PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250830
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Film słaby,nudnawy,a zarazem bardzo przewidywalny. Aż zdziwiłem się,że ktoś pokroju Fincher'a obrał sobie za cel ten prostaki projekt. Zwykły skok po kasę,z pominięciem artystycznej funkcji kina.
Na siłę zrobiony filmem roku(choć osobiście nie znam nikogo kto uważa ten film za najlepszy w 2010). Absurdalne jest to,że ten film dzięki znajomością wygrywa konkursy z "Incpecją" czy "Black sawn". Nie wspomnę już o pominiętej w tym roku "Wyspie Tajemnic"!
Globy i Oscary stały się śmieszne i utraciły swoją rangę już od kilku lat wybierając GNIOTY!
Szkoda Fincher'a,choć on ostatnio podupada,stanie się artystą dla tępych amerykanów,dla których Rambo jest arcydziełem.

ocenił(a) film na 6
Henry93

No niestety, dla mnie to You Don't Know Jack film robiony przez telewizję a spokojnie mógłby rywalizować o miano najlepszego :) A Socjal, cóż no nie jest to powalający film Czarny Łabędź lepszy o wiele, Incepcja myślałem że będzie lepsza, ale Wyspa Tajemnic to świetny film. Rozumiem wszystko, Ale nie czaje jak Socjal można nazwać Arcydziełem? No jak? Za co? Chyba że z osobistych uczuć, czystej sympatii do hmm no właśnie czego? Facebooka czy internetu ?

ocenił(a) film na 7
Henry93

No... zaskakujące, że film biograficzny był przewidywalny :-). Teraz przynajmniej będę wiedział. Co do nagród (Oscary i Globy) muszę się zgodzić, że można czasami się załamać. Co do filmu, uważam że był dobry (zaciekawił mnie). Co do tego iż film był skokiem po kasę, to raczej oczywiste... facebook jest ogromnie popularny na całym świecie, Fincher robiąc ten film musiał wiedzieć o tym, że film biograficzny o twórcy Facebooka przyciągnie masę ludzi do kina. I jak widać mu się udało.

ocenił(a) film na 3
Xedrios

Widziałem wiele ciekawszych i bardziej interesujących filmów biograficznych niż to TSN.
Wiesz czym różni się film robiony dla kasy,a kino artystyczne? Tym,że to drugie wnosi nowe wartości na ekrany.

ocenił(a) film na 6
Henry93

Myślałem że ktoś mi powie za co Socjal jest Arcydziełem no ale jak widzisz nikt się nie odezwał :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
pawell190

Za poparcie u szanownej akademii . Pozdrawiam !