kultowego Terminatora obejrzałeś a odysei kosmicznej nie chcesz zobaczyc ? Aliena 1 też olałeś ?
psują napięcie ale chyba wśród popkornożerców i dzieciaków wychowanych na transformersach i innym gównie
Zaprzeczając, że lubię efekty w stylu transformersów bym skłamał. Od czegoś trzeba było zacząć kino efektów specjalnych.
''kino efektów specjalnych''? Z takim niesamowitym słownictwem, nie dziwię się, że filmy przed 85' nazywasz starociami.
Zestarzałe efekty głownie dotyczą dziwnych zmian twarzy Arnolda oraz nienaturalnego poruszenia się samego endoszkieletu, ale i tak to nie ma znaczenia.
Moim zdaniem to nadaje filmowi dodatkowego uroku. a Terminator wcale nie zestarzał sie tak bardzo. zobacz sobie chociażby Mechaniczną Pomarańczę: kicz, kicz i jeszcze raz kicz!
Mechaniczna Pomarańcza nie zestarzała się ani trochę, gdzie Ty tam kicz widzisz? Dziwne przebrania, wnętrza budynków? Tak miały właśnie wyglądać bo to groteska.
Ta groteska, którą odebrałem jako kicz popsuła mi przyjemność w odbiorze "Pomarańczy" i spowodowała obniżenie mojej oceny o 2 oczka. Fabuła mocna i jak najbardziej trafna, ale wystrój, scenografia filmu są jak dla mnie nie od wybaczenia.
Dla mnie niemiłym zaskoczeniem była tylko jedna rzecz - scena jazdy samochodem. Zastosowanie tylnej projekcji w przypadku Kubricka nie pasuje do jego perfekcji.