PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Coraz częściej widać negatywne opinie adresowane do tego filmu. Co ciekawe, ich kulminacja nastąpiła niedawno, po tym jak koła krytyków wysunęły ten film na pozycję faworyta do Oscara. To jest czysta hipokryzja. Tym bardziej, że przypadki konstruktywnej krytyki można policzyć na palcach jednej ręki. Większość z nich opiera się tylko i wyłączenie na chęci bycia "innym" (jak wszyscy się zachwycają to ja nie) i niechęci do Facebooka. Tylko, że Facebook to portal internetowy, nie film. A wiele osób ocenia właśnie portal. Zalatuje to totalnym brakiem znajomości filmu i poziomem antyfanów Avatara, czy zachowaniem jego fanów z stosunku do innych filmów, czyli opluć, wyzwać aktorów od idiotów, a fabułę nazwać "płytką", mimo że to się ma nijak do filmu!! Trochę obiektywności. Dziękuję.

ocenił(a) film na 6
MrAnderson

Chybiona analiza, nie mogę mówić za wszystkich ale krytyka z mojej strony rozpoczęła się już w momencie konfrontacji wrażeń z filmu z konsensusem jaki na jego temat panował. Tyle że wtedy zupełnie nie brałem na poważnie możliwości utrzymania się masowej euforii względem tego IMO przeciętnego filmu do sezonu oskarowego.

MrAnderson

Tak trudno zrozumiec że komuś ten film się nie podobał? Przecież to jest najdłuższa reklama w historii nic więcej, nie dorasta nawet do pięt Incepcji i Wyspie tajemnic.

ObiWanKenobi444

Autor tematu nie zabrania nikomu sensownej krytyki, tylko wyraża sprzeciw w kwestii bezmyślnego linczu, który jest tutaj aż nader widoczny.

"Przecież to jest najdłuższa reklama w historii"

Zwłaszcza, że w tak pozytywny sposób pokazuje głównego bohatera i wcale nie jest satyrą na elity, ech?

Nie słyszałem, by film w jakiś sposób pomógł albo zaszkodził Facebookowi.

"nie dorasta nawet do pięt Incepcji i Wyspie tajemnic."

Tak trudno zrozumieć, że ktoś może mieć inne zdanie?

Galadh

Rozumiem że komuś spodobał się ten film, a to była moja subiektywna ocena- na tle tych filmów Social Network wypada blado. Jak na razie to przeciwnicy filmu są atakowani w mało kulturalny sposób.

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Takie tam gadanie. Gadajcie co chcecie. Oskara TSN za najlepszy film nie odbierzecie.

Pozdro Galadh

Wojtek_dpo

Nie chwal dnia przed zachodem Słońca a szefa przed jego wyjściem. Piłka jeszcze jest w grze i byc może Akademia uniknie największej kompromitacji w swojej historii.

ObiWanKenobi444

Za co oscar za najlepszy film? dla Social Network? a co w tym filmie było tak niezwykłego?
Film fajny ale do mistrzostwa świata to mu daleko.
O

transformers567_fw

I jeszcze niektórzy sądzą żę powinien być oscar za najlepszy scenariusz sorry ale jakbym zadzwonił do Zuckerberga i przy jego pomocy nawet ja dałbym radę napisać taki scenariusz.
Film o tym:
Koleś idzie,siada,gada,gada,gada,wstaje i gada dalej.\
Ogólnie film fajny 7/10

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

"Koleś idzie,siada,gada,gada,gada,wstaje i gada dalej.\
Ogólnie film fajny 7/10"

LOL

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

Słyszałam że Zuckerberg nie miał zbyt dobrego zdania o filmie, w żaden sposób nie popierał jego powstania a nawet próbował je utrudnić. Trudno mu się dziwić - jest tu przedstawiony jako ekscentryczny złodziej pomysłu a potem kapitału ale ja rozumiem jego punkt widzenia : ).

ocenił(a) film na 10
barney_w_spodnicy

After Zuckerberg was told about the film, he responded, "I just wished that nobody made a movie of me while I was still alive."Also, after the film's script was leaked on the Internet and it was apparent that the film would not portray Zuckerberg in a wholly positive light, he stated that he wanted to establish himself as a "good guy".

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127721.ece

transformers567_fw

"I jeszcze niektórzy sądzą żę powinien być oscar za najlepszy scenariusz sorry ale jakbym zadzwonił do Zuckerberga i przy jego pomocy nawet ja dałbym radę napisać taki scenariusz."

Śmiem wątpić.

Ci "niektórzy" to wszyscy, którzy mają o tym jakiekolwiek pojęcie.

transformers567_fw

No właśnie Oscary powinny byc zarezerwowane dla wyjątkowych filmów, a w tym roku to Incepcja nokautuje konkurencję. A