zdecydowanie terminator 2 jest najlepszy ,
żaden z sequeli Terminatora (nawet T2) nie jest w stanie fabułą przebić T1.
Pozdrawiam.
jak dla mnie seria o Terminatorze składa się tylko z dwóch pierwszych części, zaś T3 i powstającą czwartą część traktuję jako filmy należące do osobnego cyklu, który poza postaciami nie ma nic wspólnego z filmami nakręconymi przez Jamesa Camerona.
Pozdrawiam.
zgadzam sie w 100%
jedynka to film grozy tak samo jak obcy, dwojka ma swietne efekty specjalne, ale nie ma takiego dobrego kilmatu jak jedynka, a terminator trzeci...coz...chyba nie mieli co z kasa zrobic...
mam nadzieje, ze czworka okaze sie dobrym filmem-ostatnio nie ma dobrych s-f (chociaz bardzo lubie "wojne swiatow")
wg mnie obie części są świetne 1 taka mroczna prawie jak horror a 2 nawalona efektami ze wspaniałymi zdjęciami :)
Terminator jest bardzo dobrym filmem, ale na pewno nie jest lepszy od T2, gdyż ma parę niedoróbek - pierwsza część miała dużo mniejszy budżet.
częśc pierwsza to film dużo lepszy od T2. W dodatku T2 to istna kopia i kalka T1 spróbujcie sobie je oglądać równoczesnie to zobaczycie o czym mówię, skopiowano zarówno fabułę, sceny, ujęcia itd. Natomiast bez T3 ta seria była niedokończona bo aby John Connor zaistniał, jego ojciec musiał zostac wysłany w przeszłośc, aby został wysłany wojna musiała wybuchnąć, i dlatego dopiero T3 zamyka ostatecznie całą historię.
T1 - 10/10
T2 - 9/10
T3 - 8/10
T1 lepszy od T2 , dlatego ze ma lepszy klimat
i fabularnie przewyższa także 2 część.
Ale wiadomo że te filmy do siebie są tym samym co Obcy 1 do 2, czyli pierwszy film grozy, drugi akcji