PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=803482}
6,4 21 tys. ocen
6,4 10 1 20782
5,4 38 krytyków
Ukryta gra
powrót do forum filmu Ukryta gra

Zachęcona trailerem wybrałam się dzisiaj do kina licząc na trzymający w napięciu film szpiegowski.
Niestety wyszło dość nijako. Niby twórcy trzymali się szablonu i starali się wykorzystać wszystkie typowe atrybuty (muzyka, klimat zimnej wojny, dominacja mroku i nocy, ujęcia itd.), niestety uzyskano efekt odwrotny od zamierzonego. Miałam wrażenie, że oglądam w pewien sposób przerysowaną karykaturę, która ma naśladować kino akcji. Na tym przeciętnym tle pozytywnie wyróżnił się jedynie Robert Więckiewicz. Nie po raz pierwszy z dobrego pomysłu i niezłego budżetu otrzymano produkt klasy B.

Lady_Sparkle

A mnie sie bardzo podobalo! lubie tego typu filmy no i sie nie zawiodlam :) ogladalam z zaciekawieniem caly czas, film trzyma w napieciu, swietna gra aktorska, Wieckiewicz faktycznie- mistrzostwo, jak zwykle pokazal klase, reszta obsady rowniez sie spisala, fabula ciekawa, fajnie przedstawiona, bardzo realistycznie, jak dla mnie mega

ocenił(a) film na 10
Lady_Sparkle

A ja właśnie uważam, że jest lepiej niż w zwiastunie! dawno nie wyszłam z kina taka zadowolona jak po tym filmie

ocenił(a) film na 4
Lady_Sparkle

Zgadzam się. Ja byłem skrępowany banalnością scen, które miały poruszać i zniesmaczony pijackimi niby śmieszkami a'la kac vegas.

ocenił(a) film na 10
Lady_Sparkle

Ja sie wybralam z ciekawosci, trailer mi sie spodobal, taki zachecajacy do obejrzenia. No i dobrze zrobilam ze poszlam i obejrzalam. Fabula ciekawa, fajnie nakrecone, gra aktorska super, Robert Wieckiewicz wymiata :) dla mnie duzy plus

ocenił(a) film na 9
Lady_Sparkle

Obejrzałem firm z ciekawości, bo obsada nie da się ukryć wyjątkowa jak na nasze możliwości. Jak dla mnie to jeden z lepszych polskich filmów jakie kiedykolwiek oglądałem, podoba mi się dużo bardziej niż nasz poprzedni kandydat do Oskara

ocenił(a) film na 10
Lady_Sparkle

Ja absolutnie nie czuje się zawiedziony, wręcz przeciwnie. Film jest dobrze zrobiony, aktorzy grają na wysokim poziomie. Jest niewiele rzeczy, do których mógłbym się doczepić.

Lady_Sparkle

Trzeba po prostu lubić takie kino. Ja np lubiąc thrillery to dla mnie był rewelacyjny i jestem zadowolona że w końcu udało mi się wybrać do kina na niego. Ale jakbym miała iść na coś romantycznego to pewnie moja ocena byłaby minimalna.

ocenił(a) film na 5
Lady_Sparkle

Ja na szczęście przyoszczędziłem i zobaczyłem na netflix. Dialogi po angielsku są sztuczne, za taki budżet trzeba było zatrudnić jakiegoś amerykańskiego copy-writera. Wrzucony na siłę wątek Powstania Warszawskiego jest aż żenujący i przywodzi na myśl kto mianuje władze PISF od jakiegoś czasu. KGBista - hahahaha. Ludzie poczytajcie trochę Sołżenicyna albo Dostojewskiego jeśli chcecie robić jakieś czarne charaktery ze wschodu, ten wyszedł śmiesznie. Dobre zdjęcia i charakteryzacja to za mało na dobry film