Klasyka gatunku sci-fi. Średnia ocena jak zwykle na filmwebie nie oddaje prawdziwej wartości filmu. Wspomnienia, gdy pierwszy raz się oglądało ten film na vhs w latach 80. Pamiętam, że pózniej bałem sie wejść nocą do piwnicy :) Pokażcie mi inny film, który ma taki klimat zastraszenia i grozy? Druga część Terminatora, choć wizualnie lepsza, niestety nie ma juz takiego klimatu. Bardziej przypomina typowe kino akcji. Oczywiście jest to świetne kino akcji :-)
no i fajnie, cięta riposta poszła. na polepszenie atmosfery dodam że właśnie oceniłem dwójkę na 8 i do ulubionych ; D bdb film.
Ja nie ripostowałem, tylko stwierdziłem słuszną prawdę, że jesteś jeszcze dzieciakiem, bo obejrzenie pierwszy raz takiego klasyka jak Terminator w 2011 roku jest śmieszne.
1. kto powiedział że jestem dorosły.
2. znam masę ludzi którzy są "dorośli" i nie oglądali terminatora i innych klasyków.
Za to o twoim wpisie można powiedzieć, że wniósł bardzo dużo do tego tematu. Doprawdy błyskotliwa odpowiedź nieustraszony Dżony Łokerze :P
Z założenia nie miał on wnosić czegokolwiek do tematu "bystrzaku", a jedynie stanowił wyraz mojej dezaprobaty dla głupoty twojego wpisu. Ciekawość zaspokojona, czy też skromny intelekt nie pozwala zrozumieć i tej odpowiedzi ? Ile masz człowieku lat, 12 ???
Za czasów mojej edukacji nikt nawet nie myślał o takim tworze jak gimnazjum, "troliku" w krótkich porciętach...
Jak byłam mała, to po tym filmie miałam stracha przed harleyowcami, bo mój brat mi wmawiał, że każdy facet w skórze to terminator, a to były takie czasy, że sporo ludzi się nosiło tak, jak Arnie w tym filmie.:P