Czy ja wiem? Ja jestem np: również wielkim fanem Toma i Jerry'ego, film obejrzałem i najlepszej opinii o nim nie mam, zawiódł mnie mocno.
Oglądałem w wersji angielskiej :V wystawiam ocenę tylko po oglądnięciu filmu/serialu i jest to takie jakie jest, fabuła cholernie stereotypowa, ograna na największych schematach jak żywcem wyciągnięta z aktorskiego filmu Disney Channel i to jednego z tych najsłabszych, muzyka momentami koszmarnie dobrana i nie pasująca, animacja postaci kiepska i wręcz lagująca momentami, aktorsko - Chloe Grace Moretz i Christina Chong bardzo fajnie zagrały, reszta się nie popisała, slapstick raz działa, raz nie, z żartów nie płynących ze slapsticku a tych "disnej czanelowych" wręcz wylewa się czasem okropny cringe, a momenty w których Toma nie ma na ekranie przez dłuższy czas i oglądamy tylko jakąś kiepską aktorską komedyjkę niskich lotów ciężko mi było przetrwać, tak więc, dla mnie może i ujdzie, ale wciąż jest to słaby film rodem z disney channel do którego ktoś wkleił postacie Toma i Jerry'ego.
To pewnie do mojego ulubionego filmu z Tomem i Jerrym o wyścigu (choć też miał swoej słabsze momenty), się nie umywa, zresztą tak czułem. Widziałem kilka nowych filmów z nimi i ograniczały się do chamskiego kopiowania już opowiedzianych, popularnych historii wzbogaconych przez dwa lub trzy gonitwy.
OOO Tak się składa że ten film o wyścigu jest również moim ulubionym, zdecydowanie w mojej opinii najlepszy pełnometrażowy z tym duetem, dobry slapstick, humor i jakiś tam duch oryginalnych kreskówek, w tym tutaj filmie mamy może kilka takich scen gonitw i przyznam niektóre nawet fajnie wyglądają, problem że to właśnie w nich najczęściej widać problemy z animacją no i fakt że jest ich po prostu za mało....O wiele lepiej wypadły 2 nowe szorty 'Tom & Jerry Special Shorts" które niedawno stworzyła ekipa odpowiedzialna za "Looney Tunes Cartoons" (gdzieś przed premierą tego filmu) na HBO Max i powiem że wyglądają naprawdę bardzo dobrze, design nawiązuje do ich klasycznego stylu a i animacja i slapstick są dobre, no i największy plus że użyli samych archiwalnych oryginalnych odgłosów Toma i Jerry'ego (w tym genialne krzyki Toma w wykonaniu Williama Hanny) oraz klimat chyba najbliższy oryginalnym kreskówkom z Tomem i Jerrym, aż się by chciało żeby zrobili ich więcej.
Nie widziałem tych shortów. A odcinki nowe T&J jakie widziałem wydawały mi się, średnie. Ogólnie w "Szybcy i kudłaci" było też dużo dobrych żartów słownych.
No tak, i te archiwalne krzyki Toma, nie do podrobienia. Prawie jak krzyk Wilhelma.
Te nowe odcinki T&J też niezbyt mi podchodziły, ale te 2 stworzone dla HBO Max no są naprawdę fajnie zrobione https://i.ytimg.com/vi/Y3hMmfV7TNk/maxresdefault.jpg <--- sam wygląd i animacja jest chyba najbliższa klasycznej serii niż jakakolwiek inna przedtem.
Choć nowe przygody były całkiem ok, to mimo wszystko polecam sprawdzić kiedyś te 2 nowe "Special Shorts" gdyż zdecydowanie slapstickiem, oprawą dźwiękową jak i charakterem są najbliższe tym z lat 40 ;D
Tyle, że, nieszczególnie lubiłem te kreskę z lat 40-tych, wolałem tą późniejszą, jak Tom stał się bardziej niebiski niż jak szary.