PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250810
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

Film, ku mojemu zdziwieniu, przeznaczony jest niestety tylko dla pasjonatów tematu. Jeśli dotąd nie wiedziałeś czym był "Facemash" albo "HarvardConnection", to nie ma szans żeby historia opowiedziana w sposób taki jak w filmie przykuła uwagę. Nie ma szans, by z ciekawością obserwować wydarzenia na ekranie.
Natomiast jeśli ktoś jest pasjonatem tematu, zna biografię Zucka na pamięć, to z pewnością film go zainteresuje, bo jest jakby wizualizacją tego co już wiemy. Coś jak TVN-owski "Krzysztof", pomijając wszelkie różnice.

ocenił(a) film na 8
Piekloszczyk

Nie wiem kim jest TVN-owski Krzysztof, nie znałam wcześniej biografii Zucka, nie słyszałam o Facemash ani o HarvardConnection. To nie przeszkodziło mi jednak zeby uznać film za bardzo, BARDZO dobry, który oglądałam z zapartym tchem. Nie trzeba znać tajników programowania, czy tworzenia stron internetowych, bo nie o to chodziło - to film o ludziach, znakomite ukazanie charakterów, słabości. Fincher stworzył - w mojej ocenie - świetną, bardzo przenikliwą biografię.

AnnaEulalia

Hm.... No więc ja zgadzam się z przedmówcą. Zresztą świetne porównanie. Jeśli chcesz zobaczyć coś więcej niż tylko film to dobrze znać szczegóły. Nie chodzi o kody, informatyczne bzdety może, ale takie wzmianki jak "Facemash" czy "HarvardConnection" warto znać, żeby przybliżyć sobie to co oglądasz. Wspomniałam o porównaniu. ,,Krzysztof" jest świetnym przykładem. Bo znając szczegóły historii inaczej ogląda się film. Taka prawda.

elkas22

Ja obejrzałem ten film i stwierdzam że nie potrzebna mi była wiedza o "Facemash" czy "HarvardConnection" żeby zainteresowała mnie fabuła czy osobowości bohaterów. To jest takie robienie na siłę ze zwykłego filmu nie wiadomo jak mabitnego.

Piekloszczyk

Co za bzdura.

ocenił(a) film na 9
Piekloszczyk

Nie zgodzę się. Nie wiedziałem wcześniej czym był"Facemash" lub "HarvardConnection", nie znałem też biografii Zuck'a, a mimo to film upłynął mi zadziwiająco szybko. Nawet nie spostrzegłem jak minęły 2 godziny.

A tak na marginesie: Ta historia jest zgodna z prawdą?

ocenił(a) film na 10
Emil Gontkiewicz

Nie zgadzam się z założycielem tematu.EmilGontkiewicz ma rację.

Emil Gontkiewicz

Nie zgodzę się również. O Marku Zuckerbergu nie wiedziałem nic. O tym, że był założycielem Facebooka również. Konta na tym portalu nie mam i nigdy mieć nie będę (po prostu mi nie jest potrzebne). Natomiast film podobał mi się bardzo. Dlaczego? Już piszę. Bardzo dobre aktorstwo, interesujący scenariusz, bardzo często śmieszne dialogi (jak dla mnie) i świetna muzyka. Ocena 8/10.