PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

To co zrobili z tego filmu to totalna masakra gniot jakich mało a myślałem ze to seria Resident Evil się poniżyła w porównaniu z tym to arcydzieło

Totalny brak fabuły i ciągłości przez 2 h filmu tak naprawdę nie wiadomo po co rozgrywa się akcja i na koniec dostajemy powielony schemat dobrzy/źli potężny artefakt.... Po drugie brak wyrazistych bohaterów brak humoru brak wzruszenia 0 emocji to może po za zażenowaniem im dalej w film tym bardziej żałowałem ze powstał. Sceny robione tylko po to aby zaistnieć w technologi 3D olana kompletnie fabuła z poprzednich części w zamian dana żadna w skrócie przedstawienie dla bez mózgów . Odradzam ten film fanom tej serii to juz nie ten sam film to jest już gniot patrząc na nowe filmy odczuwam wrażenie ze technologia 3D której nienawidzę niszczy w filmach to co najlepsze SENS czy wciągającą fabułę .

ocenił(a) film na 3
bibziuk

Popieram, chociaż ja tam oglądałem dla efektów transformersów ale oczekiwałem zawsze czegoś typu wojsko vs roboty bardziej a tu nic tylko nuda, prawie wszystkie eksplozje wyglądały tak samo - jak zwiększony wybuch fajerwerków, ofiar cywilnych to w tym filmie musiało by być z 100 tysięcy jak by odzwierciedlić na rl. Mam wrażenie że sami aktorzy się momentami krzywili od żenady tych tekstów co musieli wypowiadać. Od 1/3 przewijałem i jakoś nic oka nie przykuło.

ocenił(a) film na 5
bibziuk

Film o niczym i bez sensu.

bibziuk

Ale kolorowo było, to plusik się należy :)
I lubię Marka Łolberga, taki prosty swojski chłop się wydaje. Tylko czemu taki On zawsze smutny? Aż mi go żal, no ale na życie jakoś trzeba zarobić, jak nie za biurkiem to grając w transformersach, łot życie :D
Osobiście dojechałem właśnie do połowy i zrozumiałem czemu w ogóle dwójki i trójki nie oglądałem.

Zrobię teraz plagiat kabaretu gdzie grał Mann i Materna:

- No więc jak, oglądniesz drugą połowę?
- Oglądnę, oglądnę... Jak wrócę z Radomia... Ale się nie wybieram
;)

ocenił(a) film na 4
bibziuk

Przypomnę jeszcze o charakterystycznym dla filmów Bay'a motywie flagi U S and A, która "Patetycznie powiewa" w kluczowych momentach filmu, ku pokrzepieniu serc...:)