PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11312}

Uciekinier

The Running Man
1987
6,7 29 tys. ocen
6,7 10 1 29120
6,4 22 krytyków
Uciekinier
powrót do forum filmu Uciekinier

Niestety nie wszystkie powieści Kinga (którego jestem wielbicielką) są dobrze sfilmowane. Pomijając chlubne wyjątki jak Zielona Mila, Carrie, Skazani na Shawshank , Lśnienie, Bastion, To czy Stukostrachy- mimo nawet kilku drobnych różnic byly dosc wiernie sfilmowane. Mozna by jeszcze wymieniac oczywiście ekranizacje wielu opowiadań. Jednak jak dla mnie Misery jest fatalna i nijak sie ma do grozy i czarnego humoru ksiązki. jestem akurat w trakcie czytania "Uciekiniera", którego udalo mi sie zdobyc do swojej kolekcji i musze ze smutkiem przyznac, że poza ogolna koncepcja utopijnego swiata i wszechobecną telewizją i to ze glowny bohater nazywa sie tak samo jak w ksiązce ...coz to troche za malo na szumna nazwe "WG POWIESCI KINGA". No ale taka byka konwencja lat 80 - Szwarcenegger byl wtedy na topie i trzeba bylo go obsadzac we wszystkim czym sie dalo. A szkoda, bo Arnie nie pasuje mi do glownego bohatera, a ksiazke potraktowano plytko. Pozdrawiam Kingomaniakow i bardziej wymagających filmożerców:)