PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Klasyka!

ocenił(a) film na 10

Klasyka gatunku sci-fi. Średnia ocena jak zwykle na filmwebie nie oddaje prawdziwej wartości filmu. Wspomnienia, gdy pierwszy raz się oglądało ten film na vhs w latach 80. Pamiętam, że pózniej bałem sie wejść nocą do piwnicy :) Pokażcie mi inny film, który ma taki klimat zastraszenia i grozy? Druga część Terminatora, choć wizualnie lepsza, niestety nie ma juz takiego klimatu. Bardziej przypomina typowe kino akcji. Oczywiście jest to świetne kino akcji :-)

użytkownik usunięty
Hammerheart81

obawiam się że grozę na tym filmie odczuwają tylko dzieci.

użytkownik usunięty

obstawiam że sam jesteś dzieciakiem

użytkownik usunięty

no i fajnie, cięta riposta poszła. na polepszenie atmosfery dodam że właśnie oceniłem dwójkę na 8 i do ulubionych ; D bdb film.

użytkownik usunięty

Ja nie ripostowałem, tylko stwierdziłem słuszną prawdę, że jesteś jeszcze dzieciakiem, bo obejrzenie pierwszy raz takiego klasyka jak Terminator w 2011 roku jest śmieszne.

użytkownik usunięty

gdyby jeszcze to miało jakieś znaczenie.

użytkownik usunięty

gdybyś był dorosły na pewno zetknął byś się z tym filmem niejednokrotnie

użytkownik usunięty

1. kto powiedział że jestem dorosły.
2. znam masę ludzi którzy są "dorośli" i nie oglądali terminatora i innych klasyków.

ocenił(a) film na 9

Za to o twoim wpisie można powiedzieć, że wniósł bardzo dużo do tego tematu. Doprawdy błyskotliwa odpowiedź nieustraszony Dżony Łokerze :P

użytkownik usunięty
laik_filmowy

a powiedz mi, co wniósł ten wpis to tego tematu ? :]

ocenił(a) film na 9

Z założenia nie miał on wnosić czegokolwiek do tematu "bystrzaku", a jedynie stanowił wyraz mojej dezaprobaty dla głupoty twojego wpisu. Ciekawość zaspokojona, czy też skromny intelekt nie pozwala zrozumieć i tej odpowiedzi ? Ile masz człowieku lat, 12 ???

użytkownik usunięty
laik_filmowy

a co, już gimnazjum kończysz i uważasz się za lepszego ? :)

ocenił(a) film na 9

Za czasów mojej edukacji nikt nawet nie myślał o takim tworze jak gimnazjum, "troliku" w krótkich porciętach...

ocenił(a) film na 10

Nie masz co się obawiać, odstresuj się i włącz sobie Kubuśa Puchatka :)

ocenił(a) film na 8
Hammerheart81

Jak byłam mała, to po tym filmie miałam stracha przed harleyowcami, bo mój brat mi wmawiał, że każdy facet w skórze to terminator, a to były takie czasy, że sporo ludzi się nosiło tak, jak Arnie w tym filmie.:P

ocenił(a) film na 10
Hammerheart81

Oglądałem w kinie w 1989. Miałem 12 lat. Wgniotło mnie w fotel.