą jest genialna, najlepszy soundtrack jest w części drugiej.