PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102708
3,3 30 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

http://www.youtube.com/watch?v=VXSkXQs890g

Po zajawce z Super Bowl mam wrażenie,że dostaniemy dokładnie to samo co w 3 poprzednich częściach, z tą różnicą,że będą inne roboty. Czy Bay nie może dać sobie już spokoju i kręcić coś w stylu Pain&Gain?

katedra

nie? To prawda, że wygląda podobnie ale to raczej oczywiste jednak narzekanie na zmęczenie materiału to wiesz, dopóki sie nie obejrzy to nie oceniac filmu.

ocenił(a) film na 5
The_Fallen

ale kto ocenia film...

katedra

Bo wiesz nie podoba ci się, że Bay robi ten film, ale dlaczego?To prawda wygląda podobnie, choć nie do końca. Widać nieco inny klimat, poważniejszy jakby.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Masz rację, klimat jest trochę zimniejszy...

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

Tu się nie zgodzę - pamiętacie Super Bowl Trailer z Revenge of the Fallen? Też był mroczny i poważny, a wyszło jak wyszło...

ocenił(a) film na 8
katedra

Oczywiście że będzie to to samo, jak by mogło być inaczej, (tyle że z inną obsadą) Bay ma jak by nie patrzeć ten swój styl. Dla mnie tak właśnie powinno być.

ocenił(a) film na 3
katedra

Bay PONOĆ zapowiedział że te filmu nie będą "głupkowate". Chyba (jak zwykle) się zagalopował w tych obietnicach.

TheJungle

Dlaczego? Powiedział, że nie będzie debilnych scen w stylu rodziców Sama, gadki o masturbacji czy ruchającym nogę robocie. Wybuchy, walki, epickość zostanie, bo jest świetna.

ocenił(a) film na 3
Suteq

Fest.... Znasz znaczenie słowa epickość? Bo transformers tego słowa nawet nie widziało.

TheJungle

Oczywiście, że widziało. Walki, widowiskowość, slow-mo, roboty - te rzeczy są w tym filmie epickie i zajebiste. I to jest fakt.

TheJungle

Dla każdego epickość to co innego, nie można więc tego negować.

ocenił(a) film na 3
The_Fallen

Widzisz.... co się dzieje, gdy epickośc przybiera obraz tandety? .... :(

TheJungle

Ale dla mnie transy też były epickie albo raczej tylko kilka scen bo calosc nie wiem czy była epicka...na pewno dwójka transów czulem wieksza epickosc w trojce mniej...licze ze czworka pokaze to cos

ocenił(a) film na 3
The_Fallen

Najwyraźniej porównujemy epickość powieści Conrada z epickością Tańca Miłości.

użytkownik usunięty
TheJungle

Można użyć wiele słów opisujących transformers, ale epickość??? He he, powstanie kolejny idiotyczny film(powtórka pierwszej części), jednak nastolatkowie będą szturmować kina...

ocenił(a) film na 4
katedra

Dostaniemy cos raczej w stylu Tranformers z 2007 albo lepsze wiec :)

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

O fenomenie TF i Baya pokazuja wyniki sprzedazy biletow - ile Bay zarobil lacznie, wezcie i policzcie

Transformers 3: 1,23 mld
Transformers 2: 0,83 mld
Transformers 1: 0,71 mld

Daje nam to 2,77 mld $ mało ?

Iron Man (1,2 i 3) mają mniej: 2,42 mld

ocenił(a) film na 4
RollOut

Tak tylko Iron Man to jednak dla mnie zawsze klasa wyżej

ocenił(a) film na 2
katedra

Wybuchnąłem śmiechem gdy zobaczyłem ujeżdżanie dinozaura. :D Niestety film znowu skupi się na ludziach...tym razem rodzince? Kiedy dostaniemy film z robotami w roli głównej?:) Jedyna była spoko, dwójka słaba a trójka to dno. :) Czwórkę i tak obejrzę ale nie wiem czy wydam kasę na to w kinie. Za duże ryzyko.

ocenił(a) film na 4
saitek

Ja raczej będę chcial tego wielkiego Dinobota zobaczyć na ekranie :P Masz racje jedynka chyba w zamysle byla najlepsza, choc w dwojce mi sie walki najbardziej podobały. W ogóle film powinien byc jak bajka czyli duzo walk robotow, na innych planetach itd, bez ludzi, bez tego amerykańskiego patosu. Kurde bo najwazniejsze są roboty!

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

To, że w jedynce pojawił się "Łitłiki" było spoko. To dość znacząca postać dla świata Transformers. Szkoda tylko, że pojawił się w trzech filmach i był głównym bohaterem. ;d Serio kogo obchodziło to, że zdobywa laskę, potem idzie na studia a potem szuka pracy? Mnie się marzy film Beast Wars. :)

ocenił(a) film na 4
saitek

Taaak, ze wszystkimi tymi decepticonami i autobotami :D Muza była kozacka :P

ocenił(a) film na 8
katedra

Tajcie sobie spokój z tym: Zmęczenie materiału. Jeszcze nikt z was filmu nie widział i już oceniacie np. a to, a tamto.

ocenił(a) film na 4
matiz23_filmweb

Ja się jaram :D

ocenił(a) film na 8
Himiteshu

No mi się też podoba szczególnie ten dinozaur i ten deceptikon co jego twarz się zmieniła w broń to mnie zaskoczyło xD