PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102907
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Witam wszystkich.

Można wiele powiedzieć o filmie, były momenty fajne, były dziwne, ale tego się nie czepiam, w końcu dla mnie to tylko film
akcji w którym miało się dużo dziać i się działo. Tak czy inaczej chciałem się odnieść do końcowej sceny walki Optimusa
z Lockdownem, do której wtrącił się Bumblebee (może niekoniecznie z własnej woli, bo jednak Tesa zmusiła go do
powrotu, ale mimo wszytko nie stał bezczynnie po tym jak ją dostarczył na pole walki do ojca). Jak wiemy gwiazdą
Transformerów jest zwykle Optimus Prime, jednak po tej scenie jeszcze bardziej spodobał mi się filmowy Bumblebee. Z
reguły charakterystyczny żółty autobot zawsze ma jakieś fajne wejścia "w ostatniej chwili", ale teraz reżyser moim
zdaniem zrobił to wyjątkowo fajnie. No bo tak, Bumblebee na pewno wiedział, że nie ma szans z Lockdownem, a
jedynym który może go pokonać jest Optimus, ale mimo to nie bał się, nie posłuchał rozkazu swojego przywódcy i stanął
do walki z silniejszym, żeby obronić Prime'a i pomóc uratować ziemię. W moim odczuciu było to dość heroiczne
zachowanie Bee. Generalnie wszystko było by fajnie gdyby nie fakt, że nie mam pojęcia co się z nim stało po tym jak
Lockdown go złapał i rzucił Bee o ziemię :) Od tej pory Bee nie został już pokazany podczas walki, ani jako leżący
pokonany robot, ani jak ucieka z pola walki, no po prostu zniknął i nikt się nim nie zainteresował nawet jak Optimus po
skończonym pojedynku odpalił granat Lockdowna :P To było dla mnie akurat nieco dziwne, no i ewentualnie to że zwykli,
słabi jednak ludzie wytrzymali w pojedynku z Lockdownem dłużej niż zaawansowany technologicznie, dużo mocniejszy
robot (ale kumam, aktorzy są gwiazdami filmu itp., nie mogą tak po prostu dostać w kość :) ). Może mi to po prostu
umknęło, ale jeśli ktoś wie w jaki sposób nagle zniknął Bee i ewentualnie w którym momencie, to będę wdzięczny za
informacje. Tak czy inaczej duży plus za odwagę żółtego Camaro, które podjęło wyzwanie z dużo silniejszym :)

Pozdrawiam gorąco wszystkich forumowiczów!

ocenił(a) film na 6
Rossi1846

Obejrzałem końcówkę jeszcze raz i muszę powiedzieć, że... nie wiem. Leżał na ziemi jak zabity, jednak wątpię by tak się stało bo przecież Bee przyjmował już gorsze ciosy, jak np. w pierwszej części gdzie stracił nogę. Dowiemy się czy przeżył w następnej części. Z tego co słyszałem, ma być z innym reżyserem i w ogóle dziać się w innej osi czasu, jednakże po tak wspaniałej czwórce ja chce, aby jednak nie rezygnowali ani z stworzonego uniwersum ani z Beya.

Stomolko

Tzn, Bee przeżył. Dojechał do Optimusa i reszty podczas ostatniej sceny gdzie Optimus wygłaszał końcową przemowę itp. Czyli spoko, żyje :) Chodziło mi o to dlaczego tak nagle zniknął w trakcie walki z Lockdownem.

użytkownik usunięty
Stomolko

Przeciez Bee zyje. Przeciez pokazano jak Bee jedzie to innych Autobotow. Oraz gdy Optimus mowi ze musi ukryc ,,ziarno''. Bee stał obok Optimusa.

użytkownik usunięty
Rossi1846

Kiedy Optimus rozwalił Lockdowna to wtedy pokazano Bee formie samochodu obok Shane ktory mowi ,,TAK!!!!"". Prawdopodobnie gdy Shane poszedł to Tessy to Bee pojechał sobie. Wtedy Optimus uruchomił granat.