PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102908
3,1 22 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Jooooołłł Wielki robot jedzie z mieczem w ręku na mechanicznym dinozaurze ratować ziemie.
!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaa ahHAhahahahahahaha a ja. pierd....***leeeee :D A tak na poważnie to
wygląda tak samo jak cześć 3 tylko teraz jest Walhberg biegający pomiędzy transformersami. Ale
dno. Na prawdę z tak fajnego bogatego uniwersum wyciągają tak niewiele. Już w 3 powinny się
wziąć za temat unicron'a. NIE PO CO!! Po raz 4 przez ostatnie 40 minut rozwalać będziemy to samo miasto i
dwójke bohaterów biegających gdzieś pomiędzy. Wow. Trzeba być głupim, żeby to łyknąć, bo to
nawet nie jest już przyzwoita rozrywka, tylko produkcja rodem z Asylum, albo pulsowskich
wieczorów, tylko z nieco większym budżetem.

Redgard

Chciałeś być mądry,ale Ci nie wyszło :)
''Po raz 4 przez ostatnie 40 minut rozwalać będziemy to samo miasto''-tutaj wykazujesz się ogromną znajomością trylogii.
''Już w 3 powinny się wziąć za temat unicron'a.''-No cóż, istnieje nadzieja,że pojawi się teraz lub w dwóch następnych częściach.
''Trzeba być głupim, żeby to łyknąć, bo to
nawet nie jest już przyzwoita rozrywka, tylko produkcja rodem z Asylum, albo pulsowskich
wieczorów, tylko z nieco większym budżetem.''-Obrażasz widzów to jedno.Natomiast porównywanie serii Bay'a do produkcji Asylum świadczy o twojej zawiści do filmowego Transformers. Idź się wypłacz gdzieś w kąt, albo obejrzyj jeszcze raz Człowieka ze Stali na pocieszenie.
A na koniec:
'' To samo co 3 tylko z dinazarłem.''- No tak, przecież widziałeś już film i stwierdzasz 100% kopię Tf3 (postacie,czarne charaktery,intryga,lokacje).Im bliżej premiery, tym więcej pojawia się na tym forum zwyczajnych prowokatorów-pseudoznawców szerzących swoje negatywne poglądy na temat filmu 12 dni przed jego premierą.
Ps.Robiąc celowe błędy nie wydajesz się wiarygodny.Można raczej Cię utożsamić z gimnazjalistą napier*alającym głową w klawiaturę, byle nanieść swoje żale i złości na ekran monitora :)

Be_am07

wyszło, wyszło. Cieszę, się że ty znasz znasz się lepiej. Wiesz, możesz sobie oczerniać od gimnazjalistów, tylko kto nim jest, bo Ty widzę ślinisz się z okazji tej premiery. Po dwóch słabych i niemal identycznych, schematycznych częściach przychodzi 4 której wszystkie zapowiedzi wyglądają tak samo jak dwóch poprzednich tylko ze zmienionymi bohaterami. Kogo chcesz oszukać. Nie mam Ci za złe, idź daj pieniążki panu Bayowi na 5 część równie niezwykłą część. Odwołam swoje zdanie jeżeli okaże się, że film faktycznie prezentuje inny poziom niż 2 i 3, i nie jest odtwórczy, ale na razie nic na to nie wskazuje.

Redgard

Człowieku, każdy fan robotów zamieniających się w pojazdy cieszy się z nadchodzącej premiery!Poza tym, co ma wiek do lubienia jakiegoś filmu/trylogii?Dałeś 9-kę Man of Steel- stwierdzam, że nie ukończyłeś jeszcze gimnazjum.Tak to działa :)
Wydam pieniądze na bilet i nic Ci do tego, a jak wolisz oglądać takie widowisko na monitorze to nie dziw, że Ci się seria nie podoba.
Avatar też traci, kiedy ogląda się go w TV.
Co do mojego obeznania, nie napisałem nic o mojej wyższości na tej płaszczyźnie.Jednak piszesz miejscami bzdury, stąd moja irytacja.I nie- nie wyszło Ci to za bardzo.Lepiej odnosić się z powagą do potencjalnych odbiorców, a nie kreować się na gimnazjalistę i przy okazji wypowiadać się w imieniu ''głupich'' widzów.

Be_am07

tylko Man of steel u mnie widzisz cwaniaczku z miodkiem w uszach? Czy wybrałeś jeden film, który jest dość specyficzny w odbiorze dla każdego i jak gimnazjalista kłapiesz o byle co? :) Ty nie masz nic ocenione i co jesteś lepszy?

Redgard

Po pierwsze oceniam filmy.Po drugie oprócz Man of Steel widzę jeszcze 9-kę dla Grawitacji, 6-stkę dla Ojca Chrzestnego i 7 dla Szeregowca Ryna.No cóż-twój gust, nie będę dyskutował.Ale brawo za odważną notę dla Transformers :)

ocenił(a) film na 4
Be_am07

Transformers znam od dwóch dekad. Bez wątpienia wszystkie części Bay'a są miłe dla oka, ale na tym koniec. Rozhisteryzowany Shia okrutnie działa na nerwy (te w 1 i 2 koiła nieco tylko Megan). Do tego Turtutto torturujący swoją postacią. I na dokładkę debilny humor - Jetfire pierdnął spadochronem -"ha ha..." - żenujące.

Zmiana obsady to zdecydowany plus. Po trailerze rzeczywiście wydaje się, że film będzie podobny do trójki, a to wielki minus. A Optimus z mieczem na dinozaurze - owszem wygląda kozacko - ale logicznie to debilizm.

A Man of Steel to bardzo dobry film. Snyder wyciągnął z tej średniej postaci wszystko co się dało. Ocenę zaniżają mu własnie ludzie, dla których arcydziełem są Transformers.

voyano_wrecemocny

Jakbyś znał Transformers od 20 lat, to nie napisałbyś ''na dinozaurze'', tylko na Grimlocku.Zresztą co w tym dziwnego?Dinoboty również pojawiły się w G1.

Co do humoru-owszem,zgodzę się.Ale nie przeszkadza on aż tak, momentami jest nawet zabawnie.

Co niby będzie podobne do trójki?Inna obsada, inni aktorzy, inne zagrożenie, inne lokacja ( no może z wyjątkiem Chicago, które pojawi się 2-gi raz),inny design robotów, nowe Autoboty i Decepticony.Jeśli dla Ciebie podobieństwem są wybuchy i masa świetnych efektów specjalnych-zapoznaj się ze starszymi ''dziełami'' Bay'a.

No tak Man of Steel.Widać,że jawnie bronisz ten film i jednocześnie dyskredytujesz Transformers i obrażasz ludzi lubiących de facto Kino Nowej Przygody.A sam film Snydera przy takiej pozycji, jak na przykład Watchmen czy 300 jest marną ekranizacją :)

ocenił(a) film na 4
Be_am07

Nikogo nie obrażam. Znam wcześniejsze filmy Baya. Trudno Man of steel porównywać do Watchman. To zupełnie inna para kaloszy. Łatwiej do Thora, cpt. Ameryki czy Zielonej Latarni, a tu już superman Snydera jest arcydziełem. Co do logiki dinozaura: faktycznie nie pamiętałem jak się nazywa lider dinobotów, ale nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek pozwalał na sobie jeździć. To był klasyczny rozpierdzielacz. Do tego choć stał po tej samej stronie co Autoboty, z Optimusem był raczej w konflikcie.

Co do podobieństw do poprzednich części - zobaczymy. Mnie to wygląda na niezłą rozwałkę w jednym mieście - czyli podobieństwo już spore. Mam nadzieję, że się mylę.

ocenił(a) film na 9
Redgard

A gdzie tu podobienstwo do TF3 a TF4?

Honkong to Chicago ? no brawo za IQ

RollOut

Po co gadać o hejterze? Niepotrzebna fatyga, to, że chciał się popisać, a mu nie wyszło to jedno, a drugie to to, że będzie teraz krytykował co popadnie...

ocenił(a) film na 9
Lody01

Przestańcie karmić trola :)

Lody01

no chyba ku..rwa nie powieciecie, że T2 i T3 to to na co czekaliście, bo was wyśmieję. Jesteście fanbojami, wasza sprawa. Ja trzeźwo patrzę na sprawę i dla fana Transformersów, który nawet obejrzał beast warsy wszystkie (oprócz tej rysunkowej serii) jest dla mnie po prostu karygodne tak spłaszczenie tego bohatero uniwersum i danie w każdym lasek z playboya, których wzrok wygląda jakby szukały rozumu. Jedynka miała sens, miała wizja, była genialna, wszystko było dopasowane. Dwójka się odchyliła i teraz zapowiedzi 4 wskazują, że będzie dokładnie to samo. MOGĘ SIĘ MYLIĆ, ale wszystko co do tej pory wiadomo wskazuje, że raczej nie. A okaże się po premierze i wtedy będziecie mogli swoje żale wypisywać, jeśli się pomylę i film okaże się mega-kozak-maderfaker-przygoda-nie będąca klonem 3:) I wtedy oczywiście przeproszę za mój niesprawiedliwy i pospieszny osąd.

Redgard

Spokojnie! :) Fanboy'em nie jestem, ale nie osądzam też pochopnie, tym bardziej nie bronię średniej 2 i 3-ciej części.Również uważam ''jedynkę'' za rewelacyjny film, dziś śmiało można powiedzieć, że kultowy.Wolę jednak robić sobie nadzieje niż przekreślać film na podstawie 2-dwu minutowej zapowiedź.Peace!

Redgard

No niestety, to co zrobił Bay z tym uniwersum to skandal - zaprzepaścić taki potencjał! Kiedyś te postaci był dla mnie kultowe, ale pod kierownictwem Baya ich perypetie i zachowanie są tak wnerwiające, że ma się ochotę cisnąć czymś w ekran. Czy tak trudno wymyślić jakąkolwiek trzymającą się kupy historię z wielkimi robotami?

chevreuill

To nie Bay pisał scenariusz.

chevreuill

Bay odpowiada tylko za wybuchy!

Redgard

Zgadzam się w 100% Ja wszystkie filmy o tych śmiesznych roboto-autach uważam za dno jakich mało. Na taki film wybiorą się tylko dzieci i 30 letni maniacy gier komputerowych na utrzymaniu rodziców. Tyle w temacie. ;*

dziurawa_krystynka

Powiem dość dosadnie: wypier*alaj! :)

Be_am07

Bo co? Bo napisałam szczerze o tym filmidle? Jeśli lubisz ten film i poczułeś się urażony to jest już twój problem. Ach te maniaki... Poza tym, nie przystoi zwracać się w tak ordynarny sposób do kobiety. Matka cię tego widocznie nie nauczyła...

dziurawa_krystynka

Skąd mam mieć pewność,że jesteś kobietą?Ten buziaczek na końcu zdania wyraża iście prowokacyjny styl twojej wypowiedzi, wręcz zachęcający do włączenia się w bez sensowną dyskusję, jednakże...wyraziłem się dosadnie, a Ty najpierw sama naucz się szacunku do innych widzów, bo inaczej pomyślę,że twoja matka również Cię nie wychowała.Nie podoba Ci się sama konwencja przygód robotów, więc po co dalej ciągnąć tę dyskusję?Idź na jakąś durną komedię albo dramat, bo Wy (o ile należysz do tej drugiej płci) wolicie raczej takie kino.

Be_am07

Co za debilizm. Właśnie w tym momencie pokazujesz swój niski poziom. Każda kobieta musi lubić dramaty i komedie co? Tak, niepodoba mi się i dziwie się że poważnego człowieka (takie sprawiasz wrażenie) interesuje coś tak prymitywnego.

dziurawa_krystynka

Owszem, nie zapomniałem o swoim dzieciństwie, a żaden film nie sprawia takiej radości w kinie jak Transformers.Świetne efekty specjalne, montaż dźwięku i muzyka.To ma być niezapomniane widowisku, a nie film, po którym wyjdę z kina, zamknę się w pokoju na 2 tygodnie i będę się zastanawiał nad sensem bytu.
Skoro nazywasz to debilizmem ( w sensie moją dedukcję), to proszę przybliż mi swój gust filmowy, albo pokaż oceny :)

Be_am07

Ocen nie pokazuje bo ludzie często oceniają siebie nawzajem. Np. " Oceniłaś film X na 10 już wiem wszystko. " Lubię kino doceniane przez krytyków, ale uwielbiam też blockbustery. Ostatnio bardzo spodobała mi się najnowsza część X mena dlatego oceniłam na 8. ;)

dziurawa_krystynka

No popatrz! A ja na 9, bo oceniam w kategorii adaptacji komiksowej, a nie thrillera psychologicznego :) Aż wyślę Ci zaproszenie do znajomych i przepraszam jeśli zabolały Cię moje ostre słowa.Ale o gustach się nie dyskutuje ( a mógłbym porównać średnią ocen Poradnika do 2 pierwszych części Transformers i byłoby dość niezręcznie! :))

ocenił(a) film na 8
dziurawa_krystynka

Obala stereotypy:
"Każda kobieta musi lubić dramaty i komedie co?"

A wcześniej:
"Na taki film wybiorą się tylko dzieci i 30 letni maniacy gier komputerowych na utrzymaniu rodziców"

Podręcznikowy przykład hipokryzji?

dziurawa_krystynka

30 letni maniacy gier komputerowych na utrzymaniu rodziców.

Ale tak na serio ? Są jeszcze tacy ?

ocenił(a) film na 4
dziurawa_krystynka

A więc jestem 30-letnim maniakiem, który jest a utrzymaniu rodziców, ponieważ lubię odprężyć soę w kinie i oglądnąć dobry film? Co jak co, ale pan Bay zapewnia prawdziwą orgie dla oka. A zresztą, do kogo ja mówie, świetny opis ,,pokłon szlachcie". To jest blockbuster dziecko, on nie ma pouczać ani skłaniać do refleksji, ma dawać rozrywke.

ocenił(a) film na 4
Redgard

Czekaj nie lubisz dinazaurów i to jest w dodatku robotów? Jestes na pewno facetem?

Himiteshu

Zacytuj fragment, gdzie napisałem, że nie lubię dinozaurów i robotów. Bo wygląda na to, że i ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem i myśleniem. Jeśli się mylę to udowodnij cytując taki fragment w poście.

ocenił(a) film na 9
Redgard

FIGURKI Z FILMU TRANSFORMERS 4 niedostępne w naszym kraju. Figurki są nowe otwarte z pudełek i transformowane 1 raz.
Kompletne z instrukcjami i pudełkami oraz z broniami. żadnych uszkodzeń ani śladów używania.
Można kupić razem albo osobno
http://olx.pl/oferta/transformers-age-of-extinction-CID88-ID6h6Gb.html

oraz
http://olx.pl/oferta/transformers-bumblebee-CID88-ID6h5Af.html

http://olx.pl/oferta/robot-skyhammer-transformers-CID88-ID6h5X3.html

http://olx.pl/oferta/robot-ironhide-transformers-CID88-ID6h5sj.html

ocenił(a) film na 6
NathanPayne

1300 zł? Za kilka deluxów (gdzie w sklepach takie edycje kosztują do 100 zł max) voyagera i leadera? Z resztą te figurki na pewno pojawią się w Polsce po premierze filmu w niższej cenie, nie otwarte. Biedni rodzice co to od Ciebie kupią :D

ocenił(a) film na 9
Redgard

Ja np. Jak mnie jakiś film nie interesuje zaglądając na tą stronę sprawdzam oceny, recenzje, opinie. jak mnie film nie obchodzi to klikam exit i do widzenia. ale wy chore umysłowo osoby musiecie dodać swoje 3 grosze i pozwyzywać tych którzy czekają na ten film. Nie ważne że ktoś jest fanboyem czy po prostu lubi rozpierduchę w filmie. Musicie bo inaczej sraczka by wam jelita rozerwała...

ocenił(a) film na 8
Redgard

Napisałeś "Po raz 4 przez ostatnie 40 minut rozwalać będziemy to samo miasto", a ty się jeszcze dziwisz dlaczego otrzymujesz wiadro pomyj.

Kluczowe pytanie brzmi: czy to zdanie o mieście napisałeś na poważnie, czy żeby sprowokować?

bigmistake_2

ja się nie dziwie. przyzwyczaiłem się do zakompleksionych polaczków, którzy depczą i jeżdzą po każdym kto ma inne, prawdziwe zdanie o ich rzeczywistości. Dla mnie możecie rozdawać temu filmowi same 10. Ja tylko stwierdziłem fakt, że czwarty raz już się nie nabiorę. Ale Wy? Wy róbcie co chcecie;) Uczciwie potem dodałem, że jeśli się mylę to przyznam się do tego, ale jak widzę na imdb i pierwszych reckach raczej do tego nie dojdzie;) Więc tak, żyjcie sobie w swoim świecie poklepując się po pleckach;)

ocenił(a) film na 8
Redgard

No dobra, ale wciąż nie odpowiedziałeś na pytanie.

bigmistake_2

No przecież, że dla jaj. :D Chodziło mi tylko o schemat. Ale jak mówię, jak się pomylę to na pewno się do tego przyznam, bo nie widzę powodu, żeby tego nie zrobić.

Redgard

No i wyszło badziewie totalne, jednak Michael Bay to antytalencie kompletne.

Redgard

Ale się dyskusja zrobiła z tych masakrycznie obficie dobranych słów krytyki :P Masz trochę racji , filmy z TF nie są tak "mądre" i nawiązujące do relfeksjii ale .... Twoja opinia na temat filmu który jeszcze nie obejrzałeś po prostu jest miażdżąca ! Trailer z powodu Optimusa ujeżdżającego Grimlock'a jest spalony ... no masz rację. Ale ja jak inni tu komentujący na każdą część chodzę do IMAX'u a nie do zwykłego kina i raczej nie powtarzam oglądania na zwyczajnym ekranie(ostatnio oglądaliśmy wszystkie ale tylko dlatego że dziewczyna nie widziała żadnej). Fakt jest taki że jestem fanem,mam 27 lat , całą serie G1 i parę wybranych za sobą , co jakiś czas oglądam sobie Transformers The Movie w HD i jedną koszulkę z nimi ale krytykować tak drastycznie coś czego jeszcze nie obejrzałeś ? Jeśli miałeś taki cel żeby wywołać mega dyskusję i zwrócić na siebie uwagę to... BRAWO ! :)

Biperr0

Mam inne zdanie niż i Wy i tyle. Nie podoba mi się wizja w jaką poszedł Bay od części 2 i tyle.

Redgard

No i co krzykacze internetowi. Oczywiście Wy macie racje a cały świat się myli. Hahaha co za recenzje, co za opinie, co za oceny!!! Filmweb i tak jest jeszcze łaskawy :D Żeście tak się wszyscy napruli do mojego tematu, a teraz cisza po premierze, bo wyszło, że mialem rację. Hahahaha. Pamiętajcie. Jeśli zapowiedzi, zarysy fabuły i zwiastun jest średni to rzadko kiedy film jest lepszy;)

Redgard

właśnie obejrzałam ostatnie Transformersy
wystąpili:Gimli,samuraj,Boba Fett,dinozaury,Toruk Macto,Excalibur,patriotyczna przemowa oraz śmigło przeznaczenia...
;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem