Jak myślicie jest możliwe, żeby z tonącego samochodu wypuścić powietrze z kół i tym samym powietrzem napełnić balon który ten samochód podniesie?.
Ta scena dla mnie była największą porażką.
Zabawna też ta jego rozmowa przez telefon w tonącym samochodzie.
Ale tak podsumowując ten film od pierwszej części był oparty na takich fikcyjnych scenach więc chyba można się było tego spodziewać po 2 i 3 części.
Dałem mu 8 bo był to film bardzo popularny i chętnie oglądany a gość dobrze zbudowany ;P.
Skoro ten transmiter był elektroniczny, to po zatonięciu cała elektronika powinna paść ;) Ale nie, w ciągu 5 minut przywracają go do życia :D
no to jest w koncu film i nie mozna sie takiego czegos czepiac;p
w kazdych częściach mamy coś niesamowitego, np. w 3 czesci jak ładnie ustawił się na tym pociągu, tez nierealne ale scenariusz przedstawia głownego bohatera jako tzw. Hardkora:D i on w tym pasuje, chodzi tutaj o to ze jest twardy i ze wszystkim sobie radzi, potrafi robić niemożliwe rzeczy i tak zostaje wlasnie przedstawiony.
napewno nie możliwe było żeby wziasc sobie troche powietrza z kól dla siebie jak to zrobił głowny tonący bohater. Udowodnili to w pogromach mitów kiedyś.
Dla mnie ten film to totalna bajka i porażka. Fakt że może nie jestem miłosniczką tego pokroju filmów ale to było dla mnie żaosne i naprawde poza przystojnym główym bohaterem i Robert Knepper nic mi się w nim nie podobało ;)
wszystko prawdziwe;p film był doyebany, strasznie mi sie podobał, a jason statham jest zayebisty, muły ma doyebane, to zawodnik MMA
Niejest możliwe, jeśli powietrze znajdujące się w kołach nie uniesie samuchodu to wypełnienie nim worków nic niezmieni dalej będzie go zamało by mogło unieść samochod
Fizykiem co prawda nie jestem ale czy to nie ma jakiegoś wpływu, że w kołach powietrze jest dość mocno sprężone?
masz racje. przeniesienie powietrza z kół do przedmiotu napelniajacego sie powitrzem (duzo wiekszego od kół) daje inny efekt.
A słyszałeś o sposobie, w jakim wynurzają się łodzie podwodne? No tak, one nie istnieją, bo to "bes sęsu". Kilogram powietrza ma objętość 37 tys m3 w ciśnieniu atmosferycznym. W oponach tego samochodu miałbyć około 2,6-2,8 bar, tak więc spokojnie by wystarczyło by wynieść go na powierzchnię. Zastanów się, co się dzieje, jak toniesz i przed zanurzeniem nabierzesz powietrza w płuca? Bam! Czary - już nie toniesz. A to tylko 2-3 litry powietrza. Dodam tylko, że gęstość tego samochodu, pomijając nierówny rozkład masy, byłaby mniejsza, niż wody po wypuszczeniu tego "pontonu".
Jak dla mnie to film fantastyczny przedstawia tu gościa dla którego nie ma rzeczy niemożliwych . Film jest fajny ten aktor do tej roli pasuje idealnie tak samo jak do adrenaliny 1 i 2 co mi się bardziej podobało ;) .
ty wiesz jak wyglada film fantastyczny? fantastyczny film byłby gdyby on sobie tym samochodem na księżyc polecial ale nie to, że wykonał trudny do wykonania trick !!!! to ze jest opanowany w kazdej sytuacji pomaga mu we wszystkim. To ze ty bys w takiej sytuacji zaczął panikowac i pozwolił sie utopic to nie znaczy ze wszyscy tacy są. Film przedstawia głownego bohatera jako bylego żołnierza ktory radzi sobie w wiekszosci sytuacji.
No dobra moze jest "hardkorem" w niektorych sytuacjach takich jak ten rowerek na ktorym gonił samochód ale takia błahostka nie powoduje tego ze jest to film fantastyczny!!!!!
Tak samo jakbys ogladał Tom and Jerry i Jerry bije toma z młotka w głowe i góz mu wyrasta to nazwałbyś to horrorem? albo thrillerem?
Czepiasz się błahostek fanboyu twoje słowa " fantastyczny film byłby gdyby on sobie tym samochodem na księżyc polecial ale nie to, że wykonał trudny do wykonania trick !!!!" mam rozumieć ze ty tak zrobisz jak on bo tak to odebrałem że każdy może wskoczyć na pociąg ???? że każdy wyjedzie z wody????
nie kazdy lol. A jak w filmie masz ze koleś zrobi podwójne salto w przód i Ty tego nie umiesz to znaczy ze film fantastyczny?
pomysl :)
Może z określeniem filmu trochę przesadziłem czyli fantastycznym ;) jednak najbardziej podobała mi się pierwsza część .
no z tego co zauwazylem to zazwyczaj bywa ze pierwsza czesc najlepsza. Mi tez sie najbardziej podobała. Szkoda ze inne nie są juz tak skonstruowane ale wiadomo ze im wiecej czesci tym trudniej dobrac pomysł na przygody:)
Zgodzę się ale najbardziej mi brakowało BMW;( zawiodłem się kiedy zobaczyłem 2 cześć i okazało się że jeździ audi skoro w 2 części nie było bmw to myślałem że w 3 części będzie ale szag trafił znów kur** audi bejca fajnej się prezentowała
mithbustersi astoku nawet sie nie tkna tego gowna żeby je sprawdzic...dla mnie ten watek jest bez sensu jak i cały ten film
Dla mnie ty jesteś bez sensu i się nie odzywaj jak nie masz nic do powiedzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To niemożliwe, ponieważ same koła mogłyby unosić somochód na wodzi wg tego filmu
no dobra a wyciągnięcie tego samochodu z wody i żeby od razu jeździł to też jest do zrobienia?
głupie było jak na końcu on wyrzucił ten samochód z tego pociągu a ten debil zamiast lecieć za samochodem to został w wagonie i wybuchł
Z tego co wiem to sprężone powietrze nie powoduje że łódz podwodna się wynóża więc się niespinaj tak, łodzie podwodne mają zbiorniki balastowe które wypełniaja wodą by zwiększyć cięzar który będzie większy od siły wyporu i dzięki temu się zanóża a sprężone powietrze służy do wypchnięcia wody ze zbiorników balastowych wtedy zmienia się stosunek cięzaru do siły wyporu dzięki temu okręt się wynóża. Mówisz że gęstość samochodu jest mniejsza od wody ale zuważ że podczas tonięcia auto wypełnia się wodą więc jego ciężar wzrasta. A tego że powietrza w oponach jest zamało do uniesienia samochodu to w pogromcach mitów udowodnili
oglądam pogromców lecz tego akurat nie widziałem, wydaje sie ze jest to mimo wszystko mozliwe, aby powietrza z kół starczyło, gdyby w kołach było po 10 atmosfer i miały by one nieco wyższy profil to moze mogło by sie udać, problem ze audi mialo felgi 19-20cali na profilu 30 wiec tam w zasadzie nie było z czego pobrac tego powietrza, mnie najbardziej irytowało w filmie ze kurier chowa sie przed kulami za wszystkim co popadnie i mu sie to udaje, swoją droga kiedys w pogromcach udowodnili że kule przechodzą przez drzwi samochodu jak przez masło, a kurier w pociągu chował sie za fotelem :) , nie zmienia to faktu ze wszystkie częsci trzeba oglądać z przymrużeniem oka zamiast bawić sie w fizyków i teoretyków, ktoś pisał ze był zawodnikiem mma, nie sądze aby pokonał semiego schilta-wielokrotny mistrz K1