PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Takie odniosłem wrażenie po obejrzeniu tego filmu. To przecież antysemityzm (sarkazm).
Postać Zuckerberga była od początku odpychająca i ogólnie zła. No ale to w sumie mi nie
przeszkadza :) Film nawet ciekawy ale on jest jak sam facebook, modny. I dlatego nie
zasługuje na Oscara ! Nie jest to dzieło, które będziemy wspominać za kilkanaście lat.

ocenił(a) film na 8
Sure_Valla

na pewno nie. ale nie my o tym decydujemy jaki film będzie nominowany... :) jednakże film mi się podobał. pewnie nie jestem obiektywna bo bardzo lubię aktora który gra Marka :)

ocenił(a) film na 6
Sure_Valla

Nie widzę w tym filmie niczego antysemickiego. Nie ma tam żadnego motywu, który ośmieszałby, czy nawet krytykował Żydów jako naród. To że Zuckerberg jest żydowskiego pochodzenia i że jest w tym filmie krytykowany to przecież żaden dowód na to że ten film jest antysemicki. To jakiś absurd.

ocenił(a) film na 6
aethersis

no pewnie że to absurd, ale jak ktoś coś powie na jednego żyda to od razu antysemitą zostaje :) Śmieje się z tego ponieważ Żydów przeważnie nie ukazuje się w złym świetle (mówie tu o narodzie jak i o konkretnej osobie) a tu taka odmiana.