Jestem w stanie zrozumieć "intelektualistów" lub "mędrków" jak kto woli, którzy mieszają ten film
z błotem. Żartowałem. Sam oczekuję od filmu drugiego dna, wartości, ale nie od każdego!
Transformers to świetne kino:
- kapitalne efekty specjalne
- soundtrack jak zawsze prosty i epicki = idealny do takiego czegoś
- prosty przekaz, proste wartości bez zbędnych przeinaczeń/nadinterpretacji
Film ten ma bawić, to nie jest dzieło dla pseudointelektualistów oglądających niskobudżetowe
twory.
Oczywicha są też pewne minusy;
-banalne dialogi
- sztuczne dziewoje ;)
- obsada mogłaby być lepsza
Także tego, na nic Wasze hejty, które zaraz pojawią się pod moim komentarzem - zdania nie
zmienię. Nie jestem wiecznym malkontentem, umiem rozróżnić kino rozrywkowe od kina
artystycznego czy kiego tam chcecie. Wyluzujcie majty :)
Ja nadal nie potrafie przetrawic faktu, jak profesjonalny rajdowiec moze miec rajdowke ktora ma 4 siedzenia.
(musimy miec szybki samochod, wiec wybebeszmy wszystko zeby byl jak najlzejszy zamontujmy lzejsze zamienniki czesci.... ale dowalny jeszcze 2 fotele, bo lala i lucas musza gdzies usiasc jak bedziemy uciekac)
No wiem wiem, detale ;p
Mnie osobiście drażnił stosunek między dziewczyną a ojcem, który był dziwaczny. Kompletnie do mnie nie przemawiały ich relacje. Jak dodamy do tego zwroty ojca do chłopaka "skrzacie" i inne to wyjdzie nam z tego niezły kicz. Dlatego też zaznaczyłem, że banalne dialogi to jeden z większych mankamentów
wcześniejsze części miały to co w poście na początku napisałeś niestety wg. mnie ta to kompletna pomyłka. W następnej będziemy mieli to samo co w 2giej części tylko z innymi robocikami ... bez sensu ... ni kupy ni dupy sie nie trzymało toto.
Każda część niesie ze sobą bardzo mały % prawdopodobieństwa. Nie oczekujmy złotych gór po takim kinie. Banalne, nieśmieszne dialogi czy żarty towarzyszyły już pierwszej części - jeśli ktoś oczekiwał zmian, to tak trochę z dupy.
Gdy mam ochotę na coś z przesłaniem, to zagłębiam się w innym gatunku. Gdy chcę adrenaliny, to oglądam horrory, a gdy jestem zmęczony to włączam roboty i podziwiam niesamowite efekty specjalne gdzie fabuła schodzi na dalszy tor. Jak dla mnie może powstać jeszcze z 5 filmów tej serii.