Lorenzo di Bonaventura jeden z producentów TF4 zapytany o część 5 na IGN, odparł że są duże szanse iż Lockdown wróci w podobny sposób, jak to było z Megatronem.
Artykuł:
http://www.enstarz.com/articles/40867/20140707/transformers-5-spoilers-lockdown- to-be-resuscitated-in-the-sequel-for-transformers-4-age-of-extinction-video.htm
Pozdrawiam.
Jestem za
po raz pierwszy czarny charakter który ma jaja
seria weszła na całkowicie nowy poziom dzięki niemu
był bardziej zajebisty niż Quaritch w Avatarze,
jego design,sposób poruszania i mówienia mistrzostwo.
To jest postać której się kibicuje,i po cichu liczy że mu się uda
Michael Bay w końcu zrozumiał albo miał więcej kasy
10 za Lockdown'a
Z tego zmartwychwstania byłabym naprawdę zadowolona (nawet jeśli będzie naciągane) ... Jeśli faktycznie wróci w 5 to będzie to po części spowodowane tym, że chyba sami twórcy zdziwili się mocno, że ludzie tak bardzo polubili tą postać. W sumie prawie wszędzie gdzie czytałam jakieś recenzje z filmu to na plus była zawsze właśnie postać Lockdown'a ; )
W sumie miał statek z załogą (nie został zniszczony), "handlował" energonem i technologiami, to dlaczego nie mieliby z jego szczątków go odbudować/dać nowego ciała :) Takie moje spostrzeżenie.
Lockdown bardziej zachwycił w jednej części niź megatron w trzech częściach i jeszcze dziada znowu naprawili megatron był naprawde fajny ale już go zadużo razy ożywili
Ja jestem zdecydowanie na tak, myślę, że nawet są w stanie to jakoś osiągnąć sensownie bo villain z niego najlepszy ze wszystkich części.
Może niech jeszcze ożywią Ratcheta i Starscreama? O matko... Ta seria jest już strasznie naciągana... Zamiast wymyśleć nowych przeciwników to wiecznie drążą tych samych...
Wyobraźcie sobie, że przez następne 2-3 części ożywiają Lockdowna. Jakie skutki? Efekt Megatrona, fajny ale za dużo razy ożywiany.
Pozdrawiam
Tylko że Starscreama, Shockwave i Megatrona nie ma po co ożywiać, mieli wypaczone osobowości w porównaniu z tym co było bajkach, co innego Lockdown - porządny villain z zaje.bistą osoboością.
Jak dla mnie naciagane mocno. Ale Lockdown był niesamowity i wyjatkowy. Mam nadzieje ze w transformers 5 zobaczymy Sideswipe,Dina,Topspina i Roadbustera. Mam nadzieje ze zyja i wroca.
Marne szansę że wrócą. Hound mówił przecież Optimusowi, że przy życiu zostali tylko on, Crosshairs, Drift i Bumblebee
Wiem. Nawet Optimus powiedział ,,Ilu z nas trzeba jeszcze poświęcić?'' Albo w laboratorium,,To byli moi przyjaciele''
co do Dina i Sideswipe'a nie wiadomo co z nimi, przeżyli bitwę w DoTM na bank (widać nawet Dina jak zbliża się do mostu tyle że na moście go nie było a Sideswipe stał po lewej obok Bumblebee) jest jeszcze nadzieja że tkwią gdzieś w uśpieniu. Co do sceny w laboratorium to Optimus mówił o jednym z wrackersów i o Ratchet'cie