PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102907
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Wiele razy podejmowany był temat dubbingu Transformersów 4 oraz innych tego typu filmów.
Wiele osób (w tym również ja) krytykuje pomysł podkładania polskich głosów do filmów innych
niż animacje czy filmy dla dzieci. Chyba równie dużo osób popiera dubbing lub jest wobec niego
neutralna. Nie chcę na nowo rozpoczynać dyskusji o racjach jednych czy drugich osób lecz
chciałem się podzielić czymś co znalazłem przypadkiem na YouTube. Ten krótki filmik
przedstawia zarys pracy aktorów użyczających głosów robotom w pierwszej części Transformers.
Oglądnijcie go i sami oceńcie czyje głosy wolicie słyszeć jako Optimusa i pozostałe roboty -
Cullena i oryginalnej ekipy tworzącej film czy polskich dubbingowców.

Link do filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=aJKGAZO4beI

newborn82

Dubbing w polskiej wersji Optimusa to jakas parodia. Tylko i wyłącznie Peter Cullen od 30 lat :)

ocenił(a) film na 8
newborn82

Ja jestem z tych, co mając do wyboru film z dubbingiem i bez wolą obejrzeć oryginał....Ogólnie dubbing w niektórych filmach to istna parodia. Choćby w Transformersach, albo większości filmach Marvella. Ja osobiście wolę Petera Cullena! :D

Zebzysiek

Bądź kogoś kto po polsku powiedziałby głosem Cullena :P Kilka dni sobie mówiłem teksty Optimusa i mój głos bardzo się upodobnił do Petera... Szkoda tylko, że mnie nie wzięli do dubba xd

Zebzysiek

Jedyny normalny polski dubbing, który jest na wysokim poziomie to ten z gry Uncharted. O reszcie szkoda gadać.. A Cullen zawsze będzie wyborem jedynym słusznym.

ocenił(a) film na 7
newborn82

W PL nie ma dobrej bazy dubbingowej, ciągle to samo i ci nasi aktorzy z seriali Tvn-u lub Polsatu, nawet poważny film z polskim dubbingiem brzmi jak kreskówka :/ Oryginał z napisami - TAK.

newborn82

W Harrym jest dobry dubbing i w Gwiezdnych wojnach też jest znośny... Ale Avengers i Transy to kompletne ścierwo