Transformers to wspaniala tematyka na dobry film. Bay swoim stylem krecenia filmow zrobil z serii tandetna komedyjke z elementami bardziej powaznymi. Wyobrazam sobie Transformersow w rezyseri Nolana, Jacksona czy R. Scotta....niebo i ziemia. Szkoda bo bylem jako dzieciak wielkim fanem kreskowi. Myslalem ze to bedzie film do ktorego obowiazkowo ede czesto zasiadal, pewnego rodzaju obowiazek i przyjemnosc. Ale nawet nie chce mi sie myslec na temat tych filmow.
Trolu?? skad ci sie to wzielo czlowieku??.....widac, ze nie lubiles albo nie znasz klasycznych kreskowek Transformers jesli podoba ci sie gniot Bay`a.
1 część - świetny film na wieczorny relaks, 2 - dostała się do serii ''złota kolekcja Hollywood'', również jest co pooglądać w ramach dobrego kina akcji, 3 - jeden z gorszych filmów tego reżysera, oglądanie nie sprawia żadnej przyjemności, marne efekty. Obawiam się, że 4 część będzie bardzo słaby.
An styl Scotta ani Nolana by tu nie pasował,choć to świetni reżyserzy.
Ja tam Baya bardzo lubie ,jedynka fajna. Dwójka lepsza choc z duzymi bledami,trójka zdecydowanie najlepsza.
Patrząc ile z takich "Avengers" wycisnął Joss Whedon to jego bym spokojnie widział jako twórcę restartu "Transformers", ale wątpię żeby się zgodził chociaż jego wiedza o komiksach byłaby pomocna (jest też twórcą komiksowym).
Wyspa
Bad Boys II
Pearl Harbor
Armageddon
Twierdza
The Rock
Bad Boys
i Tranformersy - dla mnie arcydzieła kina rozrywkowego, wszystko od Baya.
Filmy na tej liscie to dobre i solidne kino. I ten wspomniany przeze mnie wczesniej "styla" Baya pasuje do tych filmow idealnie. Mysle, ze nie koniecznie pasuje to do "historii" Transformers. KIedy myslalem o ekranizacji kreskowki, wyobrazalem sobie, ze bedzie to taka mroczna historia, o smiertelnej walce robotow, z morzem smaru i innych plynow mechanicznych. Bay przedstawil to na kolorowo - cukierkowo co do tej historii niekoniecznie mi pasuje i wg. psuje efekt.