PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256181
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Choć widziałem go coprawda nieco później niż część drugą, (miałem duże problemy, gdyż nie było go w żadnej wypożyczalni, a puszczali go bardzo późno w nocy) dopiero po jakiś 6 latach po T2. Miałem cholerną ochotę przez te wszystkie lata zobaczyć pierwowzór filmu który klasuję jako najlepszy z najlepszych jakie widziałem. Kiedy to w pewnien piękny dzień TVP S.A. wyemitowała ów oczekiwany przeze mnie tyle czasu film mało nie narobiłem z podniecenia pod siebie. Z mety pobiegłem do sklepu aby zakupić czystą VHSkę i w pamiętny wieczór gdzieś przed północą nacisnąłem na pilocie czerwone kółeczko z napisem RECORD. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak szybko i niezwykle ekscytująco zleciały mi te prawie 2 godziny filmu, była to dla mnie jedna z najpiękniejszych chwil w życiu. Możliwość obejrzenia Terminatora !!!WOW. To tyle jeśli chodzi o moje wspomnienia. Moja ocena filmu to 9/10 po prostu uważam, że skrzywdziłbym T2 któremu to daję absolutne 10/10. Pomimo tego film uważam za klasykę, ze względu na klimat filmu , wspaniały pomysł na scenariusz, świetną grę aktorów, a punkt mniej jest dla efektów specjalnych które pomimo tego, że i tak znakomite (w Polsce jeszcze długi czas nie zrobią czegoś takiego) ustępują efektom z drugiej części. Polecam wszystkim, w połączeniu z częścią 2 stanowią priorytet moich ulubionych filmów/serii niepotrzebne skreślić :). Pozdro dla fanów filmu/ów.

P.S. Celowo nie wspomniałem o części 3, przykro, że nadszarpnięto taki kult filmem conajwyżej przeciętnym