PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Transformers to wspaniala tematyka na dobry film. Bay swoim stylem krecenia filmow zrobil z serii tandetna komedyjke z elementami bardziej powaznymi. Wyobrazam sobie Transformersow w rezyseri Nolana, Jacksona czy R. Scotta....niebo i ziemia. Szkoda bo bylem jako dzieciak wielkim fanem kreskowi. Myslalem ze to bedzie film do ktorego obowiazkowo ede czesto zasiadal, pewnego rodzaju obowiazek i przyjemnosc. Ale nawet nie chce mi sie myslec na temat tych filmow.

waszm0

Zal mi Cię trolu, transformers, cała seria była świetna. Nie doszukuj się dziury w calym.

Adiyoyo167

Trolu?? skad ci sie to wzielo czlowieku??.....widac, ze nie lubiles albo nie znasz klasycznych kreskowek Transformers jesli podoba ci sie gniot Bay`a.

ocenił(a) film na 3
waszm0

1 część - świetny film na wieczorny relaks, 2 - dostała się do serii ''złota kolekcja Hollywood'', również jest co pooglądać w ramach dobrego kina akcji, 3 - jeden z gorszych filmów tego reżysera, oglądanie nie sprawia żadnej przyjemności, marne efekty. Obawiam się, że 4 część będzie bardzo słaby.

lemur44

An styl Scotta ani Nolana by tu nie pasował,choć to świetni reżyserzy.
Ja tam Baya bardzo lubie ,jedynka fajna. Dwójka lepsza choc z duzymi bledami,trójka zdecydowanie najlepsza.

waszm0

Patrząc ile z takich "Avengers" wycisnął Joss Whedon to jego bym spokojnie widział jako twórcę restartu "Transformers", ale wątpię żeby się zgodził chociaż jego wiedza o komiksach byłaby pomocna (jest też twórcą komiksowym).

waszm0

Wyspa
Bad Boys II
Pearl Harbor
Armageddon
Twierdza
The Rock
Bad Boys
i Tranformersy - dla mnie arcydzieła kina rozrywkowego, wszystko od Baya.

smihu

Filmy na tej liscie to dobre i solidne kino. I ten wspomniany przeze mnie wczesniej "styla" Baya pasuje do tych filmow idealnie. Mysle, ze nie koniecznie pasuje to do "historii" Transformers. KIedy myslalem o ekranizacji kreskowki, wyobrazalem sobie, ze bedzie to taka mroczna historia, o smiertelnej walce robotow, z morzem smaru i innych plynow mechanicznych. Bay przedstawil to na kolorowo - cukierkowo co do tej historii niekoniecznie mi pasuje i wg. psuje efekt.

ocenił(a) film na 3
smihu

"The Rock" i "twierdza" to jest ten sam film noobie :)