Czy mógłby ktoś mi polecić jakieś dobre filmy - coś w stylu "Inni", "Szepty w mroku". Filmy trzymające w napięciu, tylko żadnych takich jak Cannibal Holocaust, bo akurat ten film mnie przerasta(: Pozdr serdecznie(:
jeśli 'szósty zmysł' zaliczyć do gatunku horror (chociaż co do tego mam duze wątpliwości) to polecam, bo dobrze trzyma w napięciu. A z 'niewątpliwych' horrorów polecam "głosy" i "silent hill". Bardzo dobre filmy w tym całym syfie marnych straszydeł :]
Z tych filmów nie oglądałam tylko "przepowiedni" Ale naprawdę dziękuję, każdy film którego nie oglądałam jest dla mnie na wagę złota(:!
a ja Ci polecma film WIZJE<the jogen> polecam też ŻYCIE ZA ŚMIERĆ<the dark> polcam też SMAKOSZA I i II bo wqg mnei fajny filmik, LĘK<the creep> - jak jeszcze wiecj to daj znać:D
Na Wizjach spalem ,nudy na maxa ale to co napisaliscie poza tym zamierzam zobaczyc :)No i Smakosz taki sobie w napieciu to on nie trzymal moim zdaniem za bardzo ,ale pomysl byl niezly :P
Cannibal Holocaust hehe :D Nekromantik ? chyba przerasta wszystko :D jeszcze bardziej chore niz Cannibal a fe :/ z normalnych horrorow to moze Shutter ? albo Gabal? ale to juz nie to samo co kiedys jak czlowiek byl maly i sie bal Opowiesci Niesamowitych Edgara Allana Poe :)
Bezapelacyjnie "Wzrok" - http://www.filmweb.pl/Wzrok+2002+o+filmie,Film,id=39088
Nie wiem, nie oglądałem wiec możliwe ze tez jest nie zły. Fakt jest taki że nie lubię skośnookiego kina, ale akurat "Wzrok" zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Dzięki serdeczne!!! tylko Smakosza oglądałam z tej kolejnej "porcji" co napisaliście!!! Ale jak możecie piszcie dalej(:SUPER
http://www.filmweb.pl/To+1990+o+filmie,Film,id=96266
po tym filmie przestalem chodzic do cyrku z powodu klaunow;]
Napisałem kiedyś na forum "klątwy 2" listę horrorów, które uważam za jedne z lepszych, pozwolę sobie więc powielić mój post:) :
" 1) Friday 13th (1 część)
2) Halloween (1 częśc)
3) Nightmare On Elm Street(chociaż to już raczej na wesoło:) )
4) Texas Chainsaw Massacre (pierwowzór z 1974)
5) Wrong Turn
6) Jeepers Creepers (to akurat moje subiektywne zdanie, większości się nie podobał, mnie owszem...:])
7) Jaws
8) Descent (jeden z przenajstraszniejszych ostatnich lat :) !!!!)
9) The Eye
10) Exorcist (pierwsza część, nie żadne remake'i i sequele)
11) Shining
12) Większość filmów z żywymi trupami "