PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803482}
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20788
5,4 38 krytyków
Ukryta gra
powrót do forum filmu Ukryta gra

Czy ludzie, którzy chwalą Ukryta Grę to trolle czy ludzie, którzy widzieli w życiu max. 4 filmy? Polecam choćby Trzynaście dni z Costnerem, dla tych, którzy myślą, że Ukryta gra to dobre kino. Wiedza pseudoznawców kina z Filmwebu, którzy myślą, że historia kina zaczęła się wraz z Gwiezdnymi Wojnami, jest żenująca.

Film bez sensu, bez napięcia, z idiotyczną stawką, nadymanymi dialogami i śmiesznie pokazanymi szachami.

onkin33

No ta..
Po agresywnym tonie jakim piszesz, prowokacjach, wywyższaniu się i poniżaniu innych to chyba na trolla właśnie trafiliśmy :-)
Albo na jakiegoś strasznie młodego i niedowartościowanego człowieczka ;-)
Prawda? :-D

Robiczek

Jakoś nie widzę agresywnego tonu w powyższym komentarzu? Niech ludzie którym się podoba zostawiają pozytywne, a taki komentarz dopełnia trailer który widziałem. Pullman gwiazdą ? To aktor który zarabia na życie. Polacy nie mają dobrego warsztatu do kręcenia filmów o konflikcie amerykańsko-rosyjskim - jedynie Killer się udał :) (żeby nie było obce filmy w tej tematyce też często są słabe)

ocenił(a) film na 8
onkin33

W sumie miałem nie odpowiadać, bo twoja wypowiedź jest trochę prowokacyjna, zmuszająca do odzewu, a więc lekko trolująca, ale chciałem dodać jedną rzecz. Ten film tak naprawdę nie jest thrillerem politycznym i jeżeli popatrzymy na niego w tych kategoriach to na pewno masz rację - jest o wiele więcej filmów o tej tematyce, chociażby JFK.
Dla mnie jest to po prostu ciekawa, wielopiętrowa historia opowiadając zarówno o Polsce, ale i o bombie atomowej, Powstaniu, szachach no i oczywiście o samym Pałacu Kultury, który sam jest jednym z bohaterów filmu. Do tego, od strony realizacyjnej ten film jest naprawdę bardzo dobrze zrobiony. Mam wrażenie, że ten film opowiada o czasach zimnej wojny za żelazną kurtyną lepiej niż niejeden podręcznik do historii lub ciężki dramat psychologiczny.

ocenił(a) film na 7
onkin33

Właśnie wróciłem z kina i film jest dobry, pośmiałem się nawet ze scen z wódką których jest sporo;p Film nawet trochę trzyma w napięciu jak na polskie dzieło to naprawdę dobry film.

ocenił(a) film na 4
onkin33

Mimo brzydkiego tonu wypowiedzi muszę się zgodzić z jej meritum. Jedyne, co tłumaczy niezwracanie uwagi na banalną reżyserię to brak styczności z zacnym kinem. No, może jeszcze brak uważności.

ocenił(a) film na 10
onkin33

Chyba oglądałem inny film bo jak dla mnie to własnie okazał się o wiele lepszy niż zwiastun i wyszedłem z kina pozytywnie i to bardzo zaskoczony

ocenił(a) film na 10
onkin33

To, że komuś film się podoba to nic złego. Nie ma powodu do hejtowania i wyzywania ludzi z tego powodu. Ja może nie jestem najwybitniejszym znawcą kina ale podobał mi się ten film. Rozmawiałam z koleżanką po filmoznawstwie i też wyrażała się o nim przychylnie. Nie jest to arcydzieło ale jest naprawdę OK

onkin33

ja bym nie powiedziała że jest nieudany, zresztą nie każdemu przecież to samo musi się podobać. Jedni lubią komedie, inni horrory a jeszcze niektórzy właśnie thrillery. Mnie się podobał i mojemu chłopakowi też

ocenił(a) film na 1
onkin33

Zgadzam się. Film i dialogi miałkie, bez wyrazistości, przepełnione banalnością i powierzchownym, zdawkowym opisem tematów (jak m.in. wspomnienie o Rosjanach w trakcie Powstania.). Więc ogólnie jest bardzo na nie, jedyne zdjęcia w wielu miejscach mi się podobały i autentyczny klimat tamtego okresu. Z aktorów na plus Więckiewicz i i generał rosyjski.

ocenił(a) film na 8
matteo_wysocki

Ktoś ,kto daje świetnemu filmowi 1 musi chyba nie mieć mózgu,bo nawet "filmy" Vegi zasługują na wyższą ocenę-brak słów po prostu.

ocenił(a) film na 3
onkin33

Doskonałe, krótkie, trafne streszczenie wszystkich bylejakości tego filmu

onkin33

Czytam opinie i zastanawiam się czy my wszyscy byliśmy na tym samym filmie w kinie. Bo mam trochę wątpliwości. Ja jak już chodzę na coś do kina to nie biorę jedzenia czy picia bo uważam że można te 2h wytrzymać bez takich rzeczy. A film mnie nie zawiódł, bawiłam się dobrze