PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 256192
8,0 48 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Nie będę dużo pisał na temat tego filmu. Jest to obraz kultowy i moim zdaniem genialny. Zrobiony za niewielkie pieniądze dzieło Jamesa Camerona okazało się być strzałem w 10! Jest to świetny thriller s-f z rewelacyjną rolą Arnolda Schwarzeneggera, który wcielając się w cyborga-zabójcę stworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych ikon kina s-f w historii.
Trzeba przyznać, że Arni w roli Terminatora spisał się wybitnie. Zero mimiki, zimny, silny i zabójczy - to trzeba zobaczyć.
Świetna muzyka, dobre efekty specjalne i zajebisty klimat sprawia, że Terminator Jamesa Camerona wpisał się na stałe jako jeden z najlepszych filmów s-f w historii kinematografii.
Gorąco polecam te dzieło!
Jak dla mnie perełka !
10/10

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się absolutnie.Są filmy, które nawet za 100 lat nadal będą miały ponadczasową jakość i TERMINATOR do nich należy.

Nie chcę sie rozpisywać o tym arcydziele(świadomie używam tego słowa), ale pomijając świetny scenariusz, wyczucie Jima, zdjęcia, muzykę i aktorów(poza Michaelem i Lindą, uwielbiam Lance'a Henriksena i Paula Winfielda), to jednak Arnie był darem niebios... Jego twarz i postura są doskonałe do roli maszyny-zabójcy, a na "autentyczności" ta nieludzka postać zyskuje jeszcze bardzo dużo dzięki głosowi Schwarza, ta barwa i akcent.
W końcu sam śp. Zygmunt Kałużyński zaliczył Terminatora do trójki najlepszych dzieł s-f w historii kina. Dwójka to parodia jedynki...

pozdrawiam fanów Termistrza i antyfanów T2 ;)

ocenił(a) film na 9
Slasher_McKagan

Dwójka parodią jedynki ?? Dobrze się czujesz ?? T3 to parodia, T i T2 mają u mnie 10/10, T to thriller SF a T2 to Akcja/sensacja SF, Terminator i Terminator 2 to jedyne prawdziwe filmy o elektronicznym mordercy

Vampire19

"yes, my own terminator"

dziecka nie razi dziecinada