PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487931}

The Bait

Balladyna
2009
2,8 1,2 tys. ocen
2,8 10 1 1170
1,0 3 krytyków
The Bait
powrót do forum filmu The Bait

nie polecam

ocenił(a) film na 2

Film okazał się calkowitą porażką: treść chaotyczna, gra aktorska beznadziejna, najbardziej miażdżyły teksty-były mega sztuczne i, choć miały być poważne, na sali wszyscy wybuchali śmiechem, a nie o to chyba reżyserowi chodziło..
Jak dla mnie to było ośmieszenie prawdziwego dzieła literackiego. Myśle, że pomysł i interpretacja nie była najgorsza, bardziej przeraziło mnie to wykonanie, momentami wyglądało na totalnie amatorskie.

ocenił(a) film na 1
sidhe

Racja. Najgorszy film jaki w życiu widziałem! Małe pytanie, oglądałeś dzisiaj o 9:15 w kinie Moskwa ?

ocenił(a) film na 2
Bobey

nie;p oglądałam w kinie Kijów (tj.w Krk)

sidhe

tak tak, pan/pani pewnie z VI lo. :) ja też wtedy byłam na filmie, totalna porażka...

BlackLedWallet

VI LO przesiaduje na filmweb?:p film to totalna szmira, był wręcz zabawny. Ale momenty, kiedy Sonia Bohosiewicz ściągała majtki a ktoś z sali krzyknął "powiem mamie!" miażdżyły :D

ocenił(a) film na 1
karolesz

hehe, dobra tez byla jedna z ostatnich scen podczas ktorych gostek podchodzil trzy razy do zjedzenia obwarzanka, i jak wreszcie wsadzil go do ust kumpel krzyknal "Uaaa" i cala sala w smiech :D

Bobey

dla mnie cały komizm sytuacji polegał na tym, że do gustownie wystrojonej kolacji, z winem, świecami, do jedzenia mieli tylko precelka... :D

ocenił(a) film na 1
BlackLedWallet

Ja tak dennego filmu dawno nie widziałem. Albo się przywiesiłem na dłuższy fragment, albo wg tego co zaobserwowałem Balladyna zamieniła się w Alinę po jej zabiciu. Fakt, że jedna z założenia powinna być brunetką, a druga blondynką, a obie były dla mnie b. trudno rozróżnialne był dla mnie dziwny, może dlatego zgubiłem się która to która. Wątek tej tajemniczej skrzyneczki został porzucony, albo znów przysnąłem. Zakończenie też dosyć "śmieszne". Przez ten burdel co był w Kijowie wczoraj na filmie, na polskim nasza klasa dostała długą reprymendę, że nie należy się śmiać na takich filmach (np. elektrowstrząsy).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
Qbz

Balladyne i Aline grała ta sama aktorka, i to chyba tylko dlatego, aby wyjaśnić fakt, dlaczego Kirk (Kirkor?) w tej scenie w szpitalu, nie zauważył że to nie Alina, ale jej siostra.
a wątek skrzyneczki chyba faktycznie został pominięty..
aha, i jeszcze idiotyczne były te przerywniki z szachami: "Król bije wieże" itd.

Qbz

no ale jak się z tego nie śmiać? Ten film był śmieszny, nawet żałosny...

ocenił(a) film na 1
Qbz

W połowie filmu włożyłem słuchawki do uszu i zamknąłem oczy :(. Może i to ignorancja, ale wolę posłuchać dobrej muzyki, niż oglądać bezsensowny film.
@Qbz
Z IF jesteś :D? Czy wszystkie klasy zostały zganione za takie bezczelne zachowanie?

Aee

ja jestem z IC, a kolega to nie wiem... Ale nam też się "oberwało"

BlackLedWallet

Witam Vi lo, ja z Ia, mnie rozwalił tekst Kirka

"Mogę byc polakiem, mój ojciec był polakiem" a wszystko mówiąc po polsku ;D

albo moment w którym ktoś 2 rzędy za mną zaczął się śmiać, padłem i ja i ja cały rząd ;D

Wy też macie napisać recenzję bo jak tak to nie ściągam z filmwebu ;D

sparky

heh... NIE :D nie musimy... na szczęście :)

sidhe

MAM OGROMNĄ PROSBĘ JAK SIĘ NAZYWALA TA PIOSENKA KTORA LECIALA PODCZAS GDY FILM SIE ROZPOCZYNAL TAKA POKOJNAA KOLES JA SPIEWAL TO BYLO NA SAMYM POCZĄTKU DZIEKI ZA POMOC BEDE WDZIECZNY BARDZO :)