Film jest świetny,ale koleś który stworzył facebooka to mega dupek.Będę to głosić wszem i wobec -.-
Co do filmu to jakoś specjalnie mnie nie zachwycił (może dlatego, ze nie korzystam z facebook'a?), ale wiadomo na każdym co innego robi wrażenie i każdego co innego "dotyka". Jednak jeśli chodzi o postać Marka, to absolutnie się zgadzam. Nie polubiłam go od pierwszych minut filmu. Wyjątkowo bezczelny i arogancki typ...
I tu wychodzi brak znajomości tego filmu.... ;/ 70% tego filmu to fikcja więc opieranie swojej oceny na jego odstawie to idiotyzm ...[ może rzeczywiście to dupek, nie znam go to nie wiem ]... ale w każdym razie jego postać jest silnie przerysowana więc bym sie tak nie podniecała
dokładnie, to tylko film. Prawdy nigdy nie poznamy, a tak to już jest, że internet buduje doskonałą iluzję której ulegamy z chęcią-przynajmniej ja się do tego przyznaję. Jak dla mnie było ciekawe poznać historię facebooka oraz działanie mechanizmów społeczno-marketingowych, a skoro już jestem graczem w jakichkolwiek portalach społecznościowych, również w filmwebie, muszę tańczyć jak zagrają albo wypadam z gry, zupełnie jak w tym filmie;-)
Generalnie też się z wami zgadzam. Film jest ciekawy. Wiele ludzi mówiło mi że nudny i żebym nieszła na niego.
Ale doszlam do wniosku że dla moich znajomych jeśli nie ma krwi , pościgu na ekranie to film jest nudny.
Ja jestem jak najbardziej za tym filmem , zmusza do myślenia i pozostawia końcówkę bez jednoznacznego zakończenia.
Sporo racji jest w Twoich słowach. Swoją drogą każdy powinien mieć własne zdanie, głownie nim kierować się w dokonywaniu przyszłych wyborów. W tym także i tych na który film masz ochotę się wybrać. Social Network jest świetną historią, która nie tylko pokazuje jakie możliwości w nas drzemią, ale także potrafi być przestrogą dla przyszłych przedsiębiorców. Taki już ten świat jest. Czasem wystarczy tylko chwila snu, abyś obudził się z niczym... 9/10