dziś w przekroju terminator na dvd + książeczka o filmie.
To raczej nie jest w ramach kolekcji "Festiwale! Festiwale!", nie?:/ Ktos cos wie? Czy ta kolekcja dalej ciagnie? Mi sie tam podobala jak na razie
O tej kolekcji co wspominasz to nie słyszałem, ale to zdecydowanie coś innego. The best of Science Fiction "Nieziemska kolekcja filmowa tom 1" Nie wszystkie tytuły dla mnie godne uwagi i na nieszczęście z polskim lektorem - brak polskich napisów.
Już kupiłem. Nie ma napisów, tylko lektor :(
No nic, ważne, że jest i tanio.
Teraz czekam na "Obcy" - te dwa filmy są najważniejsze z całej kolekcji.
Ja kupilem w Vivie za 11,99. Fakt nie ma polskich napisow i lektor jest do dupy ale ten film rzadzi!
Kupiłem ten kultowy film za te 11.98 i sie bardzo ciesze że wreście udało mi sie go zdobyć a lektor mi nie przeszkadza. Bardzo dobrze że wreście Viva emituję tę kolekcje. Teraz czekać do 13 grudnia na Obcego a potem na Predatora to najleprze 3 filmy z tej kolekcji które musze nabyć ;)
Wydanie O.K.
Ksiażeczka abrdzo ciekawa. Dużo ciekaowstek of filmie, produkcji, aktorach, twórcach, zdjęcia. Naprawdę ciekawe.
No i opkaowanie super w formie książki :)
Jest to oryginalne wydanie sklepowe pełne. menu jest bardzo fajne - animowane/interaktywne. Wybór scen. Wiele napisów, ale niestety nie ma polskich, jest za to lektor. Tak jest również jednak w sklepie. Brak reklam - to oficjalne ywdanie sklepwoe. Jest super. No i ta książeczka. Jak za 11zł to warto,a le niesety nast. będą juz za 28 więc sie nie opłaca raczej, To polecam.
a kupiłbym OBCEGO i POJUTRZE...
W prenumeracie jest podobno dużo taniej. Ja jednak rezygnuję z tej kolekcji, wydanie T1 planuję zdobyć dwupłytowe z polskimi napisami, a pozostałe filmy, które mnie interesują wolę poszukać w sklepie, wtedy na półce nie będzie się rzucała w oczy żadna wybrakowana kolekcja :).
Takie wydanie T1 już posiadam, ale w najbliższym czasie planuje postarać się o dwupłytowe z polskimi napisami, bez lektora.
Ja wiem... za Obcego można dać te 20 z ogonkiem. (zależy jak się ceny na allegro wydań tego filmu kształtują) Ale osobiście nic więcej nie kupie. tylko te dwa filmy warto.
Obcego bym chciał mieć całą serię, a nie tylko pierwsze dwie części. Poczekam na jakiś sensowny pakiecik. Jeszcze niedawno był jeden w sprzedaży, ale ostatnio coś nie mogę go znaleźć.
Mi kompletnie nie zależy na 3 i 4 części. Niby fajnie mieć całą kolekcję, ale szkoda kasy na te dwa filmy, dla mnie dużo słabsze niż pierwsze dwie części.
Jak dla mnie 3 nie tylko trzyma poziom ale jest nawet lepszy od pierwszych dwóch części :P
Ja jakoś nigdy nie widziałem wszystkich części Obcego w odstępach czasowych, które pozwoliłyby mi powiedzieć, która jest najlepsza, które gorsze. Dlatego zależy mi na całej serii. Tym bardziej, że z tego co pamiętam wszystkie części mi się podobały.
A co do "Terminatora 3" to również kupiłem w mediamarkt za 2 dychy, tyle, że 3 dni temu. Wtedy ostatecznie zdecydowałem się nie kupować kolekcji Vivy.
Jesteś pewien Giferq (sorry jak przekrecilem nicka), że Robocop był w dwóch wersjach? Wydaje mi się, że reżyserska się dopiero ukazała, ale mogę się mylić.
lub w VIVIE w tej samej kolekcji - cena: 11zł, nast. 28zł
[z groszami :p]
wydanie polecam,
!!!UWAGA!!!
Jak dla mnie o dupe rozbić ta kolekcja, na forum KMF wzbudziła uśmiechy politowania i trudno się temu dziwić zwłaszcza że:
- Terminator jest bez polskich napisów. Filmów z lektorem nie oglądam bo to kaleczenie filmu przez zagłuszanie głosów aktorów.
- 29 zeta za kolejne filmy - bądźcie świadomi tego że:
- w Mediamarkt normalnie można kupić 2DVD Spider Mana z masą dodatków za 29 zeta. Tu płyty z dodatkami raczej się nie ma co spodziewać.
-Terminatora 3 2DVD z dobrymi dodatkami za 19,99 można wciąz dostac w Mediamarkt (własnie za tyle go kupiłem jakoś w styczniu) jakoś ze dwa tygiodnie temu w MM w Katowicach jeszcze był, w innych MM pewnie też będzie. więc mogą sobie to wsadzić za taką cenę.
- Robocop jeszcze niedawno był (i być może jeszcze jest) w Media Markt za 14,90 wydanie na 1DVD zawierające sporo dodatków i DWIE wersje filmu.
- Spider Mana 2 obecnie mozna kupić za 39 zeta (czyli tylko o dychę więcej) w wydaniu 2DVD w wersji rozszerzonej o jakieś 8 minut w tym parę fajnych scen, więc również uważam, że nie warto kupować tego wydania bo to na 100% będzie zwykła wersja.
- Aliena mozna kupić od 35 zł w DWÓCH WERSJACH na jednej płycie (czyli wersja oryginalna i director's cut z 2003 roku). Tu zapewne będzie jedna wersja.
- Predator w sumie też kosztuje teraz 29 zeta, więc to żadna rewelacja.
- Podejrzewam, że z pozostałymi filmami będzie podobnie.
Zostaliście ostrzeżeni
"Obcy 8 pasażer Nostromo" - nówka 50zł stoi. Ale mamy napisy, dwie wersje filmu. hymm....
Ja niestety nie mam dostępu do hipermarketów :/ i jedyna opcja to zakup przez internet. A na allegro tak się kształtują ceny za nieużywane egzemplarze...
Mi chodzi o ósmego pasażera. Jak dla mnie 3 ssie (nie żeby była złym filmem, po prostu bardziej podobały mi się pierwsze dwie części), a jeżeli chodzi o 4 to także mam mieszane uczucia. No trudno, trza będzie rozpocząć polowanie na rozsądną propozycję jedynki.
Za 28zeta kupować kazdy film się ABSOLUTNIE NIE OPŁACA, ale...
jeśli komuś zależy na kolekcji (oprócz kilku slłabszych tytułów to są to całkiem fajne propozycje naprawdę!) to polecam zaprenumerować. Wtedy wychodzi po 17zł za film (to już jest bardzo TANIO! i taniej na pewno nież wsklepie) plus jeden film gratis (PLaneta Małp wersja 2DVD, Faceci w Czernii 2, lub Obcy 2) Myślę, że takie rozwiazanie się bardzo opłaca jeśli tylko ktos lubi filmy sci-fi. A filmy mają być dodawane płene niezmienionie wydanai sklepowe, a że w Termiantorze nie było napisów PL tylko lektor (opcja) to tak samo jest w sklepach!!! To maja być same oficjalne wydania sklepowe plus bardzo ciekawa (przynajmiiej w Termianotrze) ksiązeczka i super opakowanie w formie exluzywnej oprawki książkowej! Polecam dla zaintersowanych
Czy ty wszystko z tobą w porządku,czepiasz się,że nie ma polskich napisów.To przejedż się do Media Markt i zobacz,że wydanie za 4 dychy jest takie samo,jak to z vivy lub przekroju za 11,98 zeta
Wydanie jakie jest dostępne w polskich sklepach jest krótko mówiąc wydaniem g*wnianym. Dlatego w temacie obok dałem namiary na sensowne wydanie Terminatora.
Dokładnie, pogieło ich z tą ceną!!!!
I co najgorsze dla nich(ale nie dla nas :p) film który najwiecej osob by kupiło nie patrząc na cene czyli Terminatora dali za 11,90 :)) dzieki takim promocją dwa terminatory mam dokładnie za 21,90 w orginalnych pudełeczkach(nooo, prawie orginalnych)
Mam nadzieje ze handlarze spod metra bedą mieli te filmiki duzo taniej (lub na allegro).
Skromne są dodatki bo tylko wybór scen i napisy (i to bez polskiego)
Czekamy, czerkamy...na jakąś nową serię w normalnej cenie(moze seria akcji?? :) )
Jestem ciekaw czy ta seria wytrwa do końca (bo sam bym wychaczył Obcego, Predatora lub Cyborga) ??
Pozdrawiam
Davemaster masz racje ale prenumerata jest dobra dla tych co chcą wszystkie 22 filmy z kolekcji. Mnie zalezy aby na Terminatorze, Obcym i Predatorze to poświęce te 28 zeta i kupie sobie te filmy ( bo do dużych sklepów mam zbyt dlaeko) ;)
Co do Terminatora to nie rozumiem naszego dystrybutora (jak również wydawcy wersji gazetowej). Kilka lat temu jak tylko Terminator pojawił się na DVD w sprzedaży to było dostępne piękne 2-płytowe wydanie w digipacku z polskimi napisami (za które zapłaciłem wtedy krocie ale to były początki DVD w Polsce). Później wydano tradycyjnie jedną płytkę w zwykłym amarayu równiez z napisami, więc DLACZ GO teraz dostępne jest tylko wydanie z lektorem??
Czyżby dystrybutor filmu uznał iż my, Polacy mamy problemy z czytaniem, czy co..?
ps. na allegro przy odrobinie szczęścia można jeszcze trafić to 2-płytowe wydanko Terminatora
tutaj jest, ale niestety nie digipack tylko zwykły amaray
http://www.allegro.pl/item240604842__terminator_trylogia_6_dvd.html
Mam tego Terminatora z Przekroju....Cieszę się, że go mam na płytce, bo ostatnio kupiłem Terminatora 2 z Wyborczą, a 3 jest taka sobie. Daruje sobie ta kolekcję, bo jednak filmy z tym lektorem, bez polskich napisów, za taką cene, nie są warte uwagi. 10 zł mozna jeszcze dać, ale 30 to przesada....