PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Niestety każdy film z efektami specjalnymi się zestażeje.

ocenił(a) film na 9
McLlovin

A oglądałeś Odyseję Kosmiczną ?

Kamileki

nie i nie zamierzam

ocenił(a) film na 9
McLlovin

Dlaczego nie zamierzasz?

Kamileki

rzadko oglądam jakiś film przed 1985 który nie jest komedią

ocenił(a) film na 10
McLlovin

kultowego Terminatora obejrzałeś a odysei kosmicznej nie chcesz zobaczyc ? Aliena 1 też olałeś ?

Sztocky

starocie mnie nie kręcą, choć przyznam wyjatki sie zdarzają (Terminator, Rocky, Ojciec Chrzestny)

ocenił(a) film na 10
McLlovin

na szczęście w Terminatorze jest ich niewiele

ApolloCreed_

ale napięcie w końcówce psują

ocenił(a) film na 10
McLlovin

psują napięcie ale chyba wśród popkornożerców i dzieciaków wychowanych na transformersach i innym gównie

ApolloCreed_

Zaprzeczając, że lubię efekty w stylu transformersów bym skłamał. Od czegoś trzeba było zacząć kino efektów specjalnych.

ocenił(a) film na 9
McLlovin

''kino efektów specjalnych''? Z takim niesamowitym słownictwem, nie dziwię się, że filmy przed 85' nazywasz starociami.

BeeBee61

no fakt nie ma co sie dziwić

ocenił(a) film na 9
ApolloCreed_

Zestarzałe efekty głownie dotyczą dziwnych zmian twarzy Arnolda oraz nienaturalnego poruszenia się samego endoszkieletu, ale i tak to nie ma znaczenia.

ocenił(a) film na 10
McLlovin

Niestety, wszystko i wszyscy się starzeją. Bezsensowne tematy także :P

ocenił(a) film na 9
McLlovin

Moim zdaniem to nadaje filmowi dodatkowego uroku. a Terminator wcale nie zestarzał sie tak bardzo. zobacz sobie chociażby Mechaniczną Pomarańczę: kicz, kicz i jeszcze raz kicz!

MINTOR1994

kiczu nie ogladam, dlatego unikam starych filmów

ocenił(a) film na 9
McLlovin

Jak nie chcesz mieć porównania, to nie. Twoja sprawa.

ocenił(a) film na 9
MINTOR1994

Mechaniczna Pomarańcza nie zestarzała się ani trochę, gdzie Ty tam kicz widzisz? Dziwne przebrania, wnętrza budynków? Tak miały właśnie wyglądać bo to groteska.

ocenił(a) film na 9
Kamileki

Ta groteska, którą odebrałem jako kicz popsuła mi przyjemność w odbiorze "Pomarańczy" i spowodowała obniżenie mojej oceny o 2 oczka. Fabuła mocna i jak najbardziej trafna, ale wystrój, scenografia filmu są jak dla mnie nie od wybaczenia.

ocenił(a) film na 9
MINTOR1994

Dla mnie niemiłym zaskoczeniem była tylko jedna rzecz - scena jazdy samochodem. Zastosowanie tylnej projekcji w przypadku Kubricka nie pasuje do jego perfekcji.

ocenił(a) film na 9
Kamileki

Są gusta i guściki. Mi "Pomarańcza" średnio przypadła do gustu, ale od jakiegoś czasu mam chrapkę na "Odyseję Kosmiczną 2001". Może po tym zdanie na temat twórczości Kubricka zmieni mi się na nieco lepsze.