PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31497}

Tożsamość Bourne'a

The Bourne Identity
2002
7,6 242 tys. ocen
7,6 10 1 242016
6,9 60 krytyków
Tożsamość Bourne'a
powrót do forum filmu Tożsamość Bourne'a

Jestem fanem książek ludluma a tożsamość jest moją ulubioną. A film niestety w porównaniu do książki jest załosny.

ocenił(a) film na 8
pan_filip

to czytaj ksiązki a nie oglondaj filmów i nie krytykuj dobrego kina akcji

pan_filip

nie sądzisz ,że film'y często nie dorównują książką ... czemu . BO FILM TRWA TYLKO Godzine dwie .. więc nieda się tego spakować

pan_filip

Napisać "żałosny" umie każdy. Mi osobiście się podobał - po prostu dobre kino sensacyjne. Fabuła mało sztampowa, scenariusz dopracowany i przyzwoite aktorstwo. Czego więcej oczekiwać po filmie z tego gatunku? Oglądałem starego Bourne'a z Chamberlainem ale książki nie czytałem. Nie wiem który jest wierniejszy i mało mnie to obchodzi. Mogę się tylko domyślać, że wersja obecna jest bardziej dostosowana do naszych czasów. Nowoczesny Bourne mi się podoba.

pan_filip

Książka kilkakrotnie przewyższa film, ale nie zmienia to faktu że film jest rewelacyjny ;]

...już pomijając fakt że książka i film opowiadają praktycznie całkiem inną historię

exile

Popukaj się w głowę. Film to dno jakich mało.

ocenił(a) film na 4
Deckard_LA

rzeczywiście ten film to kicha jakich mało. Scena ze spadającym z ostatniego piętra kamienicy na ciele zabitego gościa Damonem, strzelającym w locie (celnie!) do kolejnego opryszka, rozbawiła mnie setnie...Takich niedorzeczności było mnóstwo...Kapitalny przykład jak z super książki można zrobić totalną kaszanę...