PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=466637}
6,9 102 tys. ocen
6,9 10 1 101823
5,1 11 krytyków
Transporter 3
powrót do forum filmu Transporter 3

Czytam komentarze niektórych osób i aż się wierzyć nie chce. W każdym razie moja opinia jest taka, że druga część transportera nie dorasta tej do pięt. Jak w dwójce widziałem na końcu ten "spadający" samolot, to stwierdzam, że ani reżyser ani nikt inny nie miał chyba w życiu fizyki. To samo z tą sceną gdzie Frank odrywa od samochodu bombę wprawiając auto w powietrzną rotację tak aby akurat zahaczyć o bombę (po prostu bez komentarza). Tak czy inaczej ani 2 ani 3 i tak nie dorówna pierwszej części, nie mniej jednak 3-jkę przyjemnie się ogląda, może trochę drętwy scenariusz i gra aktorska Valentiny, poza tym fabuła naprawdę bardzo prosta i przewidywalna, ale sceny walki całkiem niezłe, pościgi (a przecież o pościgi chodzi m.in.) też niczego sobie, no i dużo więcej realizmu niż w dwójce (choć i tak w kilku przypadkach fantazja). Taka moja opinia :) Muzyka też niezła ;). Oczywiście to już nigdy nie będzie ten sam Transporter. Już wymyślają na siłę, do tego Frank łamie wszystkie swoje zasady ;), a przecież m.in. właśnie za te żelazne zasady i jego bezwzględne i wyprane z uczuć podejście do roboty Transporter był rewelacyjny. Tak czy inaczej ;) Polecam !

ocenił(a) film na 5
TonyMontana

hmm, no ja raczej walki oceniam jako bardzo słabe, robienie cięcia co sekundę nie czyni walki ciekawą, no ale nic to, bo przecież film był o wiele bardziej nierealny niż dwójka, zresztą jak taki z Ciebie kozak z fizyki to jak wytłumaczysz wynurzenie auta za pomocą powietrza z opon :)