PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528258}
7,0 251 tys. ocen
7,0 10 1 250830
7,6 70 krytyków
The Social Network
powrót do forum filmu The Social Network

widziałam wszystkie nominowane filmy oprócz toy story3 i "prawdziwe męstwo". Króla, social network, 127h, incepcje , fightera i łabędzia obejrzałam po 2 razy i doszłam do wniosku (mimo ze film banalny w porównaniu z innymi) ale powinien wygrać social network, mimo całego kunsztu króla, przepięknym łabędziu dramatycznym 127h i naprawde świetnym i wciągającym fighterze a takżde dość ciekawym "do szpiku kości".social network nie ma niepotrzebnych dialogów, scen których zadaniem jest prowokować lub zapełniać czas. prosta historia opowiedziana w bardzo przejżysty sposób. co do incepcji to chyba troche na wyrost te nominacje a "wszystko w porządku" to jakieś nieporozumienie jedynie anette bening zasługuje na swoją nominacje.
jessie eisenberg powinien dostać za gł.role męską choćby za to ze nawijał jak maszyna a natalie portman za najbardziej zmysłową kreacje . tyle chciałam powiedzieć koniec kropka dziekuje:)

ice_water

"Jak zostać królem" albo "The Social Network". Nie ma innej opcji, to już tylko walka między tymi dwoma.

ocenił(a) film na 5
Galadh

Ja widzialem tylko narazie incepcje i the social network incepcja lepsza, podejrzewam ze jak zostac krolem tez bedzie lepszy i czarny labedz tak samo, w ogole nominacja dla tego filmu to juz duze osiagniecie bo jak dla mnie jest sredni. A jesli chodzi o post ice water to podczas ogladania tego filmu powiedzialem ze za dlugi jest ten film o pol godz wlasnie przez niepotrzebne dialogi ;p

ocenił(a) film na 8
stonoga18

Większość tych filmów nie miała jeszcze premiery w Polsce. Nie dość że popełniasz przestępstwo to jeszcze bezczelnie i bez skrępowania dzielisz się przemyśleniami w internecie, w dodatku w Polsce nikogo już to nie rusza, a kiedy ktoś nie ściąga jest jakiś inny.

qgrudziaz

No właśnie - jesteś jakiś inny - ja też ściągam "i się tem szczycem" - a poza tym nie przepadam za Żydami i pedałami - i co mi zrobisz????

piotrbimbasik

fajnie ze ktoś jeszcze ściąga bo już myślałam ze pójde siedzieć... a tak dla informacji qgrudziaz może byłam przez ostatnie pól roku w NY i chodziłam tam do kina???

ocenił(a) film na 8
ice_water

Możliwe i jeśli tak było to muszę cię przeprosić. A ty Piotrze jesteś uosobieniem tego o czym pisałem. Obecnie ściąganie jest w świadomości większości Polaków tak normalne że nikogo nawet nie rusza to że ktoś popełnia to wykroczenie (bo jedynie udostępnianie jest przestępstwem) i normalnie o tym rozmawia. Ciekawe jak byście zareagowali widząc na forum motoryzacyjnym notkę "Ukradłem ten samochód, całkiem niezły jednak uważam że powinien mieć lepsze wyposażenie"

qgrudziaz

oki oki :) z tym ściąganiem to masz racje ale co zrobić gdy polscy dystrybutorzy nie są zainteresowani jakimś filmem?? mr nobody z 2009 chyba do tej pory nie miał premiery w polsce. nie mówiąc o innych filmach . poza tym nie wiem czy wiesz ale sami twórcy filmów jesli nie mają zbyt dużo kasy na promocje to umieszczają film w necie , wolą zeby obejrzało to pirackie dzieło 100 razy wiecej osób ale dzieki takiemu ruchowi film staje sie znany , mnóstwo filmów w taki właśnie sposób trafia do neta :( ale nie wiele osób zdaje sobie z tego sprawe... dlaczego tak trudno a wręcz niemozliwe jest sciągniecie polskiego filmu??? bo polscy twórcy wolą przydusic film w kinach który moze zarobi może nie ale napewno i tak jakaś tv go później kupi. dla polaka zysk "teraz" jest ważniejszy niż robienie sobie marki na przysżłość. za oceanem niektórzy dekade pracują ( no nie za darmo) na nazwisko za którym pójdą tłumy. ot co!

ocenił(a) film na 7
qgrudziaz

Oho, odezwał się typowy moralista. Płacą ci za tę propagandę żeś taki gorliwy?
I nie, obejrzenie filmu przed premierą to nie to samo, co kradzież samochodu, chociażby z tego powodu, że samochód mogę sprawdzić przed zakupem, a filmu nie. Tak samo jest z muzyką. Skąd można wiedzieć czy jest dobra zanim jej nie przesłuchamy? Psim obowiązkiem polskiego dystrybutora jest zapewnienie premiery w kraju w rozsądnym terminie, a nie np. po dwóch miesiącach od gali oscarowej. Bądźmy poważni. Ten problem cały czas pozostaje nierozwiązany. I winą obarczam polskich dystrybutorów.

ocenił(a) film na 7
ice_water

Widziałam tylko to, co miało filmową premierę. Kibicuję Łabędziowi, nie było to dzieło sztuki, ale ruszyło mnie bardziej niż Social Network. Ale stawiam właśnie na SN. To solidne kino, mało kontrowersyjne, historia opowiedziana zwykła narracją. Może ma niewielu miłośników, ale też nie budzi skrajnie negatywnych emocji. I tym wygra. To lepszy film niż wiele wcześniejszych laureatów Oskara, więc nikt nie będzie darł szat.

ocenił(a) film na 8
Su_albo_Andy

Zgadzam się, ale fakt faktem, że SN nie rzuca na kolana, nie ma w nim tej magii, tej wisienki na torcie. Moim zdaniem Swan jest czymś innym, niepowtarzalnym. Dlatego nagroda należy się jak najbardziej dla niego.

ocenił(a) film na 8
ice_water

Ja ogladalem wszystkie nominowane, i moim zdaniem 127 jest moim faworytem, ale jesli walka ma rozgrywac sie miedzy JZK czy Social Network, to wolalbym ten drugi. Co do ogladania, z gory przyznam ze tylko jeden film sciagnalem z sieci (bardzo rzadko to robie), czyli Fighter, bo ten film nie mial jeszcze premiery w UK i nie moglem sie doczekac no i mialem niesamowita wpadke. Paramount namierzyl moje IP, bo kopia filmu byla nielegalna i miala pewnie cos, sam nie wiem co, tak czy inaczej namierzyli mnie i ostrzegli przez moj email (JAK ONI DOSTALI MOJ EMAIL!!!??) ze jesli nie skasuje pliku i supporting software wtedy moj operator zablokuje siec i moge miec problemy prawne. Normalnie SZOK!