PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570451}

Twierdza brzeska

Brestskaya krepost
2010
6,6 1,3 tys. ocen
6,6 10 1 1291
Twierdza brzeska
powrót do forum filmu Twierdza brzeska

5/10

ocenił(a) film na 5

Pewnie gdybym był np: Czechem albo Francuzem dał bym 6/10 albo i więcej. Wiem, że często np filmy wojenne z USA mijają się z prawdą jednak w przypadku tego filmu Rosyjsko-Białoruskiego ta prawda historyczna dotyczy mojego kraju, a nie odległych zakątków świata, dlatego trudno mi zaakceptować przesłanie tego filmu. Zaznaczam, iż nie jestem żadnym rusofobem... Jednak obraz sielankowego garnizonu przed atakiem niemieckim i wspaniali panowie z NKWD... :(

ocenił(a) film na 7
dawwwo1

Siejesz większą propagandę niż oni w tym filmie...

ocenił(a) film na 5
jacpod

A niby co takiego propaguje ta moja wypowiedź?

ocenił(a) film na 7
dawwwo1

że jak ruski garnizon to nie może być sielankowy,a panowie z NKWD nie mogą być wspaniali..

ocenił(a) film na 5
jacpod

A gdzie napisałem że nie może być sielankowy? Dla panów z NKWD ,może i był sielankowy. Panowie z SS i NKWD byli bardzo wspaniali...

ocenił(a) film na 6
jacpod

Nie zapominaj że Twierdza Brzeska do momentu ataku Niemców służyła jako katownia polskich patriotów przez "wspaniałe" NKWD.

ocenił(a) film na 7
MIR66

Pamiętam,SS było do bani ,ale Schindler,Szpilman...A Polacy Polakom zrobili Berezę..

jacpod

A co ma Bereza do rzeczy?? Gdyby nakręcono film o Berezie w, której byłaby ona przedstawiona jako w miarę przyjemny hotel stanowiący zwykłe miejsce odosobnienia to by się ludzi też burzyli. Ja też. Tylko, że ten film jest nie o tym a o miejscu jakim była katownia NKWD, niestety to pominięto i do tego właśnie bije Dawwwo1. Skoro tak Cie boli, że ktoś zwrócił na to uwagę to pomiń to, ewentualnie nie wiem... załóż wątek w którym będziesz pokazywał dobre strony tego filmu, bo ma on kilka plusów a nie czepiasz się człowieka, który wskazał na rzecz mimo wszystko oczywistą, bo u was też biją murzynów...