PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

O.K

ocenił(a) film na 8

A mnie się film podobał. Lekkie odmóżdżające kino akcji z maszynami. Oczywiście nie ma co się spodziewać zawikłanej fabuły, profil psychologiczny bohaterów...jaki profil?:) Ot film bajka na niezobowiązujący wieczór przy piwie. Polecać nie będę, ale jeśli włączymy luz to ogląda się przyjemnie.

paszapl

Ja się natomiast czułem jakbym oglądał jakiś pocięty zle zmontowany film :) NA koncu statek tego złego transformera unosi się, niby samolty do iego strzelają (pokazali moze jedna scenę jak rakieta trafia) a potem już go nie ma :) tak po prostu :) ALbo Mar Whalberg podbiega do murka sam, transformer strzela w murek i widac ze obok Marka ktos niewiedomo skąd stoi i chowa głos przed odłamkami cegiel i po chwili jest ujęcie z innej kamery i już nikogo nie ma koło Marka :D Takich scen było sporo :) Jzu przez chwile myslalem że ktoś inny to reżyserowałD:

ocenił(a) film na 8
marcin0218

Może inaczej. Jasne masz racje, film jest pełen niedociągnięć i dziur fabularnych, ale na tle ostatnich "hitów" typu reboot X-Men czy restart Spider-Mana ten obraz jako całość naprawdę tak źle się nie prezentuje. Seria filmów o transformerach przynajmniej próbuje utrzymać ciąg fabularny (bo sposób reżyserii to inna kwestia) bo taki X-men to się totalnie pogubili i zniszczyli dobrą markę (oby nadchodząca Apokalipsa odwróciła ich los...) to samo tyczy się restartu człowieka pająka. To co teraz jest to żenada jakaś zrobiona na modłę aktualnych komiksów o infantylnym nastolatku-pająku. Znacznie bardziej przemawiał do mnie "stary pająk". Dlatego też uważam, że Roboty pomimo "dziur" na tle całości prezentują się naprawdę nie najgorzej i jak dla mnie to wciąż przyjemne kino akcji do piwka wieczorową porą.
PS.
Naprawdę dobre kino to ostatni Batman ;)

ocenił(a) film na 8
paszapl

"film jest pełen niedociągnięć i dziur fabularnych" chodziło o "film jest pełen niedociągnięć i dziur reżyserskich".

ocenił(a) film na 5
paszapl

Mnie też znośnie się go oglądało, szkoda że nie połączyli go z 3 ką, ale cóż. Ogólnie wyglądał na tani i trochę mało się działo ... ot zwykły złowrogi wróg którego łatwo załatwili.