I to był Megatron na końcu, który mówił "jeszcze się spotkamy, Prime, bom się narodził"?
To był galvatron reinkarnacja megatrona brain wyjaśnia co się stało obejrzyj dokładnie film będziesz wiedział o co chodzi a co będzie w 5 tego nie wiemy
Mogę tylko przypuszczać, że Galvatron wyzbiera niedobitki z Pekinu, plus możliwe że dostanie się do statku-więzienia i uwolni stamtąd kogoś tak jak Prime dinoboty i będzie próbował zabić Optimusa. Wg. mnie będzie to wyglądało tak: że Stwórcy dostali po dupie, Lockdown nie żyje, no i jak znam życie Twórcy wrócą skończyć co zaczęli, bo z filmu na film rozwałka jest większa a Galvatron zastąpi Lockdowna. Myślę też, że Korporacja KSI odegra sporą rolę w odtworzeniu Autobotów, pod dowództwem Optimusa bo zostało ich ilu? 5? Plus Dinoboty które teoretycznie są wolne, ale pewnie będzie na nie polowanie. Podsumowując Stwórcy wrócą z zemstą za porażkę, Galvatron pewnie będzie pod ich dowództwem i będzie chciał wybić Autoboty by zniewolić ziemię dla siebie, a Autoboty będą próbowały się bronić.
Mnie osobiście reboot serii się podobał. Ale tylko i wyłącznie dlatego, że jestem fanem od lat, od bajek po filmy, a jednak to już nie to samo. CIA wybija Autoboty bez wiedzy prezydenta USA mydląc mu oczy i współpracuje z Lockdownem, Wahlberg gra inżyniera, pokażcie mi wynalazcę który wygląda jak on :P Czapka z daszkiem, obcisła koszulka i nerdowskie okulary co by wyglądał inteligentnie a wygląda komicznie. Oby zrezygnowali z rodziny Yeager-ów i skupili się na prawdę na robotach, tak jak było to zapowiadane...
Ja wgl zrezygnowałbym dla odmiany w 5 części z akcji na Ziemi i pokazał tam gdzie leci Optimus.
Na początku filmu ich widać, gdy lecą w stronę Ziemi a później zrzucają bombki zmieniające wszystko w metal, przez chwilę widać sterującą czymś rękę z dziurą i chyba pięcioma palcami o ile się nie mylę i dziwne głosy, to są ci stwórcy którzy teoretycznie zapoczątkowali istnienie człowieka na Ziemi, Transformersów na Cybertronie i innych form życia, na innych planetach.
Najlepszego bad assa który akurat im wyszedł dobili, no jak mogli tak dobry czarny charakter usunąć z równania, to tylko ludzie Baya na takie coś wpadają, na serio ja po tym filmie nie spodziewałem się wiele, ale ku mojemu zaskoczeniu od czasu 1 części tutaj jednak było coś ciekawego i potencjał, który wywalili do kosza.
Lockdown miał wszelkie cechy charyzmatycznego antagonisty "chama" z niejasnymi celami, perełka, i jeszcze ost Jabloskiego, ale nie, zwalili na całej linii.