PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256181
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Wydaje się, że zachowuje się jak dobre wino - im starszy tym lepiej smakuje. Bezapelacyjnie najlepszy z całej serii. Klasyka kina akcji s-f. Dla miłośników gatunku pozycja obowiązkowa.

ocenił(a) film na 9
Piotrekk

Częściowo moge się z tobą zgodzić, bo sceny akcji jak i większość efektów nawet teraz robią wrażenie. Jednak jeśli chodzi o dialogi i gre aktorską, a nawet scenariusz, to ten film zdecydowanie nie wytrzymał próby czasu. Ogólnie jednak to przecież klasyka- obejrzeć trzeba.

ocenił(a) film na 9
Piotrekk

Częściowo moge się z tobą zgodzić, bo sceny akcji jak i większość efektów nawet teraz robią wrażenie. Jednak jeśli chodzi o dialogi i gre aktorską, a nawet scenariusz, to ten film zdecydowanie nie wytrzymał próby czasu. Ogólnie jednak to przecież klasyka- obejrzeć trzeba.

Ryo_Hazuki

a ja bym raczej powiedziała, że efekty specjalne w tym filmie teraz wywołać mogą co najwyżej smiech, a nie wrażenie ;P
jednak mimo wszystko uważam film za genialny, nie dopatrzylam sie niczego złego w grze aktorskiej, uważam wrecz ze byla bardzo dobra, ale to nie dlatego kocham ten film i uważam za najlepszy z całej serii, film ma niepowtarzalny klimat, który tylko w niewielkiej części udało się zachować terminatorowi 2, a który zupełnie zniknął w 3, taki prawdziwy, ciężki cyberpunk :] nie wiem jak dla innych, ale dla mnie ten film jest niesamowicie przytłaczający i smutny, od początku, aż do ostatniej sceny, kiedy sarah jedzie na jakimś amerykańskim odludziu i widzi nadciągającą burze. jak dla mnie mistrzostwo

Piotrekk

NAJ NAJ NAJ!!! mam dwuplytowe wydanie DVD i jestem zachwycony szkoda ze nie bylo mi sie urodzic w latach 70 i zobaczyc go w Kinie... Dialogi sa super!! Zdjecia tez! Wizja przyszlosci jak najbardziej trafna i przerazajaca!! z budzetem okolo 7mln dolarow zrobi genialny film!! Film Legenda tego gatuknu!! Jesli ktos chcialby sciagnac muzyke do filmow:)) to zapraszam na Soulseek kanal MovieMusic i moj nick Thedues*:)) pozdrawiam wszystkich:)