PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Chodzi o to że wysłany z przyszłości Kyle Reese staje się ojcem Johna Connora. Reese został wysłany przez Connora który nie powinien istnieć, gdyż Reese urodził się w "przyszłości". Więc co, Connor sam się urodził czy jak? Connor gdy wysyłał Reesa wiedział że Reese jest jego ojcem? odpowiedz: wiedział. Tylko skąd wtf wziął się Connor skoro Reese nie mógł istnieć od samego początku w "przeszłości" ?!

ocenił(a) film na 7
Predator10

No tak - a więc mamy tu odwieczny dylemat co było pierwsze " Jajko czy Kura" ;-)
PS. żona podczas seansu zadała mi to samo pytanie :)

ocenił(a) film na 7
Maffei

Tak właściwie to popełniłem jeden błąd napisałem ten post i dopiero potem przejrzałem kilka stron zamieszczonych tu postów.Według znawców tematu ten brak logiki to celowe działanie Camerona aby skomplikować fabułę.Choć nie wiem czy można się z tym zgodzić wszak terminator to jeden z pierwszych tego typu filmów i jak na początek lat 80 bardzo nowatorski.Ludzie w kinach oglądali go z zapartym tchem i pewnie nawet na ten nonsens nie zwrócili uwagi.

ocenił(a) film na 10
Predator10

http://www.filmweb.pl/film/Terminator-1984-995/discussion/Co+do+Johnna+Connora+i +jego+Ojca%C2%A0,2166195
Pod tematem sporo moich postów, w których tłumaczę koncepcję czasu z T1.