Jestem fanem książek ludluma a tożsamość jest moją ulubioną. A film niestety w porównaniu do książki jest załosny.
nie sądzisz ,że film'y często nie dorównują książką ... czemu . BO FILM TRWA TYLKO Godzine dwie .. więc nieda się tego spakować
Napisać "żałosny" umie każdy. Mi osobiście się podobał - po prostu dobre kino sensacyjne. Fabuła mało sztampowa, scenariusz dopracowany i przyzwoite aktorstwo. Czego więcej oczekiwać po filmie z tego gatunku? Oglądałem starego Bourne'a z Chamberlainem ale książki nie czytałem. Nie wiem który jest wierniejszy i mało mnie to obchodzi. Mogę się tylko domyślać, że wersja obecna jest bardziej dostosowana do naszych czasów. Nowoczesny Bourne mi się podoba.
Książka kilkakrotnie przewyższa film, ale nie zmienia to faktu że film jest rewelacyjny ;]
...już pomijając fakt że książka i film opowiadają praktycznie całkiem inną historię
rzeczywiście ten film to kicha jakich mało. Scena ze spadającym z ostatniego piętra kamienicy na ciele zabitego gościa Damonem, strzelającym w locie (celnie!) do kolejnego opryszka, rozbawiła mnie setnie...Takich niedorzeczności było mnóstwo...Kapitalny przykład jak z super książki można zrobić totalną kaszanę...