Pewnie gdybym był np: Czechem albo Francuzem dał bym 6/10 albo i więcej. Wiem, że często np filmy wojenne z USA mijają się z prawdą jednak w przypadku tego filmu Rosyjsko-Białoruskiego ta prawda historyczna dotyczy mojego kraju, a nie odległych zakątków świata, dlatego trudno mi zaakceptować przesłanie tego filmu. Zaznaczam, iż nie jestem żadnym rusofobem... Jednak obraz sielankowego garnizonu przed atakiem niemieckim i wspaniali panowie z NKWD... :(
że jak ruski garnizon to nie może być sielankowy,a panowie z NKWD nie mogą być wspaniali..
A gdzie napisałem że nie może być sielankowy? Dla panów z NKWD ,może i był sielankowy. Panowie z SS i NKWD byli bardzo wspaniali...
Nie zapominaj że Twierdza Brzeska do momentu ataku Niemców służyła jako katownia polskich patriotów przez "wspaniałe" NKWD.
Pamiętam,SS było do bani ,ale Schindler,Szpilman...A Polacy Polakom zrobili Berezę..
A co ma Bereza do rzeczy?? Gdyby nakręcono film o Berezie w, której byłaby ona przedstawiona jako w miarę przyjemny hotel stanowiący zwykłe miejsce odosobnienia to by się ludzi też burzyli. Ja też. Tylko, że ten film jest nie o tym a o miejscu jakim była katownia NKWD, niestety to pominięto i do tego właśnie bije Dawwwo1. Skoro tak Cie boli, że ktoś zwrócił na to uwagę to pomiń to, ewentualnie nie wiem... załóż wątek w którym będziesz pokazywał dobre strony tego filmu, bo ma on kilka plusów a nie czepiasz się człowieka, który wskazał na rzecz mimo wszystko oczywistą, bo u was też biją murzynów...