PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837147}

Tom i Jerry

Tom & Jerry
2021
5,3 5,1 tys. ocen
5,3 10 1 5142
3,7 6 krytyków
Tom i Jerry
powrót do forum filmu Tom i Jerry

O, widzę już 100 ludzi było i widziało!
Jak wrażenia?
Czy ocena za sam trailer?

Bilet95

Miał już światową premierę. Więc o co ci chodzi z tym trailerem?;)

Radek_Traczyk

Proste pytanie, oglądałeś czy nie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Radek_Traczyk

Ja z czegoś takiego nie korzystam.

Bilet95

No ja też, tylko ci pisze że jakby ktoś chciał to by mógł sobie spokojnie obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
Radek_Traczyk

Przecież to oczywisty scam :P

ocenił(a) film na 4
LukeCFC11

Czy ja wiem? Ja jestem np: również wielkim fanem Toma i Jerry'ego, film obejrzałem i najlepszej opinii o nim nie mam, zawiódł mnie mocno.

ocenił(a) film na 4
Bilet95

Oglądałem w wersji angielskiej :V wystawiam ocenę tylko po oglądnięciu filmu/serialu i jest to takie jakie jest, fabuła cholernie stereotypowa, ograna na największych schematach jak żywcem wyciągnięta z aktorskiego filmu Disney Channel i to jednego z tych najsłabszych, muzyka momentami koszmarnie dobrana i nie pasująca, animacja postaci kiepska i wręcz lagująca momentami, aktorsko - Chloe Grace Moretz i Christina Chong bardzo fajnie zagrały, reszta się nie popisała, slapstick raz działa, raz nie, z żartów nie płynących ze slapsticku a tych "disnej czanelowych" wręcz wylewa się czasem okropny cringe, a momenty w których Toma nie ma na ekranie przez dłuższy czas i oglądamy tylko jakąś kiepską aktorską komedyjkę niskich lotów ciężko mi było przetrwać, tak więc, dla mnie może i ujdzie, ale wciąż jest to słaby film rodem z disney channel do którego ktoś wkleił postacie Toma i Jerry'ego.

Rrouge

To pewnie do mojego ulubionego filmu z Tomem i Jerrym o wyścigu (choć też miał swoej słabsze momenty), się nie umywa, zresztą tak czułem. Widziałem kilka nowych filmów z nimi i ograniczały się do chamskiego kopiowania już opowiedzianych, popularnych historii wzbogaconych przez dwa lub trzy gonitwy.

ocenił(a) film na 4
Bilet95

OOO Tak się składa że ten film o wyścigu jest również moim ulubionym, zdecydowanie w mojej opinii najlepszy pełnometrażowy z tym duetem, dobry slapstick, humor i jakiś tam duch oryginalnych kreskówek, w tym tutaj filmie mamy może kilka takich scen gonitw i przyznam niektóre nawet fajnie wyglądają, problem że to właśnie w nich najczęściej widać problemy z animacją no i fakt że jest ich po prostu za mało....O wiele lepiej wypadły 2 nowe szorty 'Tom & Jerry Special Shorts" które niedawno stworzyła ekipa odpowiedzialna za "Looney Tunes Cartoons" (gdzieś przed premierą tego filmu) na HBO Max i powiem że wyglądają naprawdę bardzo dobrze, design nawiązuje do ich klasycznego stylu a i animacja i slapstick są dobre, no i największy plus że użyli samych archiwalnych oryginalnych odgłosów Toma i Jerry'ego (w tym genialne krzyki Toma w wykonaniu Williama Hanny) oraz klimat chyba najbliższy oryginalnym kreskówkom z Tomem i Jerrym, aż się by chciało żeby zrobili ich więcej.

Rrouge

Nie widziałem tych shortów. A odcinki nowe T&J jakie widziałem wydawały mi się, średnie. Ogólnie w "Szybcy i kudłaci" było też dużo dobrych żartów słownych.
No tak, i te archiwalne krzyki Toma, nie do podrobienia. Prawie jak krzyk Wilhelma.

ocenił(a) film na 4
Bilet95

Te nowe odcinki T&J też niezbyt mi podchodziły, ale te 2 stworzone dla HBO Max no są naprawdę fajnie zrobione https://i.ytimg.com/vi/Y3hMmfV7TNk/maxresdefault.jpg <--- sam wygląd i animacja jest chyba najbliższa klasycznej serii niż jakakolwiek inna przedtem.

Rrouge

Tak szczerze, to nie powiedziałbym, to już bliżej były te nowe przygody.

Bilet95

NANI?

Piramidzia

Nani co?

ocenił(a) film na 4
Bilet95

Choć nowe przygody były całkiem ok, to mimo wszystko polecam sprawdzić kiedyś te 2 nowe "Special Shorts" gdyż zdecydowanie slapstickiem, oprawą dźwiękową jak i charakterem są najbliższe tym z lat 40 ;D

Rrouge

Tyle, że, nieszczególnie lubiłem te kreskę z lat 40-tych, wolałem tą późniejszą, jak Tom stał się bardziej niebiski niż jak szary.

Bilet95

Nie uwzględniłeś opcji, którą sam stosujesz: ocena bez oglądania.

hyrkan

Nie będę rozmawiał z trollem który atakuje mnie na każdym forum.

Bilet95

Cho pogadajmy o tym, że oceniasz bez oglądania (choć masz ogromnie dużo czasu na oglądanie każdego możliwego serialu)