1. skad sie one w ogole wziely? (juz chyba kiedys musialy byc na ziemi skoro zamienialy sie w dinozaury)
2. Jak Lockdown zawarl sojusz z ludzmi??
3.skad optimus mial dopalacze do latania? (''potrzebuje przyczepy zeby leciec'' cytat z 3 czesci filmu) ten miecz mu taka mozliwosc dal?
Jezeli ktos umei uzasadnic pytania prosze o pomoc !
Generalnie Micheal Bay przed premierą filmu, w jakimś wywiadzie powiedział, że ludzie będę się pytać np. Co to jest ? Kim oni są ?
Odpowiedział, że taką odpowiedź dostaną w 5 części i 6.
1. Było powiedziane, że dinoboty, to starożytni wojownicy. Pewnie przyleciały na Ziemię, zeskanowały dinozaury i odleciały tym samym statkiem (z jakiegoś powodu terraformacja Ziemi w coś podobnego do Cybertronu zostało przerwane).
2. Wydaje mi się, że podstawowym motorem działania Attingera było Ziarno, które chciał mieć dla siebie. Lockdown mógł dotrzeć do niego przez Internet, omamić wizją władzy nad światem i skłonić do pomocy w namierzeniu Optimusa Prime'a.
3. W momencie, gdy OP chwyta za miecz w zbrojowni na statku, wyraźnie widać, jak się transformuje - poszerzają mu się ramiona. Dopalacze mogły być tam na statku i wtedy mu się zamontować do nóg.
1. skoro odlecialy to o co chodzilo w scenie kiedy na poczatku filmu znajduja zamrozonego grimlocka? (chyba ,ze to nie byl grimlock tylko np tyranozaur zamieniony przez ziarno)
2. to moze byc dobre wytlumaczenie ;) zadzwonil do niego albo przez internet ;)
3. jedyne co widac to ,ze przemieniaja mu sie rece i zaraz szybko wracaja do takich jak mial... i wlasnie szkoda ,ze nie pokazali o co chodzi z tym lataniem ;p Latal albo dlatego ,ze miecz mu dal taka mozliwosc lub jak bral tarcze mogl tez zabrac dopalacze ;] ale bardziej mysli ,ze to przez miecz
1. Dokładnie tak - ten zamarznięty, metalowy dinozaur to nie mógł być Grimlock. Z pewnością był efektem terraformacji Ziemii. Najbardziej mnie ciekawi, co się wydarzyło, że terraformacja została zaczęta i nieskończona.
2. Transformersy ogarniały internet już w 2007 :)
3. Może to się wyjaśni w 5. części. A tak swoją drogą, to boję się, że w 5. części znaczna cześć akcji będzie działa się gdzieś w kosmosie i film stanie się mroczny i ciężki. Oby nie :)
''moze to sie wyjasni w 5 czesci'' watpie ;p rezyser bedzie mial to pewnie gdzies i pociagnie akcje dalej ;d (wytlumaczy najwyze jczemu zostala przerwana terraformacja ziemi bo optimus spotka storce ;p) latanie mozna jedynie wytlumaczyc .,ze zabral dopalacze ze statku albo miecz mial jakas moc ''poznaje ten miecz'' wiec dziek iniemu mogl latac ;p
Widać jak dokładnie oglądaliście ten film... yhy...
1. Dinoboty powstały na Ziemii pod wpływem tej całej terraformacji, Lockdown upolował je jako swoje zdobycze...
2. Wyjaśnione, chociaż to prawdopodobnie przez Lockdowna, który mógł zbuntować ludzi przeciw autobotom, aby ci oddali w jego ręce Optimusa... Ale to tylko gdybanie ;)
3. Ten miecz był magiczny, Bay otworzył szanse dla NOWEGO reżysera i scenarzysty, którzy będą pracowali nad kolejną częścią, wtedy mogą wyjaśniać co tylko chcą...
dinoboty nie powstaly na ziemi ;) nawet optimus mowil ,ze to prawdawni wojownicy ;)
No to dinozaury żyły na Marsie może co? To, że pradawni nie oznacza, że nie z Ziemii... Po to pokazują początek... Po to Lockdown mówi, że za pomocą ziarna go stworzono tak jak każdego innego transformera, proszę więc obejrzeć jeszcze raz, ale uważnie
Ja mam pytanie o stwórcy.
Co ma oznaczaś dziura w ręce (czyżby pozostałość po gwożdziu ??)
1."Oryginalna drużyna Dinobotów zadebiutowała na ekranach w ósmym odcinku serialu "The Transformers" z 1984 roku, znanego pod fanowskim skrótem "G1" (od "Generacja Pierwsza"). W odcinku tym Autoboty, pogłębiając jaskinię, w której założyły swoją bazę, natrafiają przypadkowo na skamieliny dinozaurów. Wprowadzone przez ludzi w temat, pod wpływem fascynacji fauną prehistorycznej Ziemi postanawiają stworzyć drużynę niepokonanych wojowników transformujących się w wymarłe bestie. Tak zostaje powołana do życia pierwsza trójka: Grimlock – lider drużyny, transformujący się w tyranozaura, Slag (triceratops) oraz Sludge (apatozaur). Po krótkim czasie, a dokładnie w odcinku dziesiątym ("War of Dinobots"), dołączają do nich Snarl oraz Swoop, transformujący się w, odpowiednio, stegozaura i pteranodona."
piszesz mi historie serrialu ktory nic nie ma wspolnego z filmiem ;p mnie ciekawi skad w filmie sie znalazly one i kim sa