Poszukuje horrorów właśnie o takiej tematyce nastolatki które wyjeżdżają na wakacje i wtedy coś się dzieję potwory, zabójca obojętnie co proszę o wszystkie znane tytuły z góry dziękuje i pozdrawiam
proponuje teksanska maskara piła mechaniczną =) to jest dopiero horror!!! napewno "smakosz" 1 i 2... tyle ze byl obrzydliwy ale i też straszny, to napewno... tylko to mi narazie przychodzi do głowy... Mam nadzieje ze filmiki sie spodobają =) pozdro !!
Tu masz stronkę ze slasherami. Wszystkie mają podobną tematykę:
http://shopping.yahoo.com/b:Slasher%20Horror%20Movies:96677636
hmm.. proponuję "Koszmar minionego lata". Fajny i krwawy też jest film "Wzgórza mają oczy":wyjeżdżają na wakacje, ale nie do końca nastolatki, tylko rodzina;P Pozdrawiam i miłego seansu życze ;*:)
"Wrong Turn" - jeden z lepszych o tej tematyce.
"House of Wax" - też niczego sobie.
"Disappearance" - takie w miarę.
"House of 1000 corpses" - też w tym stylu, ale to kiczowate badziewie, nie polecam.
"Wolf Creek" - zapomniałem dodać, też całkiem przyjemny.
"Haute Tension" - nie do końca ta tematyka, ale też powinien Ci się spodobać.
mysle ze "dzieci kukurydzy" - dobry film:)
"halloween" nie do konca ale tez dobre;)
i "teksanska masakra pilą mechaniczną" o ktorej byla juz mowa:]
milego ogladania:)
no napewno "dom woskowych ciał" gdyby nie rola Paris Hilton to naprawdę dobry by był
Dom Śmierci, Droga bez powrotu, Jeepers Creepers ...
jeśli lubisz filmy o nastolatkach którym niespodziewanie przytrafiają się złe rzeczy to polecam:
"dark ride" - nastolatki w wesołym miasteczku po godzinach, gdzie grasuje psychopatyczny morderca
"reeker" - nastolatki jadą na koncert, psuje sie samochód wiec postanawiają zatrzymac sie w opuszczonym motelu i.... :)
"scream" - wszystkie częsci, kultowy horror trochę z cyklu: jestem cycastą blondynką, w moim domu jest morderca więc zamiast uciekac z domu schowam się w sypialni na górze ;), ale polecam
"urban legend" - obie części, właściwie to nic się tam po drodze nie psuje a zabójca morduje nastolatków według panujących miejskich legend, dobry, momentami zaskakujący i wciągający horror
"final destination" - nastolatków "uśmierca" przeznaczenie, świetna seria, szczególnie 1 i 2
"black christmas" - morderca w domu a panienki nie mają dokąd uciec bo na zewnątrz wszystko śniegiem zasypane a i trzeba ratowac już dawno sztywne koleżanki ;), nawet może byc
"koszmar minionego i następnego lata" - też może byc, jedynka zdecydowanie lepsza
no i jeszcze możesz zobaczyc:
"see no evil"
seria "halloween" i "piątek 13tego"
"house of dead"
"dead end"
"cabian fever"
"the breed"
"hostel"
"feast"
"the woods"
"silent scream"
"rest stop"
"Wzgórza mają oczy" dla mnie to jest numer jeden wśród wszystkich wyżej wymienionych.
ogladnij sobie "jaskinia" i "zejście". Tematyka podobna, bo tam tez wystepuja mlode laski, a akcja dzieje sie w jaskini i nawet sa ciekawe, bo trzymaja w napieciu. Podaje linki:
http://jaskinia.filmweb.pl/
http://zejscie.filmweb.pl/
ps: nie patrz na opinie innych, te filmy poprostu powinienes obejrzec skoro lubisz taka tematyke